Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILYeT_1-47_MARKYeTING.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
3.84 Mб
Скачать
  1. Роль лиц, которые берут участие в принятии решении о покупке повара

При аналізі процесу ухвалення рішення (ПУР) необхідно враховувати, що в ході формування рішення про покупку в рамках підприємства в обговоренні можуть брати участь люди, що виконують різні ролі в рамках підприємства (мал. 1). Їхня думка може впливати на ПУР у залежності від специфіки корпоративної культури, однак воно може враховуватися при виробленні рішення про покупку. Виходячи з цього однією з типових задач маркетингових досліджень, проведених на промисловому ринку, є виявлення осіб, що приймають рішення про купівлю, а також осіб, чия думка при цьому реально враховується.

Ролі осіб, що беруть участь в ухваленні рішення про купівлю

  1. Рыночное позиционирование. Стратегия и тактика рыночного позиционирования

Позиціонування товару на ринку – забезпечення для товару, що не викликає сумніву, місця на ринку та у свідомості цільових покупців, чітко відмінного від місця конкурентів.

Етапи позиціонування:

  1. визначення і вибір параметрів, за якими буде робитися позиціонування.

  2. визначення фірм та їх марок, які розглядаються цільовою аудиторією у процесі прийняття рішення про купівлю.

  3. побудова схем позиціонування та карт сприйняття.

Виділяють три стратегії позиціонування:

  1. позиціонування за особливими рисами товару

  2. позиціонування за іміджем

позиціонування за конкурентним становищем на ринку

4.Тип рыночной конкуренции и его влияние на ценообразование

Рынок, тип конкуренции на нем

1). Чистая конкуренция

- много производителей и потребителей, ни один из них имеет существенного влияния на рынок вцелом, продавец не может запрашивать цену высшую чем другие (много конкурентов) и низшую чем другие (не имеет смысла, так как можно продать и по общерыночной цене); роль ценовой политики минимальная.

2). Монополистическая конкуренция

- много производителей и потребителей, которые заключают договоры в широком диапазоне цен, что обусловлено разнообразием вариантов товаров, их качеством, оформлением, уровнем предоставленного сервиса.

3). Олигополистическая конкуренция

- небольшое количество предприятий чувствительных к ценовым и маркетинговым стратегиям одна одной; каждый продавец быстро реагирует на ценовые изменения у конкурента; поднятие цены могут не поддержать конкуренты, снижение цены приведет к переходу покупателей к этому производителю, другие продавцы - или тоже должны изменить цены, или же повысить уровень и количество услуг.

4). Чистая монополия

- присутствует на рынке одна фирма, которая диктует свои условия потребителям; как правило, природные монополии такие, как, например, ВAT "Газпром"; ценовая политика регламентируется антимонопольным законодательством.

5.Составные кмк товара

1. Реклама - неособова форма комунікацій, що здійснюється через мережу платних засобів поширення інформації з чітко зазначеним джерелом фінансування.

2. Publik relations – комплексні зусилля компанії спрямовані на встановлення і підтримку позитивних відносин у компанії.

3. Стимулювання збуту – короткострокові заходи стимулювання покупки або продажі товарові або послуг .

4. Особисті продажі – усне представлення товару .

16

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]