Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BILYeT_1-47_MARKYeTING.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
3.84 Mб
Скачать

5.Сучасні тенденції у рекламі. Їх стисла характеристика.

Реклама, яку ми бачимо зараз, уже давно віддалася постмодернізму. Більше того, саме риси постмодернізму актуалізують її, роблять сучасною, а значить — доступною для сприйняття масами. Ці риси й можна назвати тенденціями сучасного рекламного креативу.

1. Іронія. Гумор у найзухвалішому своєму втіленні — іронії — міцно затвердився в рекламі. Дослідники стверджують, що від 10 до 30% усієї реклами США побудовано саме на гуморі. Пояснити це явище дуже просто. Цей прийом ефективний. Доречна іронія здатна надовго оселити рекламу в свідомості реципієнта. Як це трапилося, наприклад, з деякими рекламними роликами мобільного оператора Djuice.

2. Головне — емоції. Первісна інформаційна функція реклами давно відійшла на другий план. Особливо, коли йдеться про рекламу творчу. Тепер споживачу намагаються не надати конкретну інформацію про товари і послуги, а насамперед — створити настрій, сформувати у свідомості міцний зв’язок між товаром, що рекламується, і бажаною емоцією. Реклама розмовляє зi споживачем мовою емоцій, а не сухими телеграфними рядками зі стендів оголошень. Вдалим прикладом такої реклами є ролики зі слоганом «Неможливе можливо», які рекламують компанію Adidas. Їх можна навіть назвати частково соціальною рекламою. Емоційністю вирізняється і, наприклад, українська реклама торгової марки «Оболонь», де вибір пива намагаються пов’язати з почуттям патріотизму.

3. Еклектичність. Для нинішньої реклами всі засоби згодяться. Крім тих, звичайно, які шкодять іміджу товару чи компанії. Змішання жанрів, стилів, епох, образів, хорошого і поганого, білого і чорного, фантастичного і реального. У світі постмодернової реклами — карнавал і все догори дном: король став блазнем, а державою правлять лицедії.

38

Екзаменаційний білет № 38

  1. Порівняльна характеристика концепції маркетингу та концепції інтенсифікації збутових зусиль.

  2. Прогалини попиту в стратегії компанії.

  3. Стратегії ціноутворення на товари-імітатори.

  4. Умови, за яких доцільно підключення оптовиків.

  5. Етапи розвитку реклами. Завдання реклами. Зв'язок між ступанням сприйняття реклами марки та рекламою.

1.Порівняльна характеристика концепції маркетингу та концепції інтенсифікації збутових зусиль.

Концепції інтенсифікації комерційних зусиль і концепцію маркетингу часто плутають місцями. Дані концепції відрізняються такими положеннями:

Основним обєктом уваги в концепції інт комерц зусиль є товар, а в концепції маркетингу – потреби споживачів.

Засобами досягнення мети в першій концепції є комерційні зусилля і засоби стимулювання, в другій – комплексні зусилля маркетингу. І відповідно кінцевою метою концепції інт ком зусиль є одержання прибутку за рах зростання обсягів продаж, а концепції маркетингу – одержання прибутку уже за рахунок задоволення потреб споживачів.

2. Прогалини попиту в стратегії компанії

Невикористані можливості компанії зі збільшення обсягів збуту створюють прогалини попиту в стратегії компанії. Існує певний зв’язок цих невикористаних можливостей з показниками ринкового попиту:

1.Ринковий потенціал (прогалини в номенклатурі, у використанні)

2. Потенціал продажу (прогалини в розподілі, в конкуренції, наявний обсяг продажу)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]