Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Универ 03.05.2013 18-15 / Менеджмент персоналу / Комплекс з МП до друку.doc
Скачиваний:
83
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
2.69 Mб
Скачать

Конкретна ситуація "Премія"

Ви керівник трудового колективу, який складається з двох відділів, приблизно рівних за чисельністю, але з різною соціальною структурою. На підприємстві в якості кінцевих результатів прийняті виручка від реалізованої продукції, продуктивність праці та якість продукції. Критерій ефективності - валовий прибуток. В звітному кварталі Ваш колектив виконав планові показники, хоча й були проблеми з якістю продукції. Винним в цьому виявився відділ А, який складається в основному з молодих чоловіків. Відділ Б не винний у зниженні якості, але допустив ряд упущень щодо трудової дисципліни, про які відомо в трудовому колективі. Відділ Б переважно жіночий, там часто відбуваються конфлікти. Заводська премія Вашому підрозділу була знижена за недоліки щодо якості і розрахована пропорційно чисельності співробітників, як давно прийнято на підприємстві.

Яким чином і в яких пропорціях Ви розділите премію?

    1. Не будете розмірковувати і розділите премію пропорційно чисельності співробітників у відділах А і Б, вважаючи, що обидва відділи мали упущення.

    2. Розділите премію пропорційно фактично виплаченій за квартал заробітній платі співробітників.

    3. Зберете з керівників відділів А і Б пропозиції щодо КТВ співробітників і разом з ними розділите премію, не дивлячись на упущення по якості праці та дисципліні.

    4. Розділите премію підрозділу між відділами А і Б на Ваш розсуд, виходячи з оцінки якості продукції і упущень по дисципліні, і надасте повноваження керівникам відділів розподілити премію між співробітниками.

    5. Розділите премію іншим способом:_________

Тест як ви контролюєте себе в спілкуванні?

Цей тест дозволяє оцінити, в якій мірі людина контролює себе в спілкуванні з іншими, тобто який в неї рівень комунікативного контролю.

Уважно прочитайте 10 речень, що описують реакцію на деякі ситуації. Кожне з них Ви повинні оцінити, як вірне або невірне стосовно Вас.

Якщо речення здається вам вірним, відмітьте його літерою В, якщо невірним — літерою Н.

1. Мені здається складним мистецтво наслідування повадок інших людей.

2. Я би зміг прикинутися дурнем, аби привернути увагу або потішити оточуючих.

3. Із мене міг би вийти непоганий актор.

4. Іншим людям іноді здається, що я переживаю щось більш глибоко, ніж це є насправді.

5. У компанії я рідко опиняюсь в центрі уваги.

6. У різних ситуаціях і в спілкуванні з різними людьми я часто поводжу себе по-різному.

7. Я завжди відстоюю лише те, в чому я щиро переконаний.

8. Для успіху в справах та у відносинах з людьми я намагаюсь бути таким, яким мене хочуть бачити.

9. Я можу бути дружелюбним з людьми, які мене дратують.

10. Я завжди такий, яким здаюсь.

Підрахунок результатів:

По одному балу за відповіді Н на 1,5,7 запитання і за відповідь В на всі інші запитання.

1-3 бали - у вас низький комунікативний контроль, ваша поведінка стабільна і ви вважаєте за потрібне її змінювати в залежності від ситуації. Ви здатні до щирого саморозвитку у спілкуванні. Дехто вважає вас "незручним" у спілкуванні через вашу прямолінійність.

4-6 балів - у вас середній комунікативний рівень. Ви щирі, але стримані в своїх емоційних проявах, рахуєтесь у своїй поведінці з оточуючими людьми.

7-10 балів - у вас високий комунікативний рівень. Ви легко входите в будь-яку роль, гнучко реагуєте на зміни ситуації, добре відчуваєте і навіть в змозі передбачити враження, яке ви справляєте на оточуючих.