Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
600645_0AFC8_govorushko_t_a_strahovi_poslugi.rtf
Скачиваний:
35
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
58.34 Mб
Скачать

Д

Таблиця 12.3

Залежність страхової суми від злітної маси суми

Злітна маса судна, кг

Страхова сума, грн

до 500

100 000

від 501 до 1000

200 000

від 1001 до 2000

500 000

від 2001 до 6000

1000 000

від 6001 до 25 000

5000 000

від 25 001 до 50 000

25 000 000

від 50 001 до 100 000

50 000 000

від 100 001 до 500 000

100 000 000

Понад 500 001

150 000 000

ля міжнародних польотів страхова сума встановлюється у ме­жах, передбачених міжнародними угодами або законодавством країн (у тому числі для військових та пов'язаних із ними ризиків), на території яких виконуються польоти повітряного судна, відпові­дно до уніфікованих умов об'єднання лондонских страховиків або інших умов, що застосовуються в міжнародній практиці.

Розмір максимального страхового тарифу на один рік не пови­нен перевищувати 1 % страхової суми.

Для оперативного врегулювання питань щодо заподіяних збит­ків страхувальник повинен протягом двох робочих днів після отримання повідомлення про настання страхового випадку письмо­во (листом, факсом, телеграфом або електронною поштою) повід­омити про це страховика. Під час проведення розслідування стра­ховик самостійно робить необхідні запити до компетентних та експертних організацій, за свій рахунок залучає експертів, переві­ряє надані страхувальником документи та відомості. Страхове від­

шкодування виплачується протягом десяти днів після підписання страхового акта.

Страхування відповідальності повітряного перевізника пе­ред пасажирами, власниками вантажу, пошти, багажу має обов'язків характер у міжнародному авіаційному просторі. Пові­тряний транспорт, як і інший транспорт, може бути небезпечним для учасників перевезення, навколишніх людей і їхнього майна. Адже після великих авіакатастроф трапляється, що авіакомпанія банкрутує і стає неспроможною виплатити відшкодування поте­рпілим сторонам. Тому держави світу, обстоюючи інтереси своїх громадян, приєдналися до відповідних міжнародних конвенцій, які вимагають від кожної авіакомпанії-авіаперевізника обов'я­зково застрахувати свою відповідальність, причому на ліміт, не менший за встановлений у країні, на території якої виконуються польоти.

До об'єктів страхування належать майнові інтереси страхува­льника, які виникають унаслідок зобов'язання відшкодовувати в порядку, установленому законодавством, пасажирам (спадкоєм­цям), вантажовласникам збитки, заподіяні внаслідок страхового випадку.

Відповідальність перед пасажиром уважається застрахованою за наявності в пасажира авіаквитка з моменту його реєстрації та внесення до поіменного списку перевізника до моменту, коли він залишив перон аеропорту під наглядом уповноваженої особи пові­тряного перевізника.

Відповідальність за майнові збитки вважається застрахова­ною на час офіційного перебування багажу, пошти та вантажу на борту повітряного судна та під час завантаження (розвантаження) повітряного судна.

Страхувальником є повітряний перевізник, який має право здійснювати пасажирські та вантажні перевезення.

Страхова сума не повинна бути меншою:

• за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю пасажирів:

а) під час виконання польотів у межах України — суми, еквіва- лентної 20 000 дол. США за офіційним обмінним курсом Націона- льного банку, за кожне пасажирське крісло і відповідно до кількос- ті пасажирських крісел, передбаченої сертифікатом експлуатанта повітряного судна. Страховик сплачує страхове відшкодування ко- жному пасажиру або його спадкоємцю;

б) під час виконання міжнародних польотів — у межах, перед- бачених міжнародними угодами або законодавством країни (у тому числі для військових та пов'язаних з ними ризиків), на території якої здійснюються пасажирські перевезення, відповідно до уніфі-

кованих умов об'єднання лондонських страховиків або інших умов, що застосовуються в міжнародній практиці;

  • за втрату або шкоду, заподіяну багажу, пошті або вантажу, — суми, еквівалентної 20 доларам США за офіційним обмінним кур­сом Національного банку, за кожен кілограм ваги;

  • за речі (поклажу), що має при собі пасажир, — суми, еквівале­нтної 400 доларів США за офіційним обмінним курсом Національ­ного банку.

Розмір максимального страхового тарифу на один рік не по­винен перевищувати 2 % страхових сум, визначених договором страхування.

Страховий платіж уважається внесеним із дати його списання з розрахункового рахунку страхувальника. Страховими випадками вважаються:

  1. подія, внаслідок якої настає відповідальність страхувальника за шкоду, заподіяну життю і здоров'ю пасажирів;

  2. подія, унаслідок якої настає відповідальність страхувальника за шкоду (утрату, пошкодження, псування), заподіяну багажу, по­клажі, пошті, вантажу.

Умови виплати страхового відшкодування відповідають тим, що діють при настанні страхового випадку, пов'язаного з відпові­дальністю експлуатанта повітряного судна за шкоду, що може бути завдана третім особам.

Обов'язкове страхування працівників замовника авіаційних робіт, осіб, пов'язаних із забезпеченням технологічного процесу під час виконання авіаційних робіт, та пасажирів, які перево­зяться за його заявкою без придбання квитків передбачає, що об'єктом страхування є майнові інтереси, що не суперечать законо­давству, пов'язані з життям і здоров'ям працівників замовника авіаційних робіт, осіб, пов'язаних із забезпеченням технологічного процесу під час виконання авіаційних робіт.

Зазначені особи вважаються застрахованими з моменту захо­дження на борт повітряного судна з метою виконання ними своїх обов'язків до моменту сходження з нього.

Страховим випадком уважається подія, унаслідок якої заподіяна шкода життю і здоров'ю застрахованих осіб (смерть, інвалідність, тимчасова втрата працездатності) під час виконання ними службо­вих обов'язків щодо забезпечення технологічного процесу при ви­конанні авіаційних робіт.

Страхова сума не повинна бути меншою ніж 100 000 грн для кожної застрахованої особи.

Обсяг страхової виплати залежить від ступеня втрати здоров'я застрахованою особою (табл. 12.4).

Р

Таблиця 12.4

ОБСЯГИ СТРАХОВОЇ ВИПЛАТИ

Наслідок страхової події

Залежність страхової виплати від наслідку страхової події

Смерть застрахованої особи

100 % страхової суми

Інвалідність І групи

100 % страхової суми

Інвалідність II групи

80 % страхової суми

Інвалідність III групи

60 % страхової суми

Тимчасова втрата працездатності

0,2 % від страхової суми щоденно, але не більше 50 % страхової суми

озмір максимального страхового тарифу не повинен переви­щувати 2 % страхової суми.

У додатку В наведено перелік документів, які повинен подати страхувальник страховикові для отримання страхової виплати за кож­ним із видів обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації.

Страхування відповідальності суб'єктів перевезення небез­печних вантажів на випадок настання негативних наслідків під час перевезення небезпечних вантажів покриває відповідальність перевізників, відправників, одержувачів небезпечних вантажів. Страхові тарифи залежать від обсягу небезпечних вантажів, що підлягають перевезенню, відстані перевезення, терміну страхуван­ня і складають від 0,009 до 0,5 % страхової суми.

Страхова компанія гарантує відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю фізичних осіб, навколишньому природному се­редовищу, майну фізичних та юридичних осіб через негативні нас­лідки, викликані перевезенням негативних вантажів.

Поліс страхування необхідний суб'єктам перевезення (відпра­вникам, перевізникам, одержувачам) небезпечних вантажів; для отримання дозволу на перевезення небезпечних вантажів автомобі­льним транспортом в органах ДАІ; для отримання дозволу на транспортування отруйних речовин як небезпечного вантажу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]