Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
600645_0AFC8_govorushko_t_a_strahovi_poslugi.rtf
Скачиваний:
35
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
58.34 Mб
Скачать
  1. Тарифи страхування громадян від нещасних випадків

    з

    Таблиця 4.1

    Види діяльності

    Річний страховий тариф, % від стра­хової суми

    1. Льотно-підйомний склад цивільної авіації; особи, причет­ні до виробництва, зберігання, випробовування вибухових речовин та робітники хімічних лабораторій; міліція, охорон­ці, водолази;

    робітники газорятувальних служб, рятівних станцій; коман­ди судів морської та річної флотилій; робітники важкої про­мисловості; будівельники; робітники повітряного транспор­ту; інкасатори та водії спеціального транспорту; водії-інструктори.

    5,2

    2. Особовий склад аеродромного обслуговування; робітники банків, касири; робітники ветлікарні, газосховищ, газоелект­розварники; водій грейдера, вантажники; дезінфектори; ро­бітники обробної промисловості (паперово-целюлозна, лісна деревообробна; робітники побутового та комунального об­слуговування (хімчистка, пральня); робітники зв'язку, кіно­механіки кустарі; робітники легкої промисловості, мисливці та рибалки, охоронці; робітники харчової промисловості, поліграфічних підприємств; пожежна охорона; робітники сільського господарства; робітники транспорту (крім повіт­ряного); виробництво хімічних речовин (крім отруйних та вибухових); робітники хімічних лабораторій; робітники еле­ктростанцій, експедицій.

    5,8

    3. Педагогічний персонал позашкільних дитячих закладів; гардеробники, артисти, двірники, дегустатори, домогоспода­рки, доморобітники; робітники з виготовлення виробів без механічної обробки; медперсонал, комірники, службовці; робітники бактеорологічної лабораторії та санітарно-епідеміологічних станцій; робітники торгівлі і громадського харчування (крім кухаря); управлінський персонал агропро­мислових об'єднань; інженерно-технічний персонал, не пов'язаний з процесом виробництва; робітники пошти, теле­графу, телефону; викладачі студенти інститутів, коледжів, ліцеїв та інших освітніх закладів.

    2,2

    4. Особи, що від'їжджають в туристичні поїздки, за трутів­ками на відпочинок, а також службові відрядження.

    0,2 на добу

    5. Особи, що мешкають у готелях

    0,2 на добу

    більшують витрати на лікування;

  2. ускладнюють визначення факту настання нещасного випадку.

Ризик нещасного випадку збільшується з віком. У процесі ста­ріння людина поступово втрачає рухливість та окремі рефлексні рухи, що може призвести до настання нещасного випадку. Хоча лі­тнім людям притаманна більша обережність у поведінці. Крайній вік страхувальника майже всі страхові компанії схильні визначати не вище 65-ти років. Цей пункт пом'якшується тією умовою, що у випадку, коли фізична особа вже була застрахована раніше, то страхування може бути подовжене до 70—75-ти років.

Страхові компанії не схильні підписувати договори з особами, які вимагають укласти їх на дуже високі страхові суми, з такими, що мають скрутне матеріальне становище або з якими траплялися нещасні випадки кілька разів за короткий період часу.

Наслідком раптової, короткочасної, непередбаченої та незалежної від волі застрахованої особи події (нещасного випадку) може бути:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]