Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILYeT_1-47_MARKYeTING.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
3.84 Mб
Скачать

5. Международный маркетинг. Стратегии м-н маркетинга по Кигану

Международный маркетинг - это маркетинг предприятий за пределами национальных рынков. Международный маркетинг базируется на: • маркетинговой теории; • теории ЗЕД; • международном праве; • международных финансах

Цель выхода на международный рынок увеличить эффективность производства и сбыта продукции за счет участия мировой системы разделения труда и выхода на новые рынки сбыта продукции и рынки капитала. Во время выхода на междун. рынок компанія может использовать одну из стратегий (матрица Кигана)

Збереження товару

адаптування товару

розроб. нового

Збереження стратегії стимулювання

Розповсюдження без змін

Пристосування товару

Винахід новинки

адаптування стратегії стимулювання

Адаптування комунікацій

Подвійне адаптування

5

1. Концепция ведения бизнеса. Суть и специфика концепций маркетинга

підхід, який полягав у управлінні виробництвом та реалізацією продукції одержав назву «виробнича орієнтація»(конц. виробництва). Ця концепція застосовується в ситуаціях, коли попит на товар перевищує пропозицію і необхідно знайти спосіб до збільшення виробництва, або коли собівартість товару надто висока і треба знайти спосіб знизити її шляхом удосконалення виробництва.

Поряд із розширенням виробництва, маркетинг велику увагу приділяє вдосконаленню товару, поліпшенню його якості, експлуатаційних характеристик з метою привернути більшу кількість покупців. Ця концепція дістала назву «товарна орієнтація». Суть її полягає в тому, що споживач постійно хоче мати товар кращої якості або повніше за­довольняти свої запити.

Схожа з цією концепція, що спрямована на інтенсифікацію комер­ційних зусиль. Вона орієнтована на те, що споживачі не купувати­муть товарів, якщо виробник не буде вживати заходів у сфері збуту та стимулювання. Ця концепція дістала назву «збутова орієнтація». Її особливість - у забезпеченні зростання продажу за допомогою рек­лами та заходів стимулювання покупця.

Ця концепція виникла як відповідь на ускладнення збутової діяльності, коли пропонування товарів почало випереджати попит на них. Постала необхідність вивчати вимоги покупця і створювати товар, який задовольняв би їх. Суть кон­цепції маркетингу - у створенні продукції, орієнтованої на запити спо­живача: підприємства, організації, людини. Така концепція дістала на­зву «чистий маркетинг». Суть цієї концепції визначають такими висло­вами: «Виробляйте те, що можете продати, замість того, щоб намагатися продати те, що можете виробити. Іншими словами, концепція чистого маркетингу - це зосередженість на потребах покупців та їх задоволенні за допомогою створення товару, його доставки і споживання. Разом з тим концепція чистого маркетингу викликала різку критику, яка зводиться до того, що маркетинг у чистому вигляді сприяє погіршенню якості довкілля, не вирішує проблем можливих конфліктів між потребами суспільства та його довгочасним благополуччям. Усе це зумовило переосмислення чистої концепції маркетингу.

Виникла концепція соціально-етичного мар­кетингу, орієнтована на урахування та збалансованість трьох чинників: одержання прибутку виробника, задоволення потреб споживача та ви­мог суспільства. Ця концепція орієнтована на створення продукції, спрямованої на задоволення здорових потреб, але не на шкоду інтересам суспільства в цілому

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]