Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILYeT_1-47_MARKYeTING.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
3.84 Mб
Скачать

2.Типи підприємств та їх стратегій за а.Ю. Юдановим.Загальна характеристика.

Юданов виділяє 4 стратегії конкурентної боротьби залежно від економічного середовища та ресурсів компанії.

1стр.- комутанти (миші)-універсальне виробництво, дрібна компанія з низькою стійкістю компанії, витрати низькі; фактори сиои в конкурентній боротьбі гнучкі та численні.

2стр.- пацієнти (лисиці)- спеціалізоване в-во; всі типи фірм; висока стійкість; середні витрати; пристосованість до специфічного ринку.

3стр. – віоленти (леви, слони, бегемоти)- масове в-во; великі розміри компанії; висока стійкість; високі витрати та продуктивність.

4.стр.–експлеренти (ластівки)- експериментальне виробництво; середні та дрібні розміри фірм; низька стійкість; високі витрати; випередження в нововеденнях.

3.Брендінг. Поняття бренду. Цінність бренду для споживача та власника.

Бренд – загальновідома та диференційована торгівельна марка, тобто марка, яка у свідомості споживача асоціюється з певними перевагами чи вигодами, чітко відрізняється від вигод конкурентів та характеризується певним рівнем лояльності з боку споживачів. Брендінг – системний процес управління маркою (брендом) компанії від стадії створення до вилучення з ринку. Цінність брендасила впливу бренда на споживача, що виявляється в лояльності до продукту та меншій чутливості до підвищення ціни.

Бренд для споживачів: ідентифікація джерела продукту. Відповідальність виробника, зниження ризику, зменшення вартості пошуку інформації, зв’язок із виробником, показник якості, символічна емблема.

Бренд для виробників: засіб для полегшення збуту та просування товарів, засіб захисту унікальних якостей, сигнал рівня якості, перешкода для проникнення інших компаній, джерело конкурентних позицій, джерело фінансових надходжень.

4. Етапи життєвого циклу ринку. Типи родових середовищ ринку.

Этапы жизненного цикла Рынка:

  1. Латентный

  2. Кристаллизация

  3. Рост

  4. Фрагментация

  5. Дефрагментация

  6. Зрелость

  7. Упадок

  8. Закрытие рынка

5. Основні етапи розробки цінової стратегії підприємства

1. Анализ витрат. Анализируются расходы предприятия при производстве товара.

2. Определение ценовой стратегии с точки зрения конкуренции

Уровень независимости фирмы в выборе ценовой стратегии лимитируется двумя факторами, которые связаны с конкуренцией: конкурентной ситуацией на рынке в зависимости от числа конкурентов, и ценностью товара в восприятии потребителя. Повышение ценности товара в восприятии потребителя ведет к дифференциации, т.е. разработки разновидностей товара в зависимости от особенностей нужд потребителей. Если покупатель воспринимает дифференциацию как ценность, то он готов платить более высокую цену. предприятие имеет больше свободы в ценообразовании.

3. Определение базового средства ценообразования:

Установление цены происходит по принципу: совокупные расходы на производство единицы продукции плюс запланированый %. Использ. фирмами, что ориентируются на прибыль.

4. Подходы к установлению цен с точки зрения их новизны.

На новые товары: а) настоящие новинки:- стратегия. " снятие сливок " (Высокая цена при высоком уровне спросаи и значительными барьерами выхода для других фирм); - стратегия глубокого проникновения на рынок. (Низкая цена с целью завоевания значительной части рынка и благосклонности потребителей, создание барьеров для выхода конкурентов.)

б) установление цены на товар-имитатор. в) установление цены на наявні товари

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]