Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-8_pitannya.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
422.09 Кб
Скачать

130. Сутність, класифікація та порядок визнання доходів та витрат.

Згідно МСБО під доходами розуміють збільшення ек-х вигод протягом облікового періоду у вигляді надання або збільшення корисності інших активів, або зменшення зобов’язань, що приводить до збільшення власного капіталу за винятків внесків засновників. Вижнання, оцінка та облік доходів у зар. практиці регулюються МСБО№18. Доходи виникають у рез-ті таких операцій: - реал-ї гот. прод-ї; - надання послуг, виконання робіт; - здача активів в оренду та ін..

Згідно з вказаним МСБО№18 доходи визнаються, якщо існує ймовірність надходження на п-ство майбутніх ек-х вигод, пов’язаних з тими чи іншими операціями і ці вигоди можна достовірно визначити. Одночасно в обліку діяльності п-ства відображаються понесені в-ти на отримання вищевказаних доходів. У обліку зар. країх під витратами розуміють зменшення ек-х вигод протягом облікового періоду у вигляді вибуття чи амортизації активів або виникнення зобов’язань, що у підсумку призводить до зменшення власного капіталу за винятком виплати учасникам п-ства. Вказані витрати визначаються, якщо існує ймовірність зменшення майб-х економічних вигод внаслідок вибуття активів або збільшення зобов’язань, які достовірно можна визначити. Це означає, що витрати визначаються у тому періоді, де були одержані по них доходи. У зарубіжній практиці облік отриманих доходів та понесених вит-т здійснюють у розрізі видів д-сті: звичайна (операційна, фінансова, інвестиційна) і екстраординарна (не планується і непередбачаєтсья).

145.А-ий процес і його етапи.

Для успіш викон поставл завдан а-ру необх розроб програму а-ту в якій конкретно передб викон а-м процеди та в які терміни необх це зробити при чому терміни і процед повинні бути визнач на кожній стадії а-ту і кожному обєкті. Стадії (етапи) а-ту: 1Переддосл- а-р укл угоду і згідн із зазнач обсягами перевірок ознайом з обєктом перевірки, специфік роботи, орг-ми особлив клієнта, вивч статут і орг-розпор докум. 2Дослідна(основ)- а-р здійс відбір а-х доказів і свідчень, обирає м-ди і прийо контролю, встанов помилки і порушення. 3Заключна- узагал і систем отрим а-кі свідчення, узагаk робочі докум і формул а-кі виснов і заключ. Процедури аудиту- послідов провед технол а-ту, які визнач а-м ще на почат стадії а-ту. А-кі процед: 1Розум д-сті клієнта чи галузі. 2Отрим і аналіз інфор про д-сть клієнта в цілому. 3Дослідж і вивч методів обліку і їх аналіз. 4Викор інформ а-м отрим в процесі аналізу. 5Оцін а-м правил відоб госп опер на рах БО.

132. Облік капіталу одноосібного власника.

Індивідуальна приватна фірма повністю належить одній особі, і як правило ця особа і очолює її. Юридично майно власника і фірми розподілити неможливо оскільки воно є єдине ціле. У зар. практиці одноосібна справа є найбільш розповсюджена (понад 70% у США).

Переваги власної справи є: - легкість заснування; - пряме оподаткування.

Недоліки власної справи: - необмежена відповідальність власника; - обмеженість ресурсів; - власна справа є недовговічною через слабку конкурентоспроможність та залежність від кваліфікованого персоналу та управлінських здібностей однієї особи.

Організація та порядок ведення обліку в одноосібних фірмах в різних країнах відрізняється виходячи з вимог місцевого законодавства. Підприємець вибирає таку форму ведення обліку, яка б відповідала всім потребам в-цтва, менеджменту та виробничим умовам господарювання.

Для обліку капіталу одноосібного власника використовується пасивний рахунок «Капітал власника».

Для обліку доходів і витрат д-сті звітного періоду відкривають рахунки з аналогічними назвами у розрізі видів д-сті, готової продукції та ін..

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]