Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILYeT_1-47_MARKYeTING.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
3.84 Mб
Скачать

3.Маркетингова трактовка товару. 5 рівнів товару.

Товар – це продукти, послуги, цінні папери, ідеї і знання, що можуть задовольнити недолік або потребу і призначені для продажу.

Рівні товарову з позиції особливостей процесу сприймання споживачем: ключова цінність, основний товар, очікуваний, поліпшений, потенційний товар.

Пятирівнева модель товару. Характеристика

1. Імпульсивні : шоколадний батончик у касі.

2.Екстрених випадків: снегоходы, гумові чоботи.

3.Попередні вибори: меблі, одяг (на основі порівняння характеристик).

4.Особливі попити: з унікальними характеристиками (престижні автомобілі, стерео апаратура).

5.Пасивного попиту: не відомо про існування.

4.Критерії оцінки результатів роботи торгового персоналу.

Основне завдання продавця: збільшення товарообігу. Для успішного товарообігу важливо: •пошук перспективного покупця,

•реєстрація покупців та їхніх відгуків,

•самоуправління, •обслуговування,

•управління відносинами,

•усунення нарікань та скарг.

Для реалізації цих вимог торговий персонал повинен мати якомога більше характеристик, тобто «індикаторів торгової придатності»: • ентузіазм, • добрі навички усного мовлення,

• добру організацію, • честолюбство, • відмінну старанність, • товариськість.

5.Інкотермс-2000. Стисла характеристика.

Відповідно до Правил «Інкотермс – 2000» можливі 13 базових умов поставок товарів, які об’єднані в 4 групи, залежно від обов’язків продавця (постачальника) оплатити основні витрати по транспортуванню продукції.

ЕХW означає, що зобов’язання продавця вважаються виконаними після того, як він пред’явив покупцю свій товар на своєму складі. Всі наступні витрати несе покупець. Ця умова передбачає мінімальні зобов'язання для продавця. FСА означає, що зобов’язання продавця по поставці товару вважаються виконаними після того, як він передав товар перевізнику в зазначеному місці і пункті. FAS означає, що поставка є здійсненою продавцем, коли товар розміщений біля борту судна у названому порту відвантаження FОВ означає, що зобов’язання продавця вважаються виконаними після того, як вантаж був переданий через поручні судна в порту відправлення. FOB зобов’язує продавця здійснити митне очищення товару для експорту. СFR Продавець зобов’язаний понести витрати та оплатити фрахт, необхідні для доставки товару до названого порту призначення, проте, ризик втрати чи пошкодження товару, а також будь-які додаткові витрати, спричинені подіями, що виникають після здійснення поставки, переходять з продавця на покупця. СIF продавець повинен застрахувати вантаж в страховій компанії, яка користується гарною репутацією та передати страховий поліс покупцю. CPT продавець зобов’язаний оплатити витрати перевезення товару до названого місця призначення. а покупець приймає на себе всі ризики та будь-які інші витрати, що можуть виникнути після здійснення поставки товару у вищезазначений спосіб. CIP продавець зобов’язаний оплатити витрати перевезення товару до названого місця призначення. а покупець приймає на себе всі ризики та будь-які додаткові витрати, що можуть виникнути після здійснення поставки у вищезазначений спосіб. Однак за умовами терміна CIP на продавця покладається також обов’язок забезпечення страхування на користь покупця проти ризику втрати чи пошкодження товару під час перевезення. DАF продавець доставив вантаж в зазначений пункт на кордоні, але до перетину митного кордону, тобто коли товар, що пройшов митне очищення для експорту, але ще не для імпорту, наданий у розпорядження покупця не розвантаженим на прибулому транспортному засобі в названому місці та пункті на кордоні. DES Продавець несе всі витрати та ризики, пов’язані з доставкою товару до названого порту призначення до розвантаження. DEQ покладає на покупця обов’язок здійснити митне очищення. DDU Продавець несе всі витрати та ризики, пов’язані з доставкою товару до цього місця, за винятком будь-яких «мит» DDP Продавець несе всі витрати і ризики по доставці вантажу до складу покупця. Ця умова означає найбільші зобов’язання для продавця.

40

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]