Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІКА Козак.doc 2.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
11.75 Mб
Скачать

2. /. 10. В чому полягають наслідки пзі?

Вплив ПЗІ на розвиток міжнародних економічних відносин, на стан світового виробництва країни-інвестора і країни-реципієнта неоднознач­ний [57, с. 148-154; 63, с. 112-113].

Загальний економічний ефект ПЗІ проявляється в тому, що пе­реміщення інвестицій з однієї країни до іншої збільшує обсяг сукупного світового виробництва за рахунок більш ефективного перерозподілу і ви­користання чинників виробництва. При цьому в країні, що вивозить капітал, доходи власників капіталу зростають, а доходи власників інших чинників виробництва (праці і землі) скорочуються. В країні, яка ввозить капітал, доходи власників капіталу зменшуються, а доходи власників інших чинників виробництва збільшуються.

На окремі приймаючі країни-інвестори ПЗІ справляють як позитив­ний, так і негативний вплив. В приймаючих країнах ПЗІ справляють по­зитивний вплив на нагромадження капіталу, приносячи разом з інвес­тиціями нову технологію виробництва й управління, зменшуючи розміри безробіття, стимулюючи внутрішню конкуренцію. Позитивно впливають ПЗІ і на стан платіжного балансу, зменшуючи залежність країни від імпорту за рахунок внутрішнього виробництва і на певний час скорочую­чи дефіцит за поточними операціями. Негативний вплив ПЗІ на прийма­ючі країни полягає в тому, що вони створюють небезпеку: »•* залежності від впроваджуваної нової технології; •J* відпливу розумів у дослідницькі центри головного підприємства

в кра'ші базування;

* придушення конкуренції;

•J* порушення трудового законодавства;

* збільшення імпорту товарів, необхідних транснаціональній корпо­рації;

*J* економічного і політичного втручання ТНК в діяльність уряду прий­маючої країни.

Негативні наслідки ПЗІ досить істотні, особливо для країн, що розви­ваються, однак за умов нестачі інвестиційних ресурсів більшість прийма­ючих країн прагне залучити іноземний капітал шляхом надання податко­вих та інших пільг.

Для країни базування позитивний ефект ПЗІ перевищує такі нега­тивні наслідки, як втрати робочих місць для трудящих, виведення з-під оподаткування частини прибутку ТНК, можливість втрати останніми конкурентних позицій на світовому ринку внаслідок недостатнього вико­ристання технологічних переваг. Для ТНК ПЗІ є інструментом створення системи міжнародного виробництва, розміщеного в багатьох країнах, але контрольованого з одного центру.

2.1.11. Якими є перспективи і проблеми пзІв економіку України?

За підрахунками Міністерства економіки України, необхідність в інве­стиціях для якнайшвидшого реформування економіки країни становить нині понад 40 млрд, дол., з яких інвестиції з пріоритетних напрямків роз­поділяються таким чином: металургія — 7 млрд, дол., машинобудування — 5 млрд, дол., транспорт — 3,7 млрд. дол., хімія і нафтохімія —3,3 млрд. дол. Т Т То ж стосується ПЗІ, вже здійснених в Україну, то загальний обсяг ПЗІ на 1 січня 2003 р. становив 5339 млн. дол. В 2000 p. ПЗІ в економіку Ук­раїни складали 620 млн. долл [63, с. 113-117].

Основними формами залучення інвестицій становили грошові внески (66,5% обсягу всіх вкладень) і внески у формі рухомого і нерухомого май­на (28,4%).

Прямі зарубіжні інвестиції надходять більш, ніж із 100 країн світу, у тому числі із країн СНД та Балтії — 3,3% загального обсягу, з інших країн світу — 96,7%. Найбільше інвестицій надійшло (станом на 1 січня 2003 р.) з країн: США — 898 млн. дол., Кіпру — 602 млн. дол., Нідер­ландів — 399 млн. дол., Віргінськіх о-вів (Брит) — 337 млн. дол., Росії — 323 млн. дол., Німеччини — 312 млн. дол [63, с. 114].

Найбільш інвестиційно привабливими галузями є харчова промис­ловість і переробка сільськогосподарських продуктів (18,1% загального обсягу інвестицій), оптова торгівля і посередництво в торгівлі (14,7%), фінансова діяльність (8,2%), машинобудування (7,8%), транспорт (7%), хімічна та нафтохімічна промисловість (5,3%), виробництво коксу, про­дуктів нафтопереробки та ядерного палива (4,1%), операції з неру­хомістю, здача в найми та послуги юридичним особам (4%), металургія та металообробка (3,9%), видобувна промисловість (3,8%).

Підприємства промисловості отримали понад половини обсягу інвес­тицій.

В регіональному аспекті ПЗІ були здійснені у 8168 підприємств всіх регіонів України. Серед регіонів провідні місця за обсягами інвестицій посідають м. Київ — 1522 млн. дол., Київська область — 315,1 млн. дол., Донецьк — 334,8 млн. дол., Дніпропетровськ — 311,9 млн. дол., За­поріжжя — 249,6 млн. дол., Одеська область — 236,0 млн. дол., Львівська область — 168 млн. дол., Харківська — 166,5 млн. дол., Автономна рес­публіка Крим — 162, 9 млн. дол. На них припадає майже 80% обсягу ПЗІ.

Такі держави як США, Кіпр, Великобританія, Нідерланди вкладають кошти насамперед у харчову промисловість і переробку сільськогоспо­дарської продукції. З Росії кошти були вкладені у виробництво коксу, продуктів нафтопереробки та ядерного палива, охорону здоров'я і соціальну допомогу, фінансову діяльність.

За даними Міністерства економіки, останнім часом до України почали проявляти інтерес великі західні компанії, котрі готові вкласти в нашу економіку великі гроші. Серед них «Makulan International», Австрія (будів­ництво житла та офісно-виробничих приміщень) — 260 млн. дол., «Пенсі Ко», США (виробництво безалкогольних напоїв, мережа ресторанів «Піцца Хат») — 250 млн. дол., «Countri squire International», Канада (будівництво готельних комплексів, виробництво медичного устаткування) — 220 млн. дол. та ін. В якості позитивного прикладу можна навести СП «Український мобільний зв'язок» UMC. Підприємство було створено у 1992 р. державним об'єднанням Укртелеком (51% акцій), РТТ Telecom (Голландія), Deutsche Telecom (Німеччина), Telecom of Denmark (Данія) — кожне по 16,3% акцій. UMC забезпечує обслуговування близько 1 млн. абонентів.

Обсяги ПЗІ в Україну могли б істотно зрости за умови стабільності українських ринків, законодавства, політики і валюти, тобто за умов пе­редбачуваності економічного і соціально-політичного розвитку України.

Крім цих серйозних макроекономічних проблем, фахівці Організації промислового розвитку при ООН (ЮНІДО) визначили і ряд важливих мікроекономічних проблем, що виникають при інвестуванні. Це — не­знання або небажання керівників підприємств України працювати за ус­таленими у світовій практиці правилами, відсутність досвіду роботи з іно­земними інвесторами, а також небажання керівників підприємств йти на матеріальні витрати в процесі залучення інвестицій.

З метою вирішення цих проблем в Україні прийнята спеціальна Про­грама заохочення іноземних інвестицій. Основна мета цієї Програми — за­охочення вкладання іноземного капіталу в пріоритетні галузі економіки України за рахунок надання пільг і страхових гарантій по найбільш ефек­тивних інвестиційних проектах, вдосконалення системи правового регу­лювання іноземного інвестування, розвиток інфраструктури міжнародно­го бізнесу та інших передумов іноземного інвестування.

Завдання Програми — забезпечення за рахунок залучення іноземних інвестицій додаткових джерел фінансування: ** прогресивні структурні перетворення економіки України; •• розвиток потужного експортного потенціалу; ** підвищення технічного і якісного рівня виробництва; ** зменшення потреб підприємств України в енергоносіях і сировині; •• ліквідація існуючих диспропорцій і дефіцитів на ринку України.

В цій Програмі особливо виділяються пріоритетні сфери для інозем­ного інвестування, якими є:

1. Агропромисловий комплекс.

2. Легка промисловість.

3. Лісопромисловий комплекс.

4. Машинобудування.

5. Медична промисловість.

6. Металургійний комплекс та виробництво матеріалів.

7. Паливно-енергетичний комплекс.

8. Транспортна інфраструктура.

9. Зв'язок.

10. Хімічна та нафтохімічна промисловість.

11. Соціальна інфраструктура, що включає розвиток мережі оздоров­чих курортно-туристичних комплексів, рекреаційних об'єктів.

У Програмі особливо виділяється ряд вимог до ПЗІ:

1. Інвестиція повинна сприяти створенню нових робочих місць на підприємствах, в котрі здійснюються іноземні інвестиції.

2. Інвестиція повинна супроводжуватись впровадженням сучасних або перспективних ресурсозберігаючих і екологічно безпечних видів технологій.

3. Інвестиція повинна орієнтуватись на найбільш раціональне вико­ристання сировинної бази України.

4. Інвестиція повинна сприяти зниженню енергоспоживання на оди­ницю виробленої продукції.

5. Продукція підприємства з іноземними інвестиціями повинна бути конкурентоспроможною на міжнародних ринках.

Відповідність ПЗІ вимогам, що висуваються, здійснюється Агентст­вом міжнародного співробітництва та інвестицій на підставі висновків не­залежних експертів.

Іноземні інвестиції, що відповідають згаданим вимогам, отримують додаткові податкові, митні та кредитні пільги, а також страхові гарантії.

Заохочення іноземних інвестицій відображені в Програмі у ряді за­ходів, спрямованих на створення надійних правових гарантій (Закон про охорону інтелектуальної власності; спрощення процедур участі іноземних інвесторів у приватизації, в тому числі земельних ділянок, на яких розта­шовуються об'єкти інвестування і т. ін.).

Додатковий імпульс зростанню ПЗІ в Україну надає намічений в Про­грамі розвиток інфраструктури міжнародного бізнесу. Особливо виділяється роль регіонів України в заохоченні іноземних інвестицій [57, с. 154-157].