Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MEV_GOS_2010.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
2.87 Mб
Скачать

34. Міжнародний ринок послуг: динаміка, структура, регулювання.

Послуга – це трансакція, яка є не просто переданням прав власності на об'єкт (відчутний чи ні), вона охоплює також низку завдань, які виконуються виробником для споживача. Виконання цих завдань потребує контакту між ними, виробництво й реалізація послуг не можуть відокремлюватися одне від одного.

Чотири «Н послуг»: 1) Нематеріальність (Невідчутність – послугу не можна побачити, почути, спробувати на смак, торкнутися перед тим, як придбати), 2) Невіддільність від джерела - людина, яка надає послугу, вважається частиною послуги; 3) Неоднорідність (Непостійність) якості та 4) Не збереженість - послугу не можна зберігати для наступного продажу або використання.

Міжнародна торгівля послугами – це доцільна діяльність, що здійснюється постачальниками послуг однієї країни, коли результати цієї діяльності виражаються у корисному ефекті нематеріального характеру, що задовольняє ті чи інші потреби фізичної або юридичної особи іншої країни, і є об’єктом купівлі-продажу.

Міжнародний (світовий) ринок послуг – це диверсифікована система спеціалізованих ринків послуг, у функціонуванні якої тими чи іншими способами беруть участь усі країни.

Класифікація послуг за ознаками: 1) За характером праці: матеріальні; нематеріальні або «чисті»; 2) За економічною основою: платні; соціальні або «безплатні»; 3) За спрямованістю: безпосередньо на людину; на предмети, що оточують людину; 4) За характером зв’язків: локально-споживчі; товарно-споживчі; 5) За частотою попиту: повсякденні; періодичні; епізодичні; 6) За формою організації: вільно орієнтовані; жорстко закріплені; варіативні; 7) За характером попиту: стандартні; розширеного асортименту; елітарні (унікальні); 8) За мобільністю: мобільні; немобільні; обмеженої мобільності; 9) За місцем споживання: в місці постійного проживання; в місці тимчасового перебування; транзитом;

У країнах ОЕСР і публікаціях ЮНКТАД послуги поділені на п'ять категорій: 1. фінансові; 2. інформаційні (комунікаційні); 3. професійні (виробничі); 4. туристичні; 5. соціальні.

МВФ поділяє послуги таким чином: 1. морські перевезення; 2. інші види транспорту; 3. подорожі; 4. інші приватні послуги; 5. інші офіційні послуги.

Світовий банк: 1. Факторні послуги (Factor services), які пов’язані з рухом капіталів, робочої сили й інших компонентів перетинаючи кордон; 2. Нефакторні послуги (non-factor services), які мають не фінансовий характер і при наданні яких є просторовий розрив між виробником і споживачем.

ГАТС(СОТ): 1) Комерційні (ділові) послуги (46 груп); 2) Послуги зв’язку (комунікаційні) (25); 3) Послуги з будівництва та суміжні інженерні послуги (5); 4) Послуги дистриб’юторів (пов’язані з розподілом) (5); 5) Послуги у сфері освіти (4); 6) Послуги з охорони довкілля (4); 7) Фінансові послуги (17); 8) Послуги в сфері охорони здоров’я та в соціальній сфері (4); 9) Послуги пов’язані з туризмом (4); 10) Послуги з організації відпочинку, культурних та спортивних заходів (5); 11) Транспортні послуги (33); 12) Інші послуги, не зазначені вище.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]