Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Семчик Земельне право.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
8.48 Mб
Скачать

5» Примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності

Крім викупу земельних ділянок приватної власності для суспільних потреб, Конституція України (ст. 41) передбачає ще одну можливість примусового припинення права приватної власності на земельні ділянки — з мотивів суспільної необхід­ності. Така можливість пов'язана з введенням на всій чи частині території країни воєнного або надзвичайного стану в порядку, встановленому законами України «Про правовий режим воєнно­го стану» від 6 квітня 2000 р.1

1 та «Про правовий режим надзви­чайного стану» від 16 березня 2000 р.Режим воєнного чи надзвичайного стану має певні земель­но-правові наслідки. Вони полягають у тому, що органи влади, на які покладається обов'язок введення та забезпечення воєнного чи надзвичайного стану, набувають права примусового припи­нення права власності на земельні ділянки, які потрібні зазначе­ним органам влади для забезпечення воєнного чи надзвичайного стану.

Правові підстави і порядок примусового відчуження земель­них ділянок з мотивів суспільної необхідності визначені ст. 147 ЗК України. З цієї статті випливає, що примусове відчуження земельної ділянки у її приватного власника з мотивів суспільної необхідності здійснюється на підставі адміністративного акта — рішення відповідного органу державної влади, органу місцевого самоврядування чи військового командування. Керуючись моти­вами суспільної необхідності, обумовленими введенням воєнного чи надзвичайного стану, відповідний орган влади має право вилу­чити земельну ділянку у її приватного власника без його попере­дження та його згоди на це. А відшкодування вартості вилученої земельної ділянки закон відносить на майбутнє — на період, коли режим воєнного чи надзвичайного стану буде скасований.

2

1 Офіційний вісник України. — 2000. — № 17. — Ст. 691. Офіційний вісник України. — 2000. — № 15. — Ст. 588.

Проте слід підкреслити, що зазначені органи влади мають право на примусове вилучення земельних ділянок приватної власності з мотивів суспільної необхідності лише в тому разі, якщо це передбачено в Указі Президента України про запрова­дження правового режиму воєнного стану чи надзвичайного ста­ну, який затверджений Верховною Радою України шляхом прийняття відповідного закону України. При цьому у разі запро­вадження правового режиму надзвичайного стану примусове відчуження земельної ділянки здійснюється тимчасово — на строк дії режиму надзвичайного стану.

Право приватної власності на земельну ділянку припи­няється з моменту прийняття відповідним органом державної влади, органом місцевого самоврядування чи військовим коман­дуванням рішення про вилучення земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності.

Після скасування воєнного чи надзвичайного стану колишній власник вилученої з мотивів суспільної необхідності земельної ділянки має право вимагати від органів державної влади чи міс­цевого самоврядування надання йому компенсації за вилучену земельну ділянку. Така компенсація може здійснюватися шля­хом сплати йому повної вартості земельної ділянки або повер­нення йому земельної ділянки з відновленням права власності на неї. У разі неможливості повернення примусово відчуженої земельної ділянки власнику за його бажанням надається інша земельна ділянка. Порядок і строки відшкодування вартості примусово вилучених з мотивів суспільної необхідності земель­них ділянок при запровадженні правового режиму воєнного чи надзвичайного стану визначаються Указом Президента України про припинення дії правового режиму воєнного стану.

• РОЗДІЛ 13

ПРАВОВА ОХОРОНА ЗЕМЕЛЬ