Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
600645_0AFC8_govorushko_t_a_strahovi_poslugi.rtf
Скачиваний:
35
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
58.34 Mб
Скачать

13. Визначити правильними (п) чи неправильними (н) є твердження:

  1. Охоплене страховим захистом домашнє майно фізичної осо­би підлягає страхуванню лише за зазначеною в договорі страхуван­ня адресою.

  2. Страхування майна фізичних осіб передбачає покриття збит­ків, що виникли під час військових дій, громадських заворушень, політичних конфліктів.

  3. У разі зміни власника собаки дія договору страхування по­ширюється на нового власника за умови переоформлення цього до­говору на його ім'я.

  4. Незалежно від виду та кількості зброї страховий тариф за до­говором обов'язкового страхування відповідальності власника зброї складає 34 грн терміном на один рік.

  5. У разі настання страхового випадку за договором страхуван­ня відповідальності громадян, які мають у власності зброю докуме­нти на виплату страхового відшкодування можуть подаватися стра­хувальником або третьою особою (її спадкоємцями).

Розділ III

МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

Студенти деякі питання дисципліни, що входять у програму іс­питів, вивчають самостійно. Це пов'язано з тим, що програмою ку­рсу передбачено 1/3 годин навчального плану на самостійне ви­вчення.

Самостійна робота студентів з курсу «Страхові послуги» органі­зовується за трьома формами.

Перша — обов'язкове конспектування та вивчення питань, що виносяться викладачем для самостійного вивчення, виконання до­машніх завдань і розв'язування задач.

Друга — підготовка словника-довідника за ключовими понят­тями, наведеними в кінці кожної теми, знати які необхідно під час усного опитування, тестування, виконання поточних модульних робіт і підсумкової модульної контрольної роботи.

Третя — написання рефератів, теми яких студент вибирає на добровільних засадах (ця форма передбачена насамперед для сту­дентів, які з поважних причин пропустили значну кількість занять, а також для студентів, які бажають підвищити рівень знань з відповідної теми).

Контроль за самостійною роботою студентів відбувається на семінарських і практичних заняттях шляхом обговорення питань, що виносяться для самостійного вивчення, пояснення економічної сутності розрахунків, виконання тестів різного рівня складності, підготовки та обговорення рефератів.

Індивідуальна робота передбачає дві форми: перша стосується студентів, які зацікавилися дисципліною та мають намір глибше досліджувати вивчену проблему. Можливий варіант, коли студент самостійно вибирає тему, добирає літературу та готує доповідь для участі в семінарі або в науково-практичній конференції; друга — підготовка рефератів або доповідей, інформаційний матеріал яких у подальшому буде використано для написання дипломної роботи.

Крім теоретичних питань, самостійне вивчення передбачає ви­конання практичних робіт, якщо вони передбачені програмою. Можна розробляти завдання для самостійної роботи у формі тестів

різного рівня складності. І тести, і розрахункові роботи повинні за об'ємом відповідати визначеній кількості годин, передбачених на самостійну роботу.

Система організації самостійної діяльності студентів включає і мережу Інтернет, яка в освітньому середовищі використовує комп'ютерні технології. За допомогою системи Інтернет самостій­но можна опрацювати нормативні та законодавчі акти, а в електро­нних конспектах лекцій знайти відповіді на теоретичні питання, що виносяться на самостійне вивчення, підготувати доповідь, реферат. Інтернет є основою дистанційної форми освіти, яка побудована на новій парадигмі стосунків між викладачем і студентом із широким використанням комунікативних технологій, що допомагають сту­денту розвивати необхідні навички спілкування.

ТЕМИ РЕФЕРАТІВ ДЛЯ ВИКОНАННЯ САМОСТІЙНОЇ ТА ІНДИВІДУАЛЬНОЇ РОБОТИ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]