Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILYeT_1-47_MARKYeTING.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
3.84 Mб
Скачать
  1. Основные этапы маркетинговой деятельности

1 Розробка ринкової стратегії

А) аналіз ринкових можливостей (аналіз мікро і макромаркетингового середовища; визначення типу ринку, аналіз ринкової інформації; планування, збір, обробка; аналіз споживчих мотивацій)

Б) добір цільових ринків (визначення стратегії охоплення ринку; позиціонування товарів; розробка конкурентної стратегії)

2. Розробка продуктової стратегії

А) розробка комплексу маркетингу (опис товару; визначення типу попиту; визначення диверсифікаційного набору фірми; ЖЦТ; розробка нових товарів; Упакування, марки, товарні знаки; стратегія ціноутворення; стратегія збуту; стратегія просування)

3. Реалізація маркетингової стратегії

а) прийняття стратегічних маркетингових рішень б) планування маркетингу

в) створення організаційних форм управління г) контроль.

2. Типы товаров с точки зрения новинки. Стратегии ценообразования на новые товары

Новий товар, володіє такими критеріями : - технологія виготовлення. - функція споживання (нові сфери застосування наданого продукту). - група споживачів (треба виявити необхідний сегмент).

Основні варіанти новизни

1. принципово новий товар, що задовольнить потреби, що раніше не було задоволено.

2. товар принципової новизни, відносно існуючої модифікації товару.

3. оновлений товар володіє кращими характеристиками, ніж традиційний, але принципової новизни не має (упакування).

4. Товар новий для певного ринку.

5. товар, що володіє новизною, зокрема, нові можливості функціонального використання.

При новизні головну увагу приділяють прогнозуванню попиту. За новинкою слід бачити споживача.

Підходи до встановлення цін з погляду їхньої новизни.

На нові товари: а) справжні новинки: - стратегія. " зняття вершків ". Висока ціна при високому рівні попиту і значними бар'єрами виходу для інших фірм - стратегія глибокого проникнення на ринок. Низька ціна з метою завоювання значної частки ринку і прихильності споживачів, створення вхідних бар'єрів для конкурентів. б) встановлення ціни на товар-імітатор. в) встановлення ціни на наявні товари: - встановлення ціни в рамках товарних асортиментів. - встановлення ціни на товари, що є доповненням до основного товару . - на обов'язкові приналежності, Наприклад, "Кодак" - низька ціна на фотоапарати і висока на плівку, - на побічні товари. Мета - продати, щоб менше платити за утилізацію.

3. Распространение товаров на рынке. Краткая характеристика составных распределения

Середньостатистичні витрати компанії, пов’язані з розповсюдженням товарів на ринку:

- адміністративні витрати – 4% - витрати на зберігання – 12% - транспортні витрати – 59% - інші витрати – 25%. Товарорух займається такими поняттями: - організація складув. товарів - управл. запасами - організація транспор. - управління замовленнями

Компанія в залежності від ринкової ситуації може викор. такі типи стратегії просування:

  1. протягування (компанія зосереджується на стимулюванні попиту на споживчому ринку. Через вторинність попиту на промисловому ринку це приводить до виникнення попиту серед реселерів. Найчастіше цю стратегію використовують на споживчому ринку, хоча подекуди її застосовують і компанії, які мають споживачів і на бізнесовому ринку).

  2. проштовхування (компанія концентрує зусилля на стимулювання посередників. Найчастіше цю стратегію використовують коли товари-конкуренти не мають суттєвої різниці в якості, тоді поведінка реселерів має рішуче значення при купівлі товару).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]