Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit_210.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

24.Предмет та об’єкти аудиту

Аудит – це перевірка даних бухобліку і показників ФЗ суб’єкта господарюв. з метою висловлення незалежн.думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів Укр,П(с)БО або ін.правил.

Предмет аудиту необх розглядати в загально-ек і локальному розумінні. Предметом аудиту в загальноек розумінні є фін-господар д-сть суб’єктів підп.-цтва (стан суб’єкта як системи господарювання). Предмет аудиту в локальному (конкретному) розумінні залежить від об’єкта, який визначає головну мету аудиту. Тобто, предметом аудиту фін звітності є ФЗ суб’єкта госп-ня, податкової звітності — податкова звітність, аудиту господ д-сті (аудиту ефективності) є госп д-сть суб’єкта або його окремих підрозділів, видів діяльності і т.д.

Під об’єктами ауд д-сті розуміють окремі і взіємоповяз. форми функціонув. системи, що вивчається. Класифікація об’єктів аудиту за певними класифікац ознаками:

  1. Сфера господарюв: виробн. сфера; промисл-сть; будівництво,ін.

  2. Система управління: законод.акти; нормат-інструкт док-ти; установчі, внутр. док-ти; функції та методи управління.

  3. Види виробництв: основне в-во; допоміжні в-ва.

  4. Ресурси процесу праці:засоби праці; предмети праці;жива праця.

  5. Система БО та ФЗ: активи, капітал, зобовяз, госп.процеси, ек.рез-ти; док-ти бух звітності.

  6. Часова ознака: оперативні фін інф-я; історична фін інф-я; стратегічна фін інф-я.

25.Завдання з надання впевненості та їх види.

Завдання з надання впевненості – це завдання, виконуючи які, аудитор робить висновок, призначений підвищити ступінь довіри майбутніх користувачів, які не є відповідальною стороною, щодо рез-тів оцінки або порівняння предмету завдання з відповідними критеріями. Відповідно розрізняють два типи завдань з надання впевненості:

1)завдання з надання обгрунтованої впевненості, метою якого є зменш ризику завдання з надання впевненості до прийнятно низького рівня за обставин завдання як основи для позитивної форми висловлення висновку практика(аудит);

2)завдання з надання обмеженої впевненості, метою якого є зменш ризику завдання з надання впевненості до рівня, який є прийнятним за обставин завдання, але вищим, ніж у завданні з надання обгрунтованої впевненості, як основи для негативної форми висловлення висновку практика (огляд).

Обґрунтована впевненість висловлюється в тому випадку, коли аудитор отримав достатню кількість доказів і сформував думку щодо повноти і достовірності фінансової звітності.

Обмежена впевненість надається коли аудитор отримав достатню кількість доказів і сформував думку щодо окремих положень (елементів) фінансової звітності, проте обмежена кількість доказів не дають йому змогу поширити впевненість на усю інформацію, яку містить звітність суб’єкта господарювання.

Кожне завдання з надання впевн-сті повинно мати такі 5 обовязк.ел-тів:

1)Тристоронні відносини між аудитором, відповідальною стороною та користувачем; 2) предмет перевірки; 3) критерії перевірки; 4) достатні докази; 5) письмовий висновок з надання впевненості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]