Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
600645_0AFC8_govorushko_t_a_strahovi_poslugi.rtf
Скачиваний:
35
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
58.34 Mб
Скачать

5. Страхування при здійсненні космічної діяльності

Страхування при здійсненні космічної діяльності ком­плекс видів страхування, що охоплюють особисте страхування, майнове страхування і страхування цивільної відповідальності.

Саме комплексний характер страхування у сфері космі­чної діяльності забезпечує надійний та універсальний страховий захист майнових інтересів суб'єктів космічної діяльності в процесі дослідження та використання космічного простору. Проте в стра­ховій теорії частіше розглядається космічне страхування як вид, що значно звужує коло об'єктів страхового захисту, на відміну від пропонованого поняття.

Страхування при здійсненні космічної діяльності є одним з наймолодших у світі і з кожним роком відіграє дедалі важливішу роль у забезпеченні економічного захисту космічної діяльності держав при реалізації космічних проектів, що здійснюються за уча­стю як українських, так і закордонних інвесторів. Щорічно страху­ється понад 15-ти космічних проектів.

В освоєнні космічного простору роль страхування важко пере­оцінити, особливо в галузі страхування телекомунікаційних супут­ників. Спеціалісти стверджують, що ряд космічних проектів не бу­ло б здійснено, якби світовий страховий ринок не прийняв на себе ризик невдачі. Це стосується перш за все програми «Аріан», амери­канського космічного корабля « Space Shuttle» (застрахованого на 250 млн дол.), а також європейської лабораторії « Spacelab» (вар­тість страховки 1 млн дол.).

Абсолютно винятковим і дуже сприятливим для розвитку кос­мічного страхування епізодом стало повернення супутників, що «заблукали» — «Палана В-2» і «Вестер-6» у 1984 році на Землю і їх ремонт. Цю операцію, яку провели два астронавти з корабля «Дис-кавері», запропонував і повністю фінансував косорціум страхових компаній на чолі зі страховим товариством «Ллойд». Уся операція з повернення та ремонту коштувала приблизно 10 млн дол. Одна по­вна втрата супутників обійшлася б страховим товариствам у 170 млн дол.

Як супутники, так і ракетоносії з моменту їх виготовлення і до експлуатації на орбіті піддаються небезпеці, яка може призвести до повного знищення об'єкта або порушення окремих його функцій.

Виокремлюють чотири основні стадії виникнення ризиків:

  • стадія виробництва;

  • передпускова стадія, яка включає в себе транспортування об'єкта, його зборку на стартовому майданчику, завантаження ра­кети і підготовку до пуску;

  • стадію запуску, яка включає вихід супутника на орбіту і пере­вірку справності всіх систем;

  • стадію експлуатації.

Ризики, що виникають при реалізації космічних проектів, мож­на розділити на майнові, особисті, відповідальності перед тре­тіми особами.

Особисте страхування у сфері космічної діяльності охоплює страхові відносини щодо забезпечення захисту особистих немайно-вих благ громадян, які беруть участь у виготовленні космічної тех­ніки. Необхідність особистого страхування в процесі здійснення космічної діяльності зумовлена ризиковим характером цієї діяльно­сті, пов'язаним зі складними техніко-технологічними процесами тощо.

У контексті ризиків майнового походження необхідно розрізня­ти страхування ризиків, пов'язаних з установкою і зборкою (вклю­чає монтаж і наступні випробування ракет-носіїв, супутників і їх частин); передпускове страхування (включає всі ризики під час транспортування з приміщень виробника на стартовий майданчик, а також установки, зборки і підготовки до запуску); страхування пуску (включає всі ризики з моменту запуску до виходу супутника на завдану орбіту); страхування на орбіті (включає покриття від усіх ризиків при загальній і частковій загибелі об'єкта на стадії експлуатації).

Можна назвати ще кілька видів страхування космічних ризиків. Це насамперед страхування відповідальності. Мета цього страхування — захист третіх осіб від шкоди, яка може виникнути внаслідок запуску і

перебування на орбіті космічного аппарату, незалежно від того, проти кого були направлені позови про відшкодування шкоди.

Страхувальниками в кожному космічному проекті є кілька юридич­них осіб, серед яких: замовник проекту; головний розробник-виготов-лювач космічного апарата; головна компанія з надання носія виведення космічного апарата на задану орбіту («пускове агентство»); експлуату­юча організація, що володіє наземною космічною інфраструктурою.

Тому страхування може бути проведено принципово двома різними способами — або кожен учасник проекту страхує свої ризики само­стійно, або учасники консолідуються й страхують свої ризики сумісно. Звичайно, найоптимальнішим з технічного й економічного погляду є принцип консолідації, тому що для кожного космічного проекту спеці­ально розробляється консолідована програма управління ризиками. Та­ка програма є одним з необхідних елементів страхового обслуговуван­ня космічних ризиків і передує укладанню договору страхування. Програма узгоджується з усіма учасниками космічного проекту.

Страховик установлює поетапний порядок проведення страху­вання космічного проекту та надійно розміщує ризики на страхо­вому ринку за участю міжнародних страхових брокерів.

Законом України «Про страхування» (ст. 7) передбачено такі види обов'язкового страхування космічних ризиків:

  • п. 22 — страхування об'єктів космічної діяльності (наземна інфраструктура), перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Національного космічного агентства України;

  • п. 23 — страхування цивільної відповідальності суб'єктів ко­смічної діяльності;

  • п. 24 — страхування об'єктів космічної діяльності (космічна інфраструктура), які є власністю України, щодо ризиків, пов'язаних з підготовкою до запуску космічної техніки на космодромі, запус­ком та експлуатацією її в космічному просторі;

  • п. 25 — страхування відповідальності щодо ризиків, пов'язаних з підготовкою до запуску космічної техніки на космо­дромі, запуском та експлуатацією її в космічному просторі.

Умови та порядок здійснення кожного з перелічених видів мають регламентуватись відповідними Постановами Кабінету Міністрів України.

Контрольні питання

  1. Розкрийте сутність та особливості авіаційного страхування.

  2. Які умови повинна задовольняти страхова компа­нія, щоб здійснювати авіаційне страхування?

  1. Розкрийте сутність міжнародного та вітчизня­ного правового забезпечення авіаційного страхування. На Ваш погляд, які причини спонукали Україну приєд­натися до міжнародних конвенцій?

  2. На яких засадах здійснюється страхування КАС­КО повітряних суден?

  3. Розкрийте порядок страхування життя і здо­ров 'я членів екіпажу та авіаперсоналу.

  4. Якими є умови страхування відповідальності екс­плуатанта повітряного судна за шкоду заподіяну тре­тім особам?

  5. Розкрийте зміст страхового захисту відповідаль­ності повітряного перевізника за шкоду, заподіяну па­сажирам, багажу, пошті та вантажу.

  6. Розкрийте зміст умов обоє 'язкового страхування працівників замовника авіаційних робіт, осіб, пов 'язаних зі забезпеченням технологічного процесу при виконанні авіаційних робіт, та пасажирів, які перевозяться за йо­го заявкою без придбання квитків.

  7. Поясніть сферу поширення добровільного авіацій­ного страхування.

10. Які особливості притаманні страхуванню кос- мічної діяльності?

СТРАХУВАННЯ МАЙНА

ТА ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ГРОМАДЯН

  1. Страхування рухомого та нерухомого майна фізичних осіб.

  2. Обов'язкове страхування відповідальності власників со­бак.

  3. Обов'язкове страхування цивільної відповідальності громадян України, які мають у власності зброю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]