Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорний конспект 2012.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
2.47 Mб
Скачать

5.2. Призначення та роль бюджету

Бюджет виступає у якості основного інструменту регулювання та впливу на розвиток економіки країни. Відповідно до Конституції України, держава через бюджет має змогу зосередити фінансові ресурси на основних сферах та напрямах економічного і соціального розвитку, здійснювати єдину фінансову політику на всій території. Використовуючи фінансові важелі, держава може суттєво впливати на основні показники розвитку економіки.

Бюджет є важливим економічним важелем держави, через який забезпечується контроль за станом виробництва у цілому. Органи державної влади мають можливість впливати через нього на фінансову діяльність місцевих органів влади, які формують бюджети адміністративно-територіальних одиниць. За допомогою бюджету діяльність органів управління отримує цілком визначену у законодавчому і нормативному плані правову базу для залучення і витрачання грошових коштів.

Вплив державного бюджету на економіку можна оцінити як кількісно, так і якісно. Кількісна оцінка визначається обсягом мобілізованих коштів, якісна – встановленням пропорцій розподілу ВВП і застосуванням різних інструментів цього розподілу. Роль бюджету держави відображено на рис. 5.3.

Рис. 5.3. Роль бюджету держави

Призначення та роль бюджету залежить від його поділу на поточний та бюджет розвитку. Характеристики поточного та бюджету розвитку подано у табл. 5.2.

Дані табл. 5.2 свідчать, що поточні видатки потребують негайного та своєчасного фінансування за рахунок стабільних джерел доходів: плати за землю; податків на доходи фізичних осіб та на власність; неподаткових надходжень; трансфертів. Бюджет розвитку повинен фінансувати розширене відтворення окремих сфер діяльності. Співвідношення поточного бюджету і бюджету розвитку залежить від досягнутого регіоном рівня економічного та соціального розвитку.

5.3. Поняття бюджетної класифікації

Застосування бюджетної класифікації передбачено Бюджетним кодексом. Для забезпечення цілісності бюджетних категорій доходів і видатків і взаємозв’язку між функціональним призначенням та економічним характером видатків Міністр фінансів затверджує бюджетну класифікацію.

Бюджетна класифікація — це групування бюджетних доходів і видатків за однорідними ознаками для створення єдиної інформаційної системи їх зведення, забезпечення контролю за повним і своєчасним надходженням платежів за видами доходів, загальнодержавної і міжнародної порівнянності бюджетних даних.

Бюджетна класифікація єдина для всіх бюджетів, її використовують у бюджетному плануванні в процесі складання проектів бюджетів, розробці індивідуальних і зведених кошторисів бюджетних установ.

Таблиця 5.2

Характеристики поточного та бюджету розвитку

Характери­стика

бюджету

Поточний бюджет

Бюджет розвитку

Принципи

забезпечення достатнього рівня розвитку регіону;

стабільність надходження коштів;

пріоритетний розвиток соціально-культурної сфери;

наукова обґрунтованість розмірів видатків;

обов’язковий характер виконання

тісний зв’язок з поточним бюджетом;

зміна бюджетних пріоритетів;

виконання в міру надходження коштів

Доходи

податок на доходи фізичних осіб;

податок на власність;

неподаткові надходження;

субсидії, субвенції, дотації;

плата за землю;

податок на прибуток підприємств;

адміністративні збори та платежі;

надходження від штрафів та фінансових санкцій;

інші неподаткові надходження;

надходження сум креди­тор­сь­­кої та дебіторської заборго­ваності підприємств;

збір за забруднення нав­колишнього середовища

Видатки

на соціальний захист та соціальне забезпечення;

на фінансування пасажирського транспорту;

на тверде паливо;

на соціально-культурну сферу;

на охорону здоров’я;

на фізичну культуру і спорт;

на житлове господарство;

на заходи цивільної оборони, правоохоронні органи;

на утримання органів влади

капітальні вкладення на розвиток виробництва і соціальної сфери;

витрати на капітальний ремонт

Організаційну роль бюджетної класифікації подано на рис. 5.4, її юридичне значення – на рис. 5.5, а структуру – на рис. 5.6.

Рис. 5.4. Організаційна роль бюджетної класифікації

Рис. 5.5. Юридичне значення бюджетної класифікації

В Україні бюджет як фінансовий план має певні відмінності від бюджету як економічної категорії, оскільки до нього включаються фонди цільового призначення. Тому для оцінки реальної бюджетної політики необхідно проаналізувати статті доходів і видатків „чистого” бюджету (без цільових фондів).

Рис.5.6. Структура бюджетної класифікації

Включення цих фондів до бюджету зумовлено двома причинами: наданням їм законодавчої сили; необхідністю здійснення державного контролю за коштами цих фондів.

Стан бюджету як фінансового плану характеризується трьома показниками: рівновага доходів і видатків; перевищення доходів над видатками; бюджетний дефіцит.