Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit_210.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

26.Аудит історичної фінансової інформації.

Аудит історичної фінансової інформації є одним із видів завдань з надання впевненості. Конкретніше, виділяють 2 види ЗНВ;

1)завдання з обґрунтованої впевненості (аудит);

2)завдання з надання обмеженої впевненості (огляд).

Аудит історичної фін інф-ї є саме завданням з надання обгрунтованої впевненості, метою якого є зменш ризику завдання з надання впевненості до прийнятно низького рівня за обставин завдання як основи для позитивної форми висловлення висновку практика. Обґрунтована впевненість висловлюється в тому випадку, коли аудитор отримав достатню кількість доказів і сформував думку щодо повноти і достовірності ФЗ. Цей вид послуг і є аудитом. Аудит історичної фін інф-ї – це найпоширеніший вид аудиторських послуг, який асоціюється із перевіркою фінансової звітності, складеної за нац чи міжнар стандартами, та передбачає надання обґрунтованої впевненості стосовно предмету перевірки. Аудит з високим (але не абсолютним) рівнем впевненості дозволяє аудитору висловити думку про перевірену фінансову інформацію.

27.Огляд історичної фінансової інформації.

Огляд історичної фінансової інформації є одним із видів завдань з надання впевненості. Конкретніше, виділяють 2 види ЗНВ;

1)завдання з обґрунтованої впевненості (аудит);

2)завдання з надання обмеженої впевненості (огляд).

Огляд історичної фін інф-ї є саме завданням з надання обмеженої впевненості, метою якого є зменш ризику завдання з надання впевненості до рівня, який є прийнятним за обставин завдання, але вищим, ніж у завданні з надання обгрунтованої впевненості, як основи для негативної форми висловлення висновку практика. Обмежена впевненість надається коли аудитор отримав достатню кількість доказів і сформував думку щодо окремих положень (елементів) фінансової звітності, проте обмежена кількість доказів не дають йому змогу поширити впевненість на усю інформацію, яку містить звітність суб’єкта господарювання.

На відміну від аудиту, який з високим (але не абсолютним) рівнем впевненості дозволяє аудитору висловити думку про перевірену фінансову інформацію, огляд обмежується меншою кількістю процедур – головним чином, запитами персоналу, відповідальному за складання такої інформації, та виконанням аналітичних процедур. В результаті користувачі фін інф-ї в більш короткі терміни і з меншими витратами можуть отримати середній рівень впевненості щодо достовірності даних фінансових звітів та їх відповідності встановленим вимогам.

28.Аудит фінансової звітності та його мета.

Аудит фінансової звітності – це аудиторська перевірка фінансових звітів, що згідно з МСА 200 «Загальні цілі незалежного аудитора та проведення аудиту згідно з Міжнародними стандартами аудиту» має на меті надання аудиторові можливості висловити думку про те, чи складені ці фінансові звіти відповідно до визначеної концептуальної основи фінансової звітності. Осн.завданнями аудиту ФЗ є встановлення правильності: 1).відображ-я у ФЗ госп.-фін.дія-ті П; 2).розрахунків показників, наведених у формах звітності і їх порівнянності.

Звітність повинна відповідати:

• Міжнародним стандартам фінансової звітності;

• національними стандартами фінансової звітності;

• іншим нормативним актам, зазначеним у звітності.

В ході перевірки аудитор збирає достатні й доречні докази, необхідні для формулювання висновків, які є основою для вираження його думки.Послуги з аудиту фінансової звітності включають:

-Аудит фін звітності, підготовлений у відповідності до П(с)БО;

-Аудит фін звітності, підготовлений у відповідності до МСФЗ-МСБО;

-Аудит фін звітності, підготовлений у відпов. до стандарту US GAAP.

Питання аудиту ФЗ банків регулює Положення з міжнар. практики аудиту 1006 «Аудит ФЗ банків».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]