Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Full1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

109. Міжнародні маркетингові комунікації: сутність, цілі, методи та інструменти.

Одним з основних елементів міжнародного маркетингово комплексу є система просування реклама, стимулювання збуту, персональні продажі та зв’язки з громадськістю.

На відміну від системи просування маркетингові комунікації забезпечують, як правило, ефективне просування не одного продукту чи послуги, а всієї номенклатури товарів. Міжнародне маркетингове комунікування є процесом передачі інформації з метою просування товару та досягнення маркет.цілей фірми на заруб.ринку.

Методи міжнародної маркетингової комунікації є сукупністю способів та прийомів передачі інформації про фірму чи товар з метою його просування на зовнішньому ринку.

Існує кілька класифікацій методів міжн.маркет.комунікацій:1) безпосередні та опосередковані, 2) BTL (below the line)(демонстрації, дегустації, презентації, конференції, вечірки, лотереї конкурси, спонсорство, сувеніри, дизайн упаковки, оформлення друкованих матеріалів фірми, мерчандайзинг) – ATL (above the line)(преса, радіо, телебачення, зовнішня реклама),, 3) ФОССТИС – формування попиту та стимулювання збуту, 4) комплекс просування – американський підхід.

Залежно від характеристики каналів передачі методи міжн.маркет.комунікацій поділяються на безпосередні (особисті) та опосередковані (технічні). До безпосередніх належать виставки/ярмарки, презентації, переговори, відрядження; а до опосередкованих – реклама, стимулювання продажів, дизайн товару тощо. Для експортерів – початківців особливо важливими є методи комуні кування першої групи.

110. Міжнародна цінова політика фірми.

Міжнародна політика ціноутворення –– це певний курс дій виробника, використання таких принципів, завдяки яким забезпечуються ефективні з комерційної точки зору підходи до прийняття фірмою цінових рішень стосовно зарубіжних ринків. Вона пов’язує в інтегровану систему окремі рішення щодо:-взаємозв’язку цін на товари в межах номенклатури вир-ва;-використання системи знижок і частоти змін ціни; -співвідношення цін фірми з цінами конкурентів; -методу встановлення цін на нові товари тощо.

Загальна політика ціноутворення створює своєрідну методологічну основу для вибору та обгрунтування цінової стратегії. Розробка цінової стратегії умовно поділяється на три етапи: визначення цілей ціноутворення, дослідження обмежень, вибір методу розрахунку ціни.

Стратегія ціноутворення повинна сприяти досягненню загальних цілей фірми. Сукупність цілей ціноутворення поділяється на три групи: -фінансові, що грунтуються на прибутку; -збутові, що грунтуються на цілях інтенсифікації чи екстен­сифікації збуту; -ситуаційні, що грунтуються на цілях збереження чи створення для фірми більш прийнятних умов діяльності (запобігання небажаних дій уряду приймаючої країни, мінімізація наслідків діяльності конкурентів, тимулювання заінтересованості учасників каналів розподілення, стабілізація цін, запобігання виникненню «цінової війни» тощо).

На етапі дослідження обмежень визначаються умови, нормативні акти, правила, параметри ринку, які встановлюють певні ліміти, кордони як рівня ціни, так і елементів реалізації цінової стратегії. Обмеження поділяються на внутрішні та зовнішні, зумовлені дією сукупності товарних, ринкових та середовищних чинників.

Вибір методу розрахунку ціни. Визначення рівня ціни може базуватися на витратах, попиті та пропонуванні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]