Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповіді МІ_гос_4.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.34 Mб
Скачать

55. Охарактеризуйте структуру і основні завдання системи урядової інформації із зв’язків з громадкістю Великобританії.

В межах Форін Офісу функціонує Прес-офіс (Press Office)

Обов’язки: Дає поради Міністрові і департаментам Форін Офісу щодо питань презентації зовнішньої політики Британського Уряду і зовнішньополітичного відомства. І є уповноваженим підрозділом для контактів між Форін Офісом і Британськими ЗМІ.

Група з публічної дипломатії (Public Diplomacy GroupPDG)

Обов’язки: Допомагає забезпечувати належне застосування урядових витрат на публічну дипломатію, є послідовним і ефективним зразком діяльності.

Управляє веб-вузлом Форін Офісу і його Інтернет-проектом. Співпрацює зі Стратегічною Радою з Публічної Дипломатії, а також Всесвітньою службою BBC і Британською Радою з метою надання допомоги у максимізації їх впливу і узгодження їх діяльності із зовнішньополітичними завданнями Уряду. Співпрацює з посадовими особами і Директоратами для того, щоб підтримувати колективні зусилля в сфері публічної дипломатії. Співпрацює з приватним сектором, спираючись на їх експертні ресурси, особливо в контексті академічних досягнень. Група складається з чотирьох відділів:

    1. Стратегія і програми.

    2. Британська Рада, культура, спорт і Вілтон Парк.

    3. Всесвітня служба BBC, BBC моніторинг і Британські супутникові новини.

    4. Академічні досягнення і освіта.

56. Охарактеризуйте діяльність оон у зв’язках з представниками змі.

Департамент громадської інформації (ДГІ) надає засобам масової інформації цілий ряд різних аудіовізуальних ресурсів і послуг для висвітлення роботи та заходів Організації Об'єднаних Націй.

1.1. Акредитація представників засобів масової інформації

Представникам засобів масової інформації, які вже мають дійсний пропуск Організації Об'єднаних Націй, дозволено висвітлювати що відбуваються в Організації Об'єднаних Націй заходи без будь-якої додаткової акредитації. Всім іншим співробітникам засобів масової інформації буде потрібно отримати перепустку, що видається в Службі акредитації представників засобів масової інформації за пред'явленням відрядження листи за підписом керівника їх бюро або головного редактора разом із заявкою на акредитацію, складеної на ім'я керівника Групи акредитації представників засобів масової інформації та зв'язку.

1.2. Порядок акредитації представників ЗМІ

1. Обмеження до акредитації. Акредитація надається представникам засобів масової інформації виключно для висвітлення діяльності Організації Об'єднаних Націй в центральних установах і не є дозволом для проведення якоїсь іншої діяльності. У будь-який момент Група з акредитації представників ЗМІ і зв'язку може припинити акредитацію, якщо акредитація використовується не належним чином.

2. Вимоги щодо акредитації представників засобів масової інформації при ООН. Необхідно лист з описом редакційного завдання на офіційному бланку добросовісної інформаційної організації, підписаний і датований уповноваженою особою, із зазначенням прізвища і посади заявника.

3. Зміст листа з описом редакційного завдання. Лист з описом редакційного завдання повинно бути виконано на офіційному бланку і адресовано керівникові Групи з акредитації представників засобів масової інформації і зв'язку

4. Додаткові матеріали. Для надання акредитації необхідно представити Групі з акредитації представників ЗМІ та зв'язку, дві недавні подальших зразка професійних електронних або друкованих матеріалів чи три недавно опубліковані мережеві статті заявника, що представляє мережеву інформаційну організацію, з питань, що стосуються Організації Об'єднаних Націй.

1.3. Зв'язки зі ЗМІ та послуги для журналістів

Згідно зі встановленими правилами вся діяльність, пов'язана з фото, кіно і телезйомки, може здійснюватися тільки в супроводі представника Групи з акредитації представників засобів масової інформації та зв'язку.

Послуги та організаційні заходи:

      1. Приміщення для роботи представників засобів масової інформації.

      2. радіостудії

      3. студії для ТВ інтерв’ю

      4. копії текстів виступів для преси

      5. висвітлення роботи засідань в прес-релізах ООН

      6. інф.матеріали та інші питання,що стосуються обговорень і заходів ООН

      7. прес-конференції і брифінги для журналістів

1.4. Спеціальні заходи Генеральної Асамблеї

Центр засобів інформації.

Надання додаткових приміщень для очікування

Репортерські пули

Теле і фото зйомка в залі Генасамблеї

Висвітлення двосторонніх зустрічей

Висвітлення церемонії підписання і ративікації договорів

Пункти харчування