Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit_210.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

189.Аудит звіту про фінансові результати.

Мета аудиту – перевірка правильності складання Звіту про фінансові результати (форма № 2), який забезпечує користувачів повною, правдивою та неупередженою інформацією про доходи, витрати, прибутки та збитки від діяльності підприємства за звітний період. При перевірці правильності складання Звіту про фінансові результати аудитору слід керуватись П(С)БО 3 «Звіт про фінансові результати».

Завданням аудиту фінансових результатів підприємств є перевірка достовірності формування фінансових ресурсів і розподіл їх за цільовим призначенням, згідно з чинними нормативами, виявлення резервів.

Порядок проведення перевірки:

-оцінка правильності відображення, доходів, витрат та результатів діяльності;

-оцінка правильності відображення елементів операційних витрат;

-оцінка правильності розрахунку показників прибутковості акцій.

Починаючи перевірку, аудитор повинен ознайомитися з балансом та звітом про фінансові результати (Ф №2), звітом про рух грошових коштів (Ф№3), що дасть можливість зорієнтуватися в джерелах формування доходу підприємства, мати загальну оцінку фінансового стану підприємства, ефективності виробництва. Вони повинні відповідати даним первинної документації, регістрам аналітичного і синтетичного БО і Головної книги за досліджуваний період.

Перевірку правильності складання Звіту про фінансові результати здійснюють за трьома розділами: «Фінансові результати», «Елементи операційних витрат», «Розрахунок показників прибутковості акцій».

Перевірку правильності заповнення розділу І «Фінансові результати» аудитор здійснює на основі рахунків доходів і витрат, об'єднаних у відповідні класи: 7 «Доходи і результати діяльності» та 9 «Витрати діяльності», Плану рахунків, назви яких у більшості випадків відповідають назвам статей форми № 2.

Правильність заповнення розділу II «Елементи операційних витрат» аудитор перевіряє на основі рахунків класу 8 «Витрати за елементами», передбачених планом рахунків.

Перевірка правильності заповнення розділу III «Розрахунок показників прибутковості акцій» стосується тільки акціонерних товариств.

197.Подальші події та їх класифікація.

Подальші події – події, що відбулися у період між датою фінансової звітності та датою аудиторського звіту, і факти, які стають відомими аудитору після дати аудиторського звіту. Норматив: ПСБО 6 «Виправлення помилок і зміни у фін.звітах», МСБО 10 «Події після зв.періоду», МСА560 «Подальші події».

Види подальших подій:1)події, які надають докази щодо умов, які існували на дату ФЗ(потреб.внес.кап.);2)події, які надають докази щодо умов,що виникли після дати ФЗ(потребують розкриття у примітках ФЗ).

Види(клас-я) подальших подій:1)події, які спричинені умовами, що виникли у зв. періоді їх можливі наслідки мають бути відоб. за відпов. статтями звітн. або наведено у примітках; 2)події, які виникли між датами закінчен. зв. періоду та заверш. підготовки ФЗ(потреба поясн.у примітках); 3) події, які виник. між датою, та датою закін. ауд. перевірки, можливе внес. коригувань у звіти або додатк. розкриття їх у примітках; 4)події виявлен. після дати підпис. ауд. звіту, але до моменту оприлюднення ФЗ(формально ауд. за них відповід-ть не несе); 5)події які мали місце після офіц. оприлюднення ФЗ разом з ауд. звітом та до дати провед. заг. зборів акціонер.(після оприлюдн. ФЗ ауд-р не має ніяких зобов’язань щодо неї). За хар-ром викликаних змін у річн. звіті под.події поділ-ся: 1) події, що потребують коригування; 2) події, що потребують розкриття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]