Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Full1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

81.Розрахунок митних платежів.

Митні платежі - платежі, що стягуються в установленому порядку митними органами при митному оформленні товарів і інших випадках передбачених законодавством України.

Митні платежі включають: мито , пдв, акцизний збір, єдиний збір, митний збір. Вони сплачуються безпосередньо власником переміщуваних товарів або організацією що здійснює митне оформлення на підставі договору і що має відповідну ліцензію.

Мито - обов'язковий особливий вид податку, що стягується митними органами країни при ввезенні товару на її митну територію або його вивозі з цієї території. Розмір митного збору визначається митним тарифом, який містить списки товарів, оподатковуваних митним збором.

Ввізне (імпортне) мито - мито, що стягується митницею, являє собою податок на товари та інші предмети, які переміщуються через митний кордон

Вивізне (експортне) мито - мито, що стягується митницею, являє собою податок на товари та інші предмети, які переміщуються через митний кордон

ПДВ - непрямий податок на товари й послуги.

Акцизний збір - це непрямий податок на споживачів окремих товарів що стягується з них під час здійснення оборотів з продажу таких товарів, вироблених на митній території Єдиний збір у пунктах пропуску, який складається з:

плати за здійснення передбачених Законом видів контролю вантажу і транспортного засобу; плати за проїзд транспортного засобу автомобільними дорогами;

82.Сучасні інструменти стимулювання експорту.

Стимулювання експорту –сукупність інструментів та заходів переважно державного характеру, які внутрішньо спонукають до збільшення збуту вітчизняних товарів і послуг на інозе ринках з метою підвищення життєвого рівня населення всередині країни.

Існує 2 осн напрямки розширення ех, які застося промислово розвинутими країнами. І - надання кредиту на умовах платності, строковості та повернення. Фінансування здійснюється шляхом: короткострокового і довгострокового кредитування. ІІ напрямок у розвитку торг-політ засобів розширення ех - продаж товарів на ех за цінами нижчими, ніж ціни, встановлені конкуруючими монополіями, і нижчими, ніж світ ціни - за демпінг цінами.

Субсидування ех - це форма державної політики, яка дозволяє продавати на зовн ринку товари вітч вир-ва за більш низькими цінами, які часто є нижчими від цін вн ринку, а іноді навіть і від витрат виробництва.

Ех премії також є одним із торг-політ засобів розширення ех. Прямі ех премії здійсн шляхом надання ех-рам прямих разових субсидій при ех тов. Под пільги - це непрямі ех премії, коли ех-рам надаються різноманітні фінансові пільги (система звільнення від мита чи його повернення компаніям, котрі застосовують ім сировину для виготовлення ех товарів).

Як показує досвід розвинутих країн, саме за рахунок стимулювання державою експортного, причому головне ― експортного технологічного напрямку зовнішньоекономічної діяльності, їм вдається втримувати стабільну динаміку економічного розвитку. Тому в сучасних умовах ефективний розвиток українського експорту є важливим елементом довгострокової стратегії держави щодо ринкового реформування і структурної перебудови економіки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]