Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-8_pitannya.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
422.09 Кб
Скачать

168.Інформ забезп а-ту.

Компют а-т- спец техніч, матем, програмне і інформ забезпеч, яке признач для викон процедур зовніш контролю в середов КТ незалеж від стану і х-к обєктів, що перевір. Основ напрямками компютериз а-го процесу є: 1Розробка м-ки а-ту в середов КТ- розробл і обир обєкти перевір, опис а-кі процед, обир методич прийоми, відбир а-кі докази, ведуть роб докум. 2Розробка аудиторс компютер засобів – розробка і застос техніч забезпеч, матем забезпеч, програм, інформ. З метою орг-ї і пл-ня а-х процедур в середов КТ застос такі основні процед: 1Оцінка і вивч існуюч порядку о-ї с-ми компютер забезп. 2Вивч напрямків і оцінки еф-ті викор наявн техніч і інформ забезп. 3Дослідж способів і прийомів обробки і передачі інфор. 4Вивч методів і носіїв інформ, що викор для зберіг даних. Основн завдан а-рів в умовах фун-ня компютер середовищ є: 1Розробка еф-х методик а-ту в компютер середовищі з врахув особлив вітчизн нормат бази. 2Оцінка і розробка діючої практики а-х перевір БО і розроб а-х комп”ютерних засобів, які б мали спеціал програм забезп і давали можлив здійсн а-кі процед і оцінюв якість адміністр управл, склад фін звітів, вдоскон аналіт і синт обліку. 3Планув процедур з викорис а-го програмн забезп у відповідності до МНА є основн етапом переддослідн етапу а-ту. Аудитор зясов чи можли провести перевір викор тільки компютери клієнта і ручні прийоми дослідж, якщо відсутні можлив отрим аудиторських доказів без застосу спеціал інформ процедур, то а-ри вваж за доцільне розробити заново програми а-ту і оцінити послідов і процед викон перевір врахов найдієв м-ди щодо способ і прийо.

57. Класифікація витрат з метою оцінки запасів та визначення фін.Рез-ту.

Для оцінки запасів та визначення фін. результату витрати поділяються на: вичерпані та невичерпані;витрати на продукцію та витрати періоду;прямі та непрямі;основні та накладні. Невичерпані (неспожиті) витрати - це збільшення зобов'язань або зменшення активів у процесі поточної діяльності підприємства для отримання доходу або іншої вигоди у майбутньому.Вичерпані (спожиті) витрати - це збільшення зобов'язань або зменшення активів у процесі поточної діяльності підприємства для отримання доходу звітного періоду.Витрати на продукцію пов'язані з виробництвом або придбанням товарів для реалізації. Вони відображаються у Балансі в складі запасів, а після реалізації продукції чи товарів - у Звіті про прибутки та збитки як собівартість реалізованої продукції (товарів).Витрати періоду не включаються до собівартості запасів і розглядаються як витрати того періоду, в якому вони були здійснені. До них відносять витрати на здійснення управління, маркетингу, досліджень, розробок тощо. Такі витрати відображаються у Звіті про прибутки та збитки як операційні витрати.Прямі витрати - цс витрати, які можуть бути безпосередньо віднесені на конкретний вид продукції економічно доцільним шляхом. При цьому вираз "економічно доцільним шляхом" означає, що при вирішенні питання про віднесення витрат до певного виду продукції слід керуватися принципом співвідношення витрат та вигоди.Непрямі витрати - це витрати, які не можуть бути віднесені безпосередньо до конкретного виду продукції економічно доцільним шляхом. Ці витрати групуються і розподіляються між окремими видами продукції пропорційно обраній базі.Основні витрати безпосередньо пов'язані з технологічним процесом виробництва, це сукупність прямих витрат на виробництво продукції. Основні витрати поділяють на три групи:прямі матеріальні витрати;прямі витрати на оплату праці ;інші прямі витрати.Виробничі накладні витрати пов'язані з організацією та управлінням виробництвом, їх не можна віднести до собівартості конкретних виробів економічно доцільним шляхом. Прикладами таких витрат є допоміжні матеріали, заробітна плата обслуговуючого персоналу, витрати на утримання і ремонт будівель тощо.

На практиці викоря різні класиф в-т, при чому вони скл кожним субєктом госп самост. Класиф в-т, тобто групув їх по різних в-х здійс з метою управ в-ми. Тому викор такий підхід, що різні класиф для різних цілей. В-ти груп в розріз таких видів: 1)Вичерп і невичерп. 2)С/в прод та в-ти пер. 3)Прямі і непрямі. 4)Основ і наклад. 1)Вичерпн в-ми є ті які ведуть до зменш активів або збільш зобовяз для отрим доходу звіт пер, або їх ще назив спожиті в-ти. Невичер в-ти, які ведуть до зменш активів або збільш зобовяз для отрим доходів майб періодів, або їх назив неспожиті в-ти. Спожиті витрати знаход відобр в формі №2(фін рез), неспожиті у формі №1(баланс). 2) С/в продї форм в-ти, які назив виробн: -прямі матер в-ти – спис матер на в-во прод; - прямі в-ти на оплату праці – нарах з/п робітникам за вигот прод; -ін прямі в-ти – відрах на соц заходи від нарах з/п робітникам в-ва; - в-ти на відрядж робітників в тому випадку, якщо х-р виконув основ роботи вимагає постійн відрядж робітників в ін місцев. В-ти періоду ті які не вкл до вироб с/в прод, а віднос до того звітн пер в якому вони виникли: адмінв-ти, в-ти на збут, ін опері в-ти. 3)Прямі в-ти ті які мають прямий звязок з виготов конкрет прод (р-т, п-г). Такий звязок проявл у склад відпов первин докум по провед операц. Н-д: прямі матер в-ти, прямі в-ти на оплату праці, ін прямі в-ти. Непрямі в-ти ті які повязані з в-вом неоднорід виду прод, а декільк, до них відн загвир в-ти. 4)Основ в-ти ті які в основн повяз з в-м відпов прод. Як правило основ в-ми є прямі. Наклад в-ти ті які повяз з орг-єю, управлін і обслуг-ям в цехах в-ва. До них віднос загвир в-ти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]