Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otvety_GOS_2013.doc
Скачиваний:
118
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
2.31 Mб
Скачать

187. Зміст та форма ухвал про відмову у відкритті провадження по справі.

 Ухвала про відмову у відкритті провадження містить такі реквізити: 1) найменування суду, прізвище та ініціали судді, який відкрив провадження у справі, номер справи; 2) ким і до кого пред'явлено позов; 3) зміст позовних вимог; 4) встановлені судом обставини, що перешкоджають відкриттю провадження та є підставою для відмови у цьому з посиланням на відповідну норму ст. 122 ЦПК (ниже); 5) вказівка про негайне надсилання копії ухвали, позовної заяви та додатків позивачеві; 6) порядок та строки оскарження ухвали.

Якщо суддя дійшов висновку, що в частині одних вимог провадження слід відкрити, а в частині інших - відмовити у відкритті, постановляється одна ухвала, якою вирішуються ці питання. В цьому випадку ухвала повинна містити реквізити, передбачені ч. 5 коментованої статті щодо вимог, за якими провадження відкривається, а щодо інших вимог - передбачати обґрунтування висновку суду про відмову у відкритті провадження. Необхідно зазначити, що таку ухвалу може бути оскаржено лише в частині відмови у відкритті провадження.

Обставини, що перешкоджають відкриттю провадження та є підставою для відмови відповідно до ст.122 ЦПК:

1) заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства. 

2) є таке, що набрало законної сили, рішення чи ухвала суду про закриття провадження у справі у зв'язку з відмовою позивача від позову або укладенням мирової угоди сторін у спорі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав. Відмова від позову не позбавляє другу сторону права пред'явити такий самий позов до особи, яка відмовилась від позову. 

3) у провадженні цього чи іншого суду є справа із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав. 

4) є рішення третейського суду, прийняте в межах його компетенції, щодо спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, за винятком випадків, коли суд відмовив у видачі виконавчого листа на примусове виконання рішення третейського суду або скасував рішення третейського суду і розгляд справи в тому ж третейському суді виявився неможливим. .

5) після смерті фізичної особи, а також у зв'язку з припиненням юридичної особи, які є однією із сторін у справі, спірні правовідносини не допускають правонаступництва. 

188. Зміст та форма ухвал про залишення без розгляду заяви про відновлення втраченого судового провадження (якщо провадження було відкрите).

Втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою осіб, які брали участь у справі, або за ініціативою суду.Заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який ухвалив рішення по суті справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі.У заяві повинно бути зазначено, про відновлення якого саме провадження просить заявник, чи було у справі ухвалено рішення по суті справи або постановлена ухвала про закриття провадження, якою саме особою з числа осіб, які брали участь у справі, був заявник, хто конкретно і в якості кого брав участь у справі, місце проживання чи місцезнаходження цих осіб, що відомо заявнику про обставини втрати провадження, про місцезнаходження копій документів провадження або відомостей щодо них, поновлення яких саме документів заявник вважає необхідним, для якої мети необхідне їх поновлення.До заяви про відновлення втраченого провадження додаються документи або їх копії, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку, що збереглися у заявника або у справі. Якщо у заяві не зазначено мету відновлення провадження або відомості, необхідні для його відновлення, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без руху, якою встановлює заявникові строк, необхідний для усунення цих недоліків.Якщо мета звернення до суду, зазначена заявником, не пов'язана із захистом його прав та інтересів, суд своєю ухвалою відмовляє у відкритті провадження у справі про відновлення провадження або залишає заяву без розгляду, якщо провадження було відкрито. Зміст заяви: назва суду, адреса, номер справи, дата, назва документу, суд у складі (... суддя, секретар) розглянув справу відкритому судовому засіданні за позовом (... перелік учасників процесу та їх дані), встановив (дані про залишення заяви про залишення без розгляду заяви про відновлення втраченого судового провадження з причини непо’язаності мети звернення до суду з захистом його інтересів), мотивування (згідно з ч. 2 ст. 406 ЦПК), ухвалив заяву залишити без розгляду, строки оскарження, склад суду, підписи.

189. Форма і зміст процесуальних документів , що складаються особами, які беруть участь у справі, у судіпершоїінстанції.

Составляющие документов обращения: вступительная, описательная, мотивировочная и просительная. Составляющие документов суда: вступительная, описательная, мотивировочная и резолютивная. Вступительная в док-х обращения: подведомственность, подсудность,(данные о суде) Истец\Ответчик (ФИО, место жител-ва\пребыв-ия) индекс, способ связи.Для ЮЛ-организационно-правовая форма, наименование, код ЕДРПОУ, место регистрации,фактическое место нахождения.Третье лицо- представитель истца\ответчика (ФИО,адресс,док-т на основе кот-го он исполняет представительство), цена иска. Вступительная в док-х суда: Время и место его постановления, наименование суда, постановившего решение, ФИО судьи/судей и секретаря с/з, имена сторон и других лиц, участвующих в процессе, предмет исковых требований. Название. В описательной части излагаются все обстоятельства дела, рассказывается, из-за чего возник спор, его суть.Мотивировочная – какими нормами права обосновывается документ. Просительная (док.обр.) – какое решение должен вынести суд. Резолютивная (док.суда) – какое решение вынес суд. + приложения, даты и подписи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]