Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILYeT_1-47_MARKYeTING.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
3.84 Mб
Скачать

4.Основні заходи цільового маркетингу. Типи маркетингу та стратегій охвату ринку.

Основні заходи цільового маркетингу:

1.Сегментація ринку (визначення критеріїв сегментації і складання профілів отриманих сегментів). 2.Вибір цільових сегментів ринку (оцінка ступеня привабливості отриманих сегментів; вибір одного або кількох сегментів). 3.Позиціонування товару на ринку (рішення про позиціонування товару в кожному із цільових сегментів; розробка комплексу маркетингу для кожного цільового сегменту).

З точки зору маркетингу у фірми існує 5 стратегій охоплення ринку і відповідно типів маркетингу:

Недиференційований (масовий, агрегований) м-г – не передбачає суттєвих різниць між споживачами на ринку і, як наслідок, звернення до всього ринку з єдиним комплексом маркетингу

Диференційований м-г – звернення фірми до двох і більше сегментів ринку, для кожного сегменту розробляється свій комплекс м-гу.

Концентрований м-г – робота в одному обраному сегменті.

Нішевий маркетинг – при прийняття даного виду стратегії фірма цікавиться не сегментом ринку, а лише його частиною, керуючись принципом: стати великою рибою в малій річці.

Мікромаркетинг – включає локальний та індивідуальний м-г.

Вибір стратегії охоплення залежить від цілей п-ства, його ресурсів, ступеня однорідності потреб споживачів, етапу ЖЦТ, стану ринкової конкуренції.

5.Типи організаційних структур відділу маркетингу.

Організаційна структура відділу маркетингу має відповідати ринковим вимогам і бути такою, щоб мак­симально сприяти фірмі в досягненні поставленої мети.

Виділяють такі типи організаційних структур відділу маркетингу:

  • Функціональну (приклад - рисунок);

  • Товарну ;

  • згідно з географічним принципом ;

  • за ринковим принципом ;

  • згідно з товарно-ринковим принципом.

43

Екзаменаційний білет № 43

  1. Основні ринкові сили, які призвели до виникнення маркетингу як теорії та практики діяльності комерційних підприємств. Основні трактовки маркетингу.

  2. Стратегії конкурентної боротьби за Л.Г. Раменським та А.Ю. Юдановим.

  3. Етапи сприйняття нового товару. Ціноутворення на нові товари.

  4. Типи маркетингового контролю, їх стисла характеристика.

  5. Маркетинговий менеджмент. Типи маркетингового контролю.

1.Основні ринкові сили, які призвели до виникнення маркетингу як теорії та практики діяльності комерційних підприємств. Основні трактовки маркетингу.

Поява і розвиток маркетингу як теорії і підприємницької практики зумовлені розвитком економічних відносин між суб'єктами господарської діяльності і ростом продуктивності праці,яке стало наслідком науково-технічним прогресом, широким використанням машин і устаткування, спеціалізацією і поділом праці. Усе це привело до різкого росту кількості товарів, що виготовляються, перенасиченню ринку, виникненню проблем зі збутом продукції. Як наслідок цього виникло нераціональне використання ресурсів підприємства, погіршення фінансових показників фірм, зменшення грошових доходів, а іноді і банкрутство підприємства, що приводить до негативних наслідків, виникненню социалных проблем, як наприклад, безробіття. Кінець 20-х – початок 30-х років – час «великої депресії», що охопило світову економіку. Вона стала каталізатором, що прискорив процес прийняття його на озброєння підприємствами.

Управлінська трактовка: М аркетинг — це теорія і практика прийняття управлінських рішень відносно продуктово-ринкової стратегії організації на ос­нові дослідження факторів зовнішнього маркетингового середо­вища з метою якомога повнішого задоволення потреб споживачів і реалізації інтересів виробника.

За американською маркетинговою асоціацією: 1.Маркетинг являє собою процес планування і здійснення концепції ціноутворення, просування і розподілу ідей, товарів та послуг для проведення обміну, який задовольнить мету окре­мих людей і підприємств. 2. Маркетинг охоплює всі аспекти діяльності бізнесу — від створення продукту до його післяпродажного сервісного обслуговування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]