Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit_210.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

56.Обов’язкові елементи завдань з надання впевненості

Кожне завдання з надання впевненості повинно мати такі 5 обов'язкових елементів:

а) тристоронні відносини між аудитором, відповідальною стороною та користувачами;

б) предмет перевірки: фінансові звіти, або інша інформація;

в) відповідні критерії, щодо виконання яких буде формуватись висновок: концептуальна основа фінансової звітності, концептуальні основи ефективності внутрішнього контролю;

г) достатні відповідні докази;

д) письмовий висновок з надання впевненості, форма якого відповідає завданню з надання обґрунтованої впевненості або завданню з надання обмеженої впевненості.

57.Контроль якості аудиторських послуг.

МСА 220 «Контроль якості аудиту ФЗ». За визначенням Аудиторської палати якісною визначається та аудиторська послуга, яка виконується з дотриманням професійних стандартів, законодавчих та нормативних вимог і задовольняє потреби користувачів. Якість аудиторських послуг є прямим результатом професійної компетентності і досвіту аудитора. Існує 2 види контролю якості аудитор. Послуг: внутрішній, зовнішній - здійснює Аудиторська палата України: попередній, поточний, подальший. Аудиторська палата для реалізації зовнішнього контролю якості аудиту створила профільну комісію по контролю якості, яка займається перевіркою системи контролю якості аудиторських фірм і визначає перелік обов’язкових питань аудиторської перевірки з урахуванням строків і обсягів діяльності, кількості аудиторських перевірок на одного аудитора, середньої вартості замовлення, наявності скарг на роботу аудиторської фірми. Створює комісію (5 чоловік), залучає різних сертифікованих аудиторів, формується постійно діюча група, в яку не входять члени комісії, займається контролем якості послуг. Аудиторська палата зобов’язується оприлюднювати перелік фірм, які пройшли контроль якості (не рідше одного разу на 5 років) і результати цих перевірок.

Аудиторська палата України здійснює контроль за діяльністю проф. організацій.

До обов’язкових документів для контролю якості аудит. фірми відносяться: -наказ про затвердження політики контролю якості фірми; -внутрішньо-фірмові стандарти контролю якості; -положення про ціноутворення; -особові справи аудиторів; -свідоцтво про конфіденційність фірми і зберігання роб. Документів; -Свідоцтво про здійснення моніторингу контролю якості на ауд. Фірмі.

Перелік документів, який перевіряється для контролю окремих перевірок та замовлень: - наказ про прийняття клієнта і продовження з ним співпраці; - наказ про призначення групи виконавців; - договір про прийнятті замовлення; - вся роб. документація по замовл.; - Результати наданих послуг ( звіт або висновок).

Контроль якості для аудиторської фірми – необхідність запровадження системи контролю якості для фірми, яка б надавала достатню впевненості, що фірми в цілому і її персонал дотримуються вимогам, а висновки аудиторів відповідають наявним обставинам.

Елементи контролю якості аудиторських перевірок: політика, процедура

Складові політики:

- проф.. та етичні вимоги до персоналу

- делегування повноважень

- навички і компетентність

- відпов. техн. підготовки і досвід

- консультування

- прийм. і продовження співпраці з клієнтом

- моніторинг адекватності

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]