Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Full1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать
  1. Позитивні і негативні наслідки трудової міграції для країни-експортера.

країна –експортер: позитив:

  1. Знижується напруга на внутрішньому ринк праці завдяки експорту надлишкової робочої сили.

  2. Зростають надходження до бюджету у вигляді податків з фірм-посередників.

  3. Збільшуються валютні надходження до країни за рахунок приватних переказів емігрантів.

  4. Зростає рівень життя і добробут залишених вдома членів сімей і утриманців мігрантів за рахунок переказів і речових відправлень.

  5. Збільшуються можливості приватного інвестування завдяки поверненню на батьківщину (після ротації) особистих коштів, засобів виробництва тощо мігрантів.

  6. Підвищується техніко-економічний рівень виробництва внаслідок праці більш кваліфікованих емігрантів, що повертаються на батьківщину з розвинених країн.

  7. З’являється можливість створення високоприбуткової галузі з експорту робочої сили.

  8. В окремих випадках, якщо це передбачено двосторонніми угодами, держава може отримувати компенсацію за використання імпортованих трудових ресурсів.

Негатив:

  1. Зменшуються можливості власного розвитку внаслідок відтоку кваліфікованих кадрів і фахівців (“втрата розумів”) в більш привабливі країни.

  2. Знижується загальна конкурентоспроможність на власному ринку праці в результаті відтоку кваліфікованих, молодих кадрів.

  3. Виникає можливість приховування мігрантами доходів і ухилення від податків щодо країн, які не мають між собою двосторонніх угод про уникнення подвійного оподаткування.

Зменшуються надходження до бюджету як слідство скорочення кількості потенційних платників податків.

  1. «Відплив умів» у міжнародних міграційних процесах.

переміщення спеціалістів між розвинутими країнами, наприклад, всередині ЄС, а також їхня імміграція в розвинуті країни з країн, що розвиваються. Цей процес дістав назву "відплив умів". Він може відбуватися як у явній формі, коли спеціаліст переїжджає в іншу країну, або ж залишається в ній після завершення освіти, так і в прихованій, коли він нікуди не виїжджає, але влаштовується на роботу на підприємство, яке належить іноземному капіталу.Міграція висококваліфікованих спеціалістів набуває дедалі більшого розмаху. Виїжджаючих спеціалістів приваблює передусім вищий рівень заробітної плати і побутових умов у розвинутих країнах, а також більші можливості для професійного зростання. Сьогодні проблема відпливу умів постає і перед колишніми "соціалістичними країнами".

  1. Регулювання трудової міграції на національному, міжнародному і наднаціональному рівнях.

Національний- Сукупність державних нормативно-правових актів і адміністративних рішень щодо еміграційної або імміграційної політики. · міністерство праці; · міністерство внутрішніх справ; · міністерство юстиції; національні міграційні служби.

Міжнародний- Розробка і прийняття міжнародних конвенцій у сфері трудових відносин. міжнародна організація праці (МОП); · міжнародна організація міграції (МОМ). Наднаціональний - Законотворча процедура з боку наднаціональних політико-економічних інтеграційних угрупувань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]