Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-8_pitannya.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
422.09 Кб
Скачать

144.Пробл розвт а-ту в Укр.

Проблеми а-ту: 1Пробл конфіденц. 2Пробл недотр част ек субєктів принципу обєкти а-ту. 3Пробл підвищ кваліф а-ів. 4Пробл якості роботи самих а-ів. А-ка д-сть передб здійсн і надання а-ких п-г, супутн а-ту робіт, а також здійсн таких п-г як: відновл ведення БО, консул з оподат-ня.

Основні проблемні аспекти надання аудиторських послуг в Укр.: 1)Недосконалість методичних та теоретичних розробок з ауд-го контролю; 2)Брак достатнього досвіду ауди. д-сті; 3)Недостатня кількість кваліфікованих аудиторських кадрів; 4)Недостатня кількість кваліфікованих аудиторських кадрів; 5)Недотримання аудиторами якості аудиторських послуг; 6)Недостатній контроль за видачею ліцензій аудиторам; 7)Відсутність штрафів та покарань за недостовірність звіту аудитора; 8)Низька довіра до аудитора; 9)Відсутність чіткого механізму формування ціни аудиторських послуг; 10)Відсутність методичних рекомендацій з питань комп’ютеризації аудиту.

146.Порядок регул стосунків між а-кою фірмою і клієнтом.

Регул відносини між сторонами а-ту шляхом уклад договорів на а-ке обслуг. Договір є основ докум, який засвідч факт домовл між замовником і виконавцем на провед а-ї перевір. Уклад договору повинен передув обмін листами між а-м і клієнтом. У листі клієнта вказ мета провед а-ту і завд, які необх виріш в процесі а-ту і бажан масштаб перевір. У листі-відпов а-р підтвердж свою згоду із завдан перевір і його масштабом. Після обміну листами між сторон уклад договір на провед а-ту. Договір склад із основ час і 8 основ розділів. Підпис сторонами а-ту і скріпл печатками. Види а-ту: 1За видами: зовніш і внутр. 2.За рівнем обовяз: обовяз і добров. 3.За обєктами а-ту: а)а-т фін звітн б) а-т на узгоджен; в)операц а-т. 4.За видами д-сті субєкта: а) заг а-т; б)банківс; в)страхов; г)а-т ін д-сті. 5За періодич здійс: а)періодич 1р на р; б)в міру необх. Права аудиторів і аудиторських фірм: самостійно визначати форми і методи аудиту на підставі чинного законодавства; отримувати необхідні документи, які стосуються предмета перевірки і знаходяться як у замовника, так і у третіх осіб; отримувати необхідні пояснення в письмовій чи усній формі від керівництва та працівників замовника; перевіряти наявність майна, грошей, цінностей, вимагати від керівництва суб'єкта господарювання проведення контрольних оглядів, замірів виконаних робіт, визначення якості продукції, щодо яких здійснюється перевірка документів; залучати фахівців різного профілю на договірних засадах до участі в перевірці. Відповідальність суб'єктів аудиторської діяльностіВідносини між аудиторською фірмою і клієнтом регулюються нормами цивільного законодавства. У відповідності зі ст. 25 Закону України "Про аудиторську діяльність" за неналежне виконання своїх зобов'язань аудитор несе цивільну відповідальність, яка передбачає відшкодування заподіяних збитків із вини аудитора. До цивільної відповідальності аудиторські фірми притягуються за рішенням суду. Такі судові справи стосуються тих перекручень звітності, яких аудитор не зміг виявити, в результаті чого клієнт зазнав збитків у вигляді сплати штрафів, пені. За звичайними цивільно-правовими угодами сторони несуть відповідальність тільки одна перед одною, а аудитор несе відповідальність перед клієнтом і перед третіми особами, які є користувачами фінансової звітності клієнта, засвідченої висновком аудитора. Аудиторська фірма (аудитор) може нести відповідальність перед третьою особою, якщо позивач зазнав збитків у результаті того, що він поклався на фінансову звітність, яка ввела його в оману. Аудитор (фізична особа) може бути притягнутим і до кримінальної відповідальності, якщо його визнають винним у кримінальних злочинах. Особливо це стосується випадків, коли порушуються вимоги законодавства щодо цінних паперів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]