Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit_210.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

173.Процедури аудиту поточних фінансових інвестицій.

Мета аудиту – винесення думки про достовірність інформації про поточні фін інвестиції в усіх суттєвих аспектах у фін звітності та в примітках до неї та відповідності її підготовки і подання законодавчим і нормативним вимогам.

До фінансових інвестицій відносяться інвестиції підприємства в державні цінні папери (облігації та інші боргові зобов'язання), цінні папери і статутні капітали інших підприємств, а також надання іншим підприємствам позик.

Фін інвестув-яздійснп-вом в таких осн-х формах:

1).Внесення капіталу до статут-х фондів СП;

2).Внесення капіталу в доходні види грош інструментів;

3).Внесення к-лу в доходні види фондових інструментів (різні види ЦП,що обертаються на фонд ринку).

У балансі їх відображають відповідно по статтях "Довгострокові фінансові інвестиції" і "Поточні фінансові інвестиції".

При перевірці правильності відображення в балансі фінансових вкладень перевіряють наявність цінних паперів, їх вартість, власника та відповідність реквізитів. При перевірці балансових даних аудитор може прийняти рішення щодо більш глибокої перевірки певних питань.

Осн напрями аудиту-перевірка: 1).прав-ті віднесення фін інвестицій до довгостр чи короткостр-х; 2).обгрунтованості віднес облігацій та векселів до довго- чи короткостр; 3).порядку віднес різниці між факт вит-ми та номін-ю вар-тю ЦП; 4).відображ дивідендів по акціям; 5).док-ня операцій; 6).прав-ть перерах в нац валюту ЦП, оплачених в ін валюті; 7).порядкафінансув витрат по зберіг-ню акцій та облігацій в банках; 8).існув-я акцій, переданих в заставу; 9).відпов-ть стр-ри портфеля ЦП та доків на їх придбання; 10).прав-ть відображ в обліку ЦП; 11).ведення АО по рах-ам (за видами довгостр фін вкладень та об’єктами інвестування;АО векселів – за кожним векселем; АО ощадних сертифікатів – по банках, що видали серт-ти; 12).прав-ть виплати періодичних доходів по купонним та безкупон облігаціям; 13).прав-ть виплати вар-ті майна при ліквідації п-ва; 14).порядок оплати ЦП при придбанні; 15).прав-ть відображ фін інвестицій в балансі; 16).прав-ть оцінки фін інвестицій (при придбанні, на дату балансу, при вибутті); 17).прав-ть кореспонденції рах-ів; 18).прав-ть переоцінки; 19).облік погашення і реал-ї фін інвестицій; 20).достовірність даних інвен-ції ЦП (прав-ть оформлення; реальність вар-ті; збереження ЦП – шляхом співставлення факт наявності з даними БО; своєчасне і повне відображ в БО отриманих доходів по ЦП), ін.

174.Процедури аудиту грошових коштів та їх еквівалентів у національній валюті.

Мета аудиту – винесення думки про достовірність інформації про грош кошти в усіх суттєвих аспектах у фін звітності та в примітках до неї та відповідності її підготовки і подання законодавчим і нормативним вимогам.

Під час аудиту грош коштів в касі потрібно керуватись чинними нормат та законод дока-ми, а саме: Положенням про ведення кас операцій в нац валюті в Укр.

1й етап аудиту перевірки касових операцій передбачає проведення раптової ревізії каси з повним поаркушним перерах усіх грошей та ін цінностей, що знахя у касі п-ва (векселів, зобов'язань). Це перешкоджає можливості скрити недостачу, надлишок чи ін зловживання. До початку перевірки наявність грош коштів і ін цінностей касир повинен скласти касовий звіт. В нього включ всі приб і видатк касові доки, які знах в касі. Після перевірки грошей та ін цінностей в касі, склад відомість інв-ції каси та обов'язково результати фіксуються в роб доках а-ра.

2им етапом є перевірка правильності заповнення кас доків та орг-ції порядку ведення кас операцій. Під час перевірок з'ясовується наявність у п-ва касової книги, а також відповідність її оформлення вимогам наказу Мінстату.

Перевірка операцій з видачі готівки з каси проводиться на 3му етапі аудиту.

Особлива увага під час перевірок касової дисципліни має приділятися цільовому використ готівки, яку п-во одержує в установі банку. Суми і напрямки використ готівки, одерж в касі банку, порівнюються з аналогіч показниками їх факт витрачання із залученням відповідних виправдувальних доків. За результатами перевірки встановл конкретні факти нецільоввикорист готівки, з'ясовуються їх причини.Перевіряючи касові операції, необхідно встановити їх законність, достовірність і госп цілеспрямованість. При цьому старанно аналізуються повнота та своєчасність оприбуткування грошей в касу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]