Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-8_pitannya.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
422.09 Кб
Скачать

135. Призначення та зміст фін-ї звітності.

Ругулюєтья МСБО№1 – фін. звітність п-ства є кінцевим продуктом ор-ї ведення обліку на п-стві за відповідний звітний період.

В залежності від складання облікової інформації, яка відображена у фін. звітах, вони поділяються на: внутрішні і зовнішні.

Внутрішня ФЗ відображає результати фінансово-госп-ї д-сті філій, представництва, окремого структурного підрозділу чи частини п-ства.

Зовнішня ФЗ висвітлює узагальнену інформацію про результати фінансово-госп-ї д-сті п-ства в цілому. Облікова інформація ФЗ призначена для внутрішніх і зовнішніх користувачів.

В залежності від періодичності її формування є : - поточна ФЗ; - річна ФЗ.

Поточна ФЗ формується у 2-х формах: баланс і звіт про прибутки і збитки. В складі зазначених 2-х форм малі п-ства здають і річну звітність. Великі п-ства річну звітність можуть складати у складі 5-ти або 6-ти форм. 6-ту форму здають великі консолідовані п-ства або господарські тов-ва, в яких окремі структурні частини є розміщеними на території інших областей або країн.

Форми ФЗ:

1) Баланс;

2) Звіт про прибутки і збитки;

3) Звіт про рух гр.. коштів;

4) Звіт про зміни у фін. стані п-ства.

5) примітки до ФЗ.

141. Профес поведінка і від-ть сторін при провед а-у. Орг-правові форми п-цьї д-сті в а-і.

Правовий статус, викон функ-них обовяз визнач ЗУ і Кодексом „Проф етики а-ів”. А- як форма п-ької д-сті віднос до інтелект д-сті, тому в теорії і практиці а-ту важливе місце займає профес етика а-ра. Вона вкл в себе цілий ряд принципів службов поведін і ставл до викон фахових зобов. Практика свідчить, що від того як дотрим а-ри етичн принципів залежь і авторитет фахівця, його ділов імідж і профес придат викон найсклад завдання. Незалежн- це основ з рис професії а-ра. Обумов це тим що а-р не є штатним працівн держ органу управл, він не є підпорядков ін контрол-ревіз органом чи громад орг-ям і не залеж від них. В Кодексі „Профес етики” зазнач основні принципи профес етики: 1Незалеж суджень 2Обєктив висновк 3Конфіденц 4Компетентн 5Висок професіон 6Висока організов і доброзич. Конфіден а-ра є важлив рисою а-кої професії оск а-р має обовяз зберігати вироб і комерц таємн клієнтів і не завдав шкоди і збитків замовника.Основ рисами і ф-ями а-кої фірми є: 1Експер оцінка фін-госп д-сті. 2Перевірка достовір фін обліку і фін звітн за звітн період. 3Прогнозув фін-госп д-сті, оцінюв перспектив його розвит і розробка заходів щодо ліквідац збитков і підвищ еф-ті в-ва. 4Інформ, науков і методич забезп д-сті п-в на договір засадах із замов. 5Впорядк обліку і звітн–відновл обліков записів і постанов обліку на п-ві. 6Консалтин п-ги в усній і письм формі з питань обліку, права, оподатк. У відпов до ЗУ визнач обовяз і права а-в і а-х фірм. Крім цього встан, що АПУ має право призуп дію сертифік, ліцензій і застос до а-ра стягн у вигляді попереджя чи отрим письм пояснень щодо окрем моментів неетичн поведін із субєкт госп-ня. На а-ів поклад зобов: 1Доброякісно перевір стан БО і звітн замовн 2Належ чином надавати а-кі послуги. 3Повідом власн чи уповнов ними осіб про виявл під час а-ту недоліки в обліку і звітн. 4Зберігати в таємниці інфу, що не повинна розголош або є предметом комерц таємниці. 5Нести від-сть за поруш умов договору згідно зак-ва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]