Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Универ 03.05.2013 18-15 / Менеджмент персоналу / Комплекс з МП до друку.doc
Скачиваний:
83
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
2.69 Mб
Скачать

Контрольні питання

  1. Які основні принципи формування кадрової політики в органах ДПС України?

  2. Охарактеризуйте складові структури системи управління персоналом у кадровій службі.

  3. Охарактеризуйте етапи проведення співбесіди.

  4. Визначіть особливості системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у ДПС України.

Тема 10.2. Навчання кадрів у системі державної податкової служби України

Мета: ознайомитись з структурними складовими безперервної освіти на всіх рівнях управління у державній податковій службі України; визначити особливості та можливості застосування нових форм і методів навчання в професійній підготовці спеціалістів у Академії ДПС України.

План

1. Сутність, мета й основні принципи професійного навчання.

2. Напрями і завдання розвитку професійного навчання.

3. Організаційна структура та управління системою професійного навчання.

4. Наукове і навчально-методичне забезпечення професійного навчання.

Законодавча база: Закони України “Про державну службу”, “Про державну податкову службу”, “Про освіту”, “Про основи державної політики в сфері наукової та науково-технічної діяльності”, “Про відпустки” тощо.

1. Сутність, мета і основні принципи професійного навчання

Система підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для державної податкової служби України комплекс заходів, які здійснюються у певних організаційно-правових структурах, спрямовані на професійне навчання працівників органів державної податкової служби, є безперервними у часі та просторі.

Професійне навчання працівників органів державної податкової служби України покликане сприяти ефективному використанню трудового потенціалу державного податкового службовця, підвищенню його професійної мобільності, виступати засобом формування кадрової складової органів державної податкової служби, стимулювати працівників на підвищення свого професійно-кваліфікаційного та інтелектуального рівня.

Основною метою професійного навчання державних податкових службовців є здобуття базової або повної вищої освіти за фахом та підвищення рівня їх професійної майстерності, кваліфікації, що в свою чергу забезпечить ефективність функціонування органів державної податкової служби України в цілому.

Професійне навчання включає підготовку з метою набуття професійних знань у галузі оподаткування, перепідготовку працівників за новими професіями та спеціальностями відповідно до потреб розвитку податкової системи та підвищення кваліфікації державних податкових працівників.

  1. Підготовка працівників органів державної податкової служби це здобуття освіти відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра за спеціальностями, спрямованими для професійної діяльності в органах державної податкової служби, а також навчання в аспірантурі, докторантурі.

  2. Перепідготовка працівників органів державної податкової служби це здобуття освіти відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра за іншою спеціальністю в межах, як правило, відповідної галузі знань.

  3. Підвищення кваліфікації працівників органів державної податкової служби це навчання з метою оновлення та розвитку умінь і знань, необхідних для ефективного вирішення завдань професійної діяльності.