Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit_210.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

198.Оцінка аудитором подальших подій та їх вплив на вид аудиторського висновку.

Подальші події – події, що відбулися у період між датою фінансової звітності та датою аудиторського звіту, і факти, які стають відомими аудитору після дати аудиторського звіту. Норматив: ПСБО 6 «Виправлення помилок і зміни у фін.звітах», МСБО 10 «Події після зв.періоду», МСА560 «Подальші події».

Процедури і напрями оцінки под.подій аудитором:1)вивч. проміжних фін. звітів після закін. періоду, що перевіряється (вивч-ся зовн.звітність і внутр. Управлінські звіти); 2)вивч. змін і складу ОЗ та ін.довгострокових активів (придб, продаж, оренда,застава); 3)дослідж. змін у статут. к-лі і довгострок. зобовяз(нові позики, відстроч.платежів, зміни умов погаш. забор-ті, зміни умов у склад. к-лу, проблеми з виплатою дивідендів); 4)вивч. операцій з оплатою праці і соц.аспектів (наявність невиплачених з/п, конфліктів, зміни умов виплати з/п); 5)аналіз ін.важливих аспектів (зміна фін. політики і стратегій, важливі рішення керівн-ва, зміна напрямів діяльн. і суттєві виправл. у ФЗ).

Аудитор. процедури оцінки под. подій: *опитув. і анкетув. (письмові запити керівн-ва щодо наявн-ті под. подій, які можуть вплинути на ФЗ); *отриман. розуміння процедур, встановл. уравл. персоналом з метою забезп. ідентифікації под. подій; *оцінка ефект-сті заходів; *ознайомл. з самою остан. бухг. та фін. інф-єю, яка сформ. по закін. звіт періоду; *вивч. фін. прогнозів і перспективи планів, бюджетів п-ва; *ознайомл. з протоколами зборів власників, ауд. комітету та ін.; направл. запиту юристу п-ва щодо можливих претензій та судов. позовів; *ознайомл. з переліком укладених і анульованих договорів; *зясув. чи має намір п-во змінювати облікову політику; *перегляд листів направлених дебіторам, кредиторам, под. орг.; * опитуван. вн. аудитора; *отримання інф-ї щодо продажу активів; * дослідження випадків нетипових господ.операцій; *встановлен. наслідків стих лиха.

Події, які вплив. на достов. ФЗ:*дії керівн-ва - передача інф. ауд.фірмі; *аудитор - рекомендації щодо коригувань ФЗ; *дії під-ва - рішення про коригування, відмова від коригування.

Наслідки оцінки аудитором подальших подій впливають на зміст і вид аудиторського висновку. Вплив оцінки аудитором под. подій на його звіт: 1)якщо под. події не мають сут.впливу на ФЗ, то корективи і пояснення у звітність не вносяться і на модифікацію ауд. висновку не спливають; 2)якщо пп мають сут.вплив на звітність, то:2.1.) якщо події спричинені умовами, що існували на дату балансу адекватно розкриті у ФЗ, і внесено відпов.коригув по статтях , то висл безум-позит з поясн параграфом; якщо відпов розкриття у ФЗ не здійснено склад. умовно-позит або негативн. звіт. 2.2)якщо події між датою підготовки ФЗ, датою аудит. висновку і публікації звітн адекватно розкриті у ФЗ, скл-ся безумовн-позитивн. або з пояснювальн. параг. думка; якщо неадекватно розкриті, то умовно-позит. або негатив. звіт; 2.3) події після публікації ФЗ і до заг.зборів власників: якщо внесені відповідні коригування у звіти, то звіт ауд-ра залиш. незмінним, в протилежному випадку ауд-р повинен змінити свій звіт, або доповнити його з подвійн. датуванням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]