Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Семчик Земельне право.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
8.48 Mб
Скачать

1 Зп України. — 1996. — № 11. — Ст. 326.

Користування землями прибережних захисних смуг уздовж річок, навколо водойм і на островах може здійснюватися у ре­жимі обмеженої господарської діяльності. Це означає, що на за­значених землях забороняється діяльність, що негативно впли­ває або може вплинути на їх стан чи суперечить їхньому призна­ченню, зокрема: розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і заліснення), а також садівництво та городниц­тво; зберігання та застосування пестицидів і добрив; влаштуван­ня літніх таборів для худоби; будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), зокрема баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів; миття й обслу­говування транспортних засобів та техніки; влаштування зва­лищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відхо­дів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо.

Під час користування землями прибережних захисних смуг уздовж морів, морських заток, лиманів і на островах заборо­няється: застосування стійких і сильнодіючих пестицидів; влаш­тування полігонів побутових та промислових відходів і накопи­чувачів стічних вод; влаштування вигрібів для накопичення гос­подарсько-побутових стічних вод обсягом більш як 1 куб. м на добу; влаштування полів фільтрації та створення інших споруд для приймання і знезаражування рідких відходів.

Користувачі земель водного фонду, що експлуатують гідро­технічні (водопідпірні, водопропускні, водозахисні або водо­забірні) споруди водогосподарських систем, зобов'язані дотриму­ватися встановлених режимів їх роботи та правил експлуатації, здійснювати посадку, догляд і охорону лісів у смугах відведення каналів, гідротехнічних та інших споруд міжгосподарського зна­чення. На ділянках зі штучно створеними лісонасадженнями та природними лісами у смугах відведення каналів, гідротехнічних споруд та інших споруд міжгосподарського значення допуска­ються лише рубки догляду та санітарні рубки, що проводяться згідно з рекомендаціями органів лісового господарства.

Навчальне видання

СЕМЧИК Віталій Іванович КУЛИНИЧ Павло Федотович ШУЛЬГА Михайло Васильович

ЗЕМЕЛЬНЕ ПРАВО УКРАЇНИ

Підручник

54660


Київський Університеї права

ІII! IIIИIIIІІ

54660

Аион Ц 60 00

Редагування та коректура Ю. О. Печенюк Обкладинка художника В. С. Жиборовського Комп'ютерна верстка Т. Р. Михайленко

Підп. до друку 25.06.2008. Формат 60x84 1/16. Папір офсетний. Друк офсетний. Ум. друк. арк. 34,6. Обл.-вид. арк. 29,3.

Зам. № 8-388.

Видавничий Дім «Ін Юре» Україна, 04107, м. Київ, вул. Багговутівська, 17-21. Тел./факс: (044) 537-51-20,

537-51-00, 537-51-01 E-mail: info@inyure.kiev.ua

sales@inyure.kiev.ua

Свідоцтво про внесення суб'єкта видавничої справи до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції. Серія ДК № 2191 від 20.05.2005 р.

Віддруковано ВАТ «Білоцерківська книжкова фабрика» Україна, м. Біла Церква, вул. Л. Курбаса, 4

До Вашої уваги представлено найбільш

4

К пи/а 1

Теоретичні

засади

та історія

української

кримінологічної

науки

Книга 2

Кримінологічна

характеристика

та запобігання

вчиненню

окремих

нидів

злочинів

Книга З

Практична

кримінологія

кримінологічної науки

ЗАКАЛЮК Анатолій Петрович

Курс сучасної кримінології: теорія і практика: У 3 книгах

Пропоноване видання — набагато більше ніж звичайний вузівський підручник. Курс є науковим виданням, що може стати у нагоді як при вивченні фундаментальних основ кримінології, так і при поглибленому дослі­дженні проблем теорії та практики сучасної кримінології. Особливістю Курсу є широке використання даних сучасних досліджень, через здобуття яких значною мірою відбу­вається нинішній розвиток української кримі­нологічної думки.

Курс розрахований не лише для навчаль­них цілей, а й для практичного використання у сфері запобігання та протидії злочинності.

Курс зорієнтований на науковців, які дослі­джують кримінологічні проблеми, викладачів та студентів, які вивчають дисципліну «Кримі­нологія», а також для використання у прак­тичній діяльності кримінологічних засобів за­побігання та протидії злочинності. Курс також може бути корисним читачам, зацікавленим у скороченні злочинних проявів в українському

СУСПІЛЬСТВІ.

Видання можна замовити у відділі продажу Видавничого Дому «Ін Юре»

за Тел./факс: (044) 537-51-20, 537-51-21

або за електронною поштою: sales@inyure.kiev.ua,

або за адресою: м. Київ, вул. Багговутівська, 17-21,4-й поверх, оф. 413

ґрунтовне і сучасне дослідження в Україні

Книга 1

Теоретичні засади та історія української кримінологічної науки

У першій Книзі Курсу системно викладено сучасний стан та історію розроблення в україн­ській кримінологічній науці теоретичних проблем її поняття, предмету, системи, методо­логії, сутності злочинності, її причин і умов, особи злочинця, механізм злочинної поведін­ки, прогнозування злочинних проявів, їх запобігання.

Книга 2

Кримінологічна характеристика та запобігання вчиненню окремих видів злочинів

У цій Книзі розглядається систематизована за окремими видами злочинів кримінологічна інформація стосовно того, як загальні положен­ня теорії кримінології, викладені у Книзі 1 Кур­су, реалізуються в українському суспільстві, якого змісту — теоретичного і прикладного — вони набувають.

Книга З

Практична кримінологія


У Книзі 3 вперше висвітлено криміноло­гічні засоби запобіжної та іншої правоохорон­ної діяльності, містяться міркування автора щодо перспектив кримінології в Україні, за­пропоновано відповідні кримінологічні засоби та технології для прикладного використання.

TOB «Видавничий Дім «Ін Юре»


пропонує:

Пилипенко П. Д., Бурак В. Я. та ін. Трудове право України

Академічний курс: Підручник 3-тє вид., перероб. та доп.

Обкладинка — тверда Рік видання — 2007 Кількість сторінок — 536 с. Видавнича вартість — 50 грн

У підручнику на основі чинного трудового законодавства та практики його застосування розкриваються основні інститути су­часного трудового права України. Буде корисним для студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ, працівників юридичної і кадрової служби, профспілкових працівників та усіх, хто цікавиться трудо­вим правом.

Кульчицький В. С, Тищик Б. Й. Історія держави і права України

Академічний курс: Підручник


Обкладинка — тверда Рік видання — 2007 Кількість сторінок — 624 с. Видавнича вартість — 68 грн

Мета авторів цього підручника — не нав'язати читачеві свої оцінки, судження, трактування історії держави і права України, а спонукати його до роздумів, аналізу викладеного матеріалу, влас­них висновків. Автори не претендують на встановлення абсолютної істини і повну вичерпність викладу, але сподіваються, що ця праця буде підґрунтям студентам, а також всім, хто цікавиться історією держави та права України, для засвоєння цього предмета.

Замовляйте видання за телефонами: (044) 537-51-20, 537-51-21 або за електронною поштою: sales@inyure.kiev.ua, http://shop.inyure.kiev.ua 04107, м. Київ, вул. Багговутівська, 17-21