Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ReglamDn_05.doc
Скачиваний:
295
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.39 Mб
Скачать
      1. Відділення грануляції шроту

9.4.6.1 Параметри процесу грануляції повинні відповідати нормам технологічного режиму, які приведені в розділі 1.

9.4.6.2 Для запобігання запресування, поломок обладнання цеху гранулювання, електродвигуни обладнання та транспортних елементів повинні мати блокування починаючи з завантажувальних редлерів шроту та закінчуючи норію для шроту. У режимі блокування проходе автоматична зупинка електродвигунів у напрямку, зворотному технологічному потоку. Всі послідуючі за електродвигуном. Що зупинився, продовжують роботу.

9.4.6.3 Експлуатація обладнання при виключених або несправних системах блокування і приладах контролю забороняється.

9.4.6.4 Допускається тільки в окремих випадках короткочасне відключення блокування за письмовим дозволом головного інженера підприємства тільки у денну зміну, на обмежений час, який визначений інструкцією підприємства.

При цьому повинні бути розроблені заходи, які забезпечують безпеку технологічного процесу. Забороняється ручне блокування приладів контролю, сигналізації та протиаварійного захисту.

      1. Транспортування та зберігання шроту.

9.4.7.1 Елеватор шроту по вибухонебезпеці відноситься до категорії “Б”, клас приміщення “21” (ВБН В.1.1-37-200).

9.4.7.2 Вологість, температура шроту при зберіганні, а також вміст розчинника повинен відповідати нормам, які вказані в табл. 9.4.7.1.

Таблиця 9.4.7.1

Найменування

продукту

Вологість,

%

Температура,

°С

Вміст

розчинника, %

Шрот

Соняшниковий гранульований та негранульований

9,0-11,0

Не вище 35°С, при температурі зовнішнього повітря вище 35°С температура шроту не повинна перевищувати температуру навколишнього повітря більше ніж на 5°С

0,08

Шрот

Соєвий

8,5-10,0

Не вище 35°С, при температурі зовнішнього повітря вище 35°С температура шроту не повинна перевищувати температуру навколишнього повітря більше ніж на 5°С

0,1

Шрот

Ріпаковий

8,0-12,0

Не вище 35°С, при температурі зовнішнього повітря вище 35°С температура шроту не повинна перевищувати температуру навколишнього повітря більше ніж на 5°С

0,1

9.4.7.3 Температура шроту, який заклали на зберігання, повинна перевірятись щозміни за допомогою дистанційних стаціонарних термометрів.

9.4.7.4 У випадку підвищення температури шроту або надходження шроту з підвищеним вмістом розчинника його слід розміщувати окремо, провести провітрювання шляхом перекачування з дільниці на дільницю, а також застосовувати негайні заходи до налагодження технологічного режиму.

Для перекачування необхідно мати вільну ємкість і транспортні засоби.

9.4.7.5 Видалення пари розчинника та пилу з надсилосних та підсилосних приміщень елеватора шроту повинно проводитись за допомогою механічної вентиляції. Крім того, приміщення повинні бути обладнані місцевою вентиляцією в місцях виділення пари розчинника та пилу (місця скиду шроту з самопливних труб на редлери, шнеки, транспортні стрічки, а також кожух автоматичних вагів для шроту).

Експлуатація обладнання елеватора шроту при несправних або відключених вентиляційних та аспіраційних установках не допускається.

9.4.7.6 Нещільності в транспортному та технологічному обладнанні повинні бути своєчасно ліквідовані.

9.4.7.7 Прибирати приміщення від пилу необхідно систематично, не допускати накопичення пилу на підлозі, будівельних конструкціях будівель, споруд.

9.4.7.8 Загазованість приміщень елеватора шроту парою розчинника повинна контролюватись переносними приладами, а запиленість щоденним оглядом і періодично – за допомогою спеціальних приладів. Графік контролю загазованості та запиленості затверджується головним інженером підприємства.

9.4.7.9 Спускати працівників у силоси та бункери необхідно при обгрунтованій виробничій необхідності.

Спускати робітника у силоси необхідно за допомогою спеціальної лебідки, яка призначена для піднімання й спускання людей. Робітник, який спускається, повинен бути забезпечений захисним поясом з прикріпленим до нього страхувальним канатом.

Робітникові, який спускається в силос, забороняється покидати сідло, люльку.

Під час перебування робітника в силосі, випадкове впускання та випускання шроту повинно бути виключеним.

Робота в середині силосів є газонебезпечною і повинна виконуватись з додержанням вимог розділу 9.10.

Роботу в силосі повинна виконувати бригада робітників, не менше 4-ох осіб, один - спускається, другий – обслуговує лебідку, два спостерігача, один з яких попускає шланг протигаза, а другий попускає вірьовку, закріплену на рятувальному поясі робітника, який спускається.

9.4.7.10 Силосні банки елеватора, які призначені для зберігання шроту, необхідно не рідше одного разу за рік дезинфікувати.

9.4.7.11 Ковші норій, які призначені для транспортування шроту, інструменти повинні бути виконані з матеріалу, що не іскрить.

9.4.7.12 Для відключення електродвигуна норії при забиванні її шротом повинна бути встановлено блокування.

9.4.7.13 При експлуатації транспортно-технологічного обладнання слід контролювати справність заземлювальних пристроїв.

9.4.7.14 Заходити в елеватор шроту у взутті, яке підбите стальними гвіздками, або підковами, не дозволяється.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]