Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-8_pitannya.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
422.09 Кб
Скачать

77. Застос аналізу «в-ти – обсяг – приб».

Аналіз взаємозвя «в-ти-обсяг-приб» - м-д систем дослідж взаємозв в-т, обсягу діял і приб п-ва з метою визнач: обсягу продажу що забезп відшкод всіх в-т і отрим бажаног приб; велич приб за певн обсягу продажу; впливу зміни велич в-т, обсягу і ціни реаліз на приб п-ва; оптим стр-ри в-т. Важливим напрямом аналізу «в–о–п» є передб реакції приб на зміни ін показників діял. Для таког аналізу викор показники: а) запас міцності (ЗМ)- велич на яку досягн обсяг реаліз перевищ рівень беззбитк. Цей показ можна визн як у грош так і натур вимірниках. Він показ на ск 1ць прод або грн можна скорот обсяг реаліз без загрози потрапити у зону збитку.б) коеф запасу міцно (КЗМ)- віднош запасу міцності до обсягу реаліз: КЗМ= ЗМ /Р. Р-обсяг реаліз. Цей показ колив -∞ до +1. Важлив ел-м аналізу взаємозв «в–о–п» є аналіз беззбитков- це побудов на основі розподілу в-т на змін і постій, а також обч точки беззбитк що визн критич обсяг продажу. Точка беззбитк – осяг продажу (діял) за якого доходи п-ва = його в-там або марж дохід = заг постійн в-там. Точку беззб можна вираз в натур (к-ть прод), грош (виручка) 1цях, або у % до нормал потужності. Точка беззб в грош 1цях= Змін в-ти+Пост в-ти. Точка беззб в натур 1цях= Пост в-ти/Марж дохід

79. Суть граф м-ду анал «в–о–п».

Аналіз взаємозв «в–о–п» можна викон різними методами: графіч або розрах (матем). Можна здійс за допом граф: беззб, взаємоз обсягу і приб, марж дох. Графік беззбит показує приб чи збит при певних в-тах. З цього граф видно що за обсягу продажу нижче 80000 1ць п-во за рах доходу від продаж не може відшкод власні в-ти і тому матиме збиток, і навпаки, за обсягу продаж що перевищує 80000 1ць п-во отрим прибу який зрост мірою збільш обсягу продажу. Граф взаємозв «приб–обсяг» ілюстр залеж прибут від обсягу продажу в натур або грош 1цях. З граф видно що в разі відсут доходу від продажу п-во має збитки, що = сумі пост в=т, тобто 240тисгрн. Вел збитк зниж мірою збільш обсягу продажу і =0, коли дох від продажу досяг 800тисгрн. Граф маржин доходу ілюст залеж марж дох від обсягу продажу і в-т п-ва. На цьому граф провод спочатку лінію змін в-т, до яких потім додають пост в-ти. На граф видно що марж дохід зрост мірою зрост обсягу продажу. За обсягу реаліз 80000 1ць (точка беззб) марж дох=пост в-ам, а в разі подал зрост прода забезп отрим і збіл приб.

78. Визнач точки беззб. Аналіз беззбитк- це побудов на основі розподілу в-т на змін і пост, а також обч точки беззб що визнач критич обсяг продажу. Точка беззбитк – осяг продажу (діял) за якого доходи п-ва = його в-там або марж дохід = заг постійн в-там. Точку беззб можна вираз в натур (к-ть прод), грош (виручка) 1цях, або у % до нормал потужності. Точка беззб в грош 1цях= Змін в-ти+Пост в-ти. Точка беззб в натур 1цях= Пост в-ти/Марж дохід на 1цю. Обчис т. беззб є важлив ел-ом аналізу але на практиці менеджера більше цікав обсяг і ціна реаліз, що забезп отрим бажан приб.

80. Релеван підхід до управл ріш. На прийн управл ріш мен-ри витрач зачну част свого роб часу. Ріш можуть стосув довгостр перспек розв п-ва, поточ проблем, що у процесі опер діял п-ва. Довгостр ріш повяз з майб можливос, які прогноз-ся і потреб певних кроків уже сьогодні або найближ часом. Прийнят ріш- цілеспрямов вибір з кількох альт-х вар-в такої дії, що забезп досягн обраної мети п-ва або розвяз певної проблеми. Обліко інформ, що викор для прийн управл ріш має бути: релеван, своєчас, достовір. Релевантність означ, що дані обліку мають задовіл конкрет інформ потреби користув. Релев інформ має бути операт перед і не має містити помилок і упередж оцінок. Релев є такі в-ти і дох, які можуть бути змін внасл прийн того чи ін ріш. Дійсні в-ти що потреб сплати грошей або витрач ін активів. Альт-ні в-ти- вигода що втрач коли вибір 1го напряму дії вимаг відмов від альт-го ріш. Релев в-ти і доходи станов кількіс ел-т релев інформ, але для прийн ріш слід брати до уваги якіс фактор.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]