Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ReglamDn_05.doc
Скачиваний:
295
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.39 Mб
Скачать
    1. Технологічна схема підготовчо-пресового цеху

(592-1А-ТХ3)

Подрібнений матеріал у вигляді м’ятки з вальцьового відділення скребковим транспортером 32 подається в похилий скребковий транспортер BF01 (кобра) в підготовчо-пресовий цех і далі скребковим транспортером TR02 розподіляється по жаровнях 1, 2. Товар в жаровні надходить через шиберні засувки ММСК01 та ММСК02 з пневматичним управлінням.

У верхньому чані жаровні м'ятка зволожується, проходячи всі чани проходить волого-теплову обробку, нагрівається до температури Т=105 – 1100С. Підготовлена мезга надходить в пристрій нагнітання – подачі FEPR01, FRPR01 та FEPR02, FRPR02, який складається з двох форсуючих шнеків перетнутих під кутом 900 для переміщення мезги, яка підлягає пресуванню. Вертикальний шнек обертається з фіксованою швидкістю 105 – 110 об/хв. приводів 5,5 кВт.

Подача матеріалу на преси виконується горизонтальними шнеками FEPR01, FEPR02 з різним кроком приводів 2,2 кВт, що управляється електронним варіатором.

Передбачена аспірація олійної пари з преса 1, 2. Циклон і вентилятор FPFA до пресів встановлені над гущоуловлювачем.

Олія, яку отримали після пресів надходить в шнек ТН08, потім в похилий скребковий транспортер TR06 та в гущоуловлювач MMDFC для первинної очистки. З ємкості гущоуловлювача олія насосами PFC1 та PFC2 подається в бак Т1 відділення сушіння та фільтрації олії.

Осад, який відділився від олії, з гущоуловлювача розвантажувальним шнеком MMFFC подається в скребковий транспортер TR04, далі фуз направляється в похилий скребковий транспортер BF01 і назад в скребковий транспортер над жаровнями TR02.

Макухова черепашка, що виходить з пресів, надходить в скребковий транспортер BF03 (кобра) і далі в скребковий транспортер TRDF05, потім в живильний бункер екстрактора.

З скребкового транспортера TRDF05 передбачена аспірація повітря вентилятором FCCA. Потік повітря регулюють ручними засувками (3 штуки), у залежності від температури товару, що надходить в олійноекстракційний цех. Повітря очищається в циклоні. Частинки макухи та пилу з циклона по течі направляються в скребковий транспортер TR04.

При аварійній зупинці олійноекстракційного цеху макухова черепашка з пресів пневмоклапаном OUTPR01, OUTPR02 автоматично подається в скребковий транспортер TR04 для рециркуляції товару на протязі 15 хв. і стабільної зупинки підготовчо-пресового цеху.

В скребковий транспортер TR04 по течі також надходить м'ятка з скребкового транспортера TR02. На цій же течі встановлений магніт для уловлювання стороннього металу.

По схемі передбачене розвантаження жаровень у випадку тривалої зупинки їх з товаром більше 1 години. Товар з жаровень надходить через преси в скребкові транспортери TR04, BF01, TR02, шиберні засувки над жаровнями при цьому закриті, далі по течі на вулицю в машини. Перед тим як спрацьовувати товар, необхідно закрити шибер на скребковий транспортер TR04 і відкрити на скидання на машини.

В ємкість Т1, яка оснащена мішалкою, насосом PFC1 або PFC2 подається пресова олія після гущоуловлювача. З ємкості Т1 олія насосом Р1 подається в вакуум-сушильний апарат. Процес сушіння олії в вакуум-сушильному апараті проводиться під вакуумом не нижче 0,8 – 0,9 атм. Вакуум в апараті створюється за допомогою вакуум-насоса. Температура олії, яка подається в вакуум-сушильний апарат, контролюється на подаючому трубопроводі термометром. При зниженні температури, олія подається на пластинковий теплообмінник, де нагрівається до температури 95 – 1000С. Досягнення необхідної температури олії в теплообміннику здійснюється за рахунок подачі пари тиском Р=4 – 6 атм. Відведення конденсату відбувається через конденсатовідвідник в існуючий конденсатовідвід, а потім в котельню. Кількість пари, яка подається для нагрівання олії регулюється регулятором температури, який встановлений на паропроводі подачі пари на пластинковий теплообмінник.

З вакуум-сушильного апарату олія насосом Р2 подається в витратну ємкість Т2, яка оснащена мішалкою. Продуктивність насоса Р2 регулюється високочастотним перетворювачем в залежності від рівня олії в вакуум-сушильному апараті. З місткості Т2 насосом Р3 соняшникова олія подається на фільтрацію в один з пластинкових фільтрів фірми LOCHEM. Продуктивність насоса Р3 також регулюється високочастотним перетворювачем в залежності від рівня олії в ємкості Т2. Відфільтрована олія після фільтра направляється в збірну ємкість Т3, з ємкості олія насосом Р4 через вимірювач витрат відкачується на зливну станцію олії. В ємкість Т3 надходить також готова екстракційна олія. За схемою передбачена подача екстракційної олії в ємкість Т1 або прямо на зливну станцію олії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]