Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_2.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
25.03.2015
Размер:
759.81 Кб
Скачать

Волинський національний університет імені Лесі Українки

С.М. Яцюк Економічна інформатика

Частина 2

методичні рекомендації для практичних та лабораторних робіт з курсу «Економічна інформатика» для студентів економічних спеціальностей

Луцьк 2009

Волинський національний університет імені Лесі Українки

С.М. Яцюк Економічна інформатика

Частина 2

методичні рекомендації для практичних та лабораторних робіт з курсу «Економічна інформатика» для студентів економічних спеціальностей

Редакційно-видавничий відділ «Вежа»

Волинського національного університету

імені Лесі Українки

Луцьк – 2009

УДК

ББК

Рекомендовано до друку вченою радою Волинського університету імені Лесі Українки

(протокол №__ від ________)

Рецензенти:

Федонюк А.А.., канд. фіз.-мат. наук, доц. кафедри вищої математики та інформатики Волинського національного університету ім. Лесі Українки;

Тулашвілі Ю.Й.., канд. техн. наук, зав. кафедрою комп’ютерних технологій професійного навчання Луцького державного технічного університету.

С.М.Яцюк

Економічна інформатика. Частина 2: методичні рекомендації для практичних та лабораторних робіт з курсу «Економічна інформатика» для студентів економічних спеціальностей.– Луцьк: РВВ «Вежа» Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2009.– ____ ст.

Методичні рекомендації містять теоретичні відомості, вичерпні інструкції з підказками, роз’ясненнями та ілюстраціями, тестовими завданнями для проведення практичних занять з дисципліни «Економічна інформатика»

УДК

ББК

С.М.Яцюк, 2009

Вступ

Методичні рекомендації складаються з інструкцій до практичних та лабораторних занять з дисципліни “Економічна інформатика”, створено за модульним принципом. Завдання до робіт є індивідуальними.

Для того, щоб успішно виконати практичну роботу, потрібно заздалегідь готуватися до неї: ознайомитися з теоретичними відомостями та ходом виконання роботи. За вказівкою викладача у зошитах оформляються поточні звіти про виконання робіт. Звіт повинен містити:

  1. тему і мету заняття;

  2. умови задач, якщо такі є, таблиці з даними, рисунки, тощо…

  3. хід роботи, де навпроти кожного номера пункту ходу роботи ставиться знак плюс у разі його виконання і знак мінус у разі невиконання з поясненням причин, а також відповіді на виділені курсивом запитання, поставлені у ході роботи.

Оцінюється якість підготовки, повнота виконання роботи.

Ms Office. Табличний процесор Excel. Практична робота № 1

Тема

МSЕхсеl. Структура таблицi. Типи даних. Консолiдацiя даних. Задача„Товарний чек”. Задача„Рахунок у банку”.

Мета

Умiти налаштовувати параметри робочого аркуша, вводити текстовi, числовi данi і формули в таблицю, редагувати данi, форматувати данi і таблицi, копiювати формули і таблицi.

Задача 1 Товарний чек”

Пiдготувати товарний чек, де зафiксована кувiвля декiлькох найменувань (шести-восьми) товарiв. Вхiдніданi: тип (автомобiлi, книги, телевiзори, косметика, ком’ютери, касети, одяг, лiтаки, iграшки, лiки, запчастини,продукти, овочi тощо), назву, цiну, кiлькiсть товарiв задайте самостiйно. На рис.38показанозразок розв’язувавня задачi у випадку купiвлi канцтоварiв. Покупку здiйснити тричi з рiзною кiлькiстю товарiв. Скiльки всього одиницьіна яку суму куплено товару з номером 1? Скiльки всього затрачено грошей?

Задача 2 Рахунок у банку”

Клiєнт вiдкрив рахунок у банку на деяку сумупід12% рiчних. Яка сума буде на його рахунку через 10 рокiв? Відобразити щорiчнi змiни на рахунку у виглядi таблицi (рис. 39).

План

1. Основнi поняття.

2. Діїз клiтинками.

3. Введення та редагування даних.

4. Форматування даних.

Б. Формули.

б. Копiювання формул.

7. Форматування таблицi.

8. Захист даних.

9. Консолiдацiя даних.

Рис.1 Зразок розв’язування задачі 1.

Рис.2 Зразок розв’язування задачі 2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]