Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
600645_0AFC8_govorushko_t_a_strahovi_poslugi.rtf
Скачиваний:
35
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
58.34 Mб
Скачать

9. Яка з нижче наведених нижче видів допомоги буде покри- ватись полісом категорії а?

а) репатріація у випадку смерті;

б) передача термінових повідомлень;

в) евакуація дітей;

г) евакуація пасажирів у країну проживання.

  1. За який період часу необхідно повідомити асистанську компанію про страховий випадок?

а) 24 години;

б) 12 годин;

в) 48 годин;

г) 62 години.

  1. Підберіть правильну відповідь:

Основні терміни і поняття теми

їх визначення

1

Медичне страхування

Перелік послуг (у межах договору страху­вання), які надаються в потрібний момент через медичне, технічне і фінансове спри­яння.

2

Стразовий випадок добро­вільного медичного стра­хування

Страхування, за якого може укладатися страховий договір за рахунок коштів фізи­чної особи.

3

Асистанс

Вид особистого страхування на випадок втрати здоров'я від хвороби або внаслідок нещасного випадку.

4

Колективне медичне стра­хування

Організація, яка на високому професійному рівні здійснює цілодобову координацію на­дання допомоги застрахованим особам та контролює процес витрат для страхових компаній та корпоративних клієнтів.

5

Індивідуальне медичне страхування

Страхування, за якого може укладатися страховий договір за рахунок коштів під­приємства, усіх працівників або їх групи.

6

Асистанська компанія

Звернення страхувальника (застрахованого) під час дії договору страхування до медич­ної установи зі скаргами на здоров'я за умови, що симптоми захворювання відпо­відають переліченим у договорі випадкам, що вважаються страховими.

12. Практичні завдання.

  1. У

    Варіанти

    12 3 4

    Назва показника

    Річний страховий тариф (%): медичні витрати нещасні випадки

    2,0 4,3

    2,5 4,5

    2,8 4,7

    3,0

    4,9

    Категорія страхового поліса

    А

    В

    C

    Д

    Термін страхування, діб

    30

    90

    15

    35

    Страхова сума (ЄВРО): Медичні витрати Нещасні випадки

    10 000 5000

    15 000 7000

    18 000

    9000

    20 000 10 000

    тримання і лікування одного хворого обходиться лікуваль­ному закладу в середньому в 20 000 грн. За рік лікувальний заклад обслуговує 15 000 хворих. Бюджетне фінансування становить 30 %. Якою буде сума страхового платежу страхувальника, коли їх кіль­кість становить 100 000 чоловік, а страхова сума дорівнює сумі ва­ртості лікування одного хворого. При цьому брутто-платіж утримує в собі 30 % навантаження і нетто-ставку. Додатково визначити ве­личину страхового платежу за умови відсутності бюджетного фі­нансування.

  2. Страхова компанія уклала договір з виробничим підприємст­вом на добровільне медичне страхування 1000 працівників. Серед­ня вартість обслуговування в поліклініках, з якими страхова ком­панія має договір, складає 1400 грн. У середньому за рік за медичною допомогою звертається кожна десята застрахована осо­ба, лікується в стаціонарних умовах — кожна тридцята. Середня вартість лікування одного хворого в стаціонарах, з якими страхова компанія має договір, становить 1700 грн. Накладні витрати меди­чної страхової компанії на здійснення страхування з розрахунку на одного застрахованого складають у середньому 150 грн, запланова­ний прибуток — 20 %. Розрахувати річний страховий внесок виро­бничого підприємства на колективне медичне страхування.

  3. Страхова компанія «Планета» уклала з фізичною особою до­говір страхування від нещасних випадків та медичних витрат при виїзді за кордон. Визначити об'єкт страхового захисту згідно з укладеним договором, розрахувати розмір страхового платежу, вказати перелік послуг, що будуть надані компанією відповідно до категорії придбаного поліса. Для розв'язання задачі скористайтесь інформацією у нижченаведеній таблиці і врахуйте, що валютою страхування в Україні є національна грошова одиниця.

  1. Із переліку витрат вибрати ті, що покриваються полісом будь-якої категорії і не підлягають відшкодуванню згідно з умовами меди­чного страхування осіб, що від'їжджають за кордон: витрати, пов'язані з нервовими, психічними, хронічними захворюваннями та їх загостренням унаслідок уроджених аномалій або психічної загаль-мованості, релаксацією та станами, що ще не стабілізувалися й підда­валися лікуванню аж до дати виїзду, і для яких існує реальний ризик швидкого погіршення; витрати, пов'язані з венеричними захворю­ваннями, СНІДом та захворюваннями, що є їх наслідком; витрати, пов'язані із забезпеченням евакуації пасажирів у країну проживання; вирати, пов'язані з наданням допомоги при втраті документів для їх заміни; витрати, пов'язані з очним протезуванням; витрати, пов'язані з наданням невідкладної стоматологічної допомоги.

  2. Приватне підприємство «Троянда» уклало договір добровіль­ного медичного страхування ста працівників за програмою «Еко­ном», що розгалужується на три програми: «Стаціонарне лікуван­ня» (страхова сума 10 000 грн), «Швидка медична допомога (страхова сума 3000 грн), «Амбулаторно-поліклінічне лікування» (страхова сума 3000 грн). Існує ймовірність отримання допомоги за програмою «Стаціонарне лікування» кожним п'ятдесятим, за про­грамою «Швидка медична дорога» — кожним двадцятим, а за про­грамою «Амбулаторно-поліклінічне лікування» — кожним п'ятим застрахованим. Витрати на ведення справи на одну застраховану особу складають 10 % від витрат на лікування, прибуток — 30 % від собівартості страхової послуги. Визначити сукупний страховий внесок приватного підприємства і страховий внесок на одну за­страховану особу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]