Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАЦИОНАЛЬНАЯ ЭКОНОМИКА_Тарасевич.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
3.11 Mб
Скачать

Глава 11. Особливості грошоВаКредитноі та фінансової системи національної економіки

вплив на них засобами грошово-кредитної політики. Одночасно створюва­тимуться умови для поступового переходу до таргетування інфляції — це концепція монетарної політики, яка передбачає законодавче закріплення ці­нової стабільності, офіційне оголошення Національним банком кількісних цільових показників інфляції на визначений часовий період та відповідаль­ність за їх дотримання. Тобто інфляційне таргетування дає монетарній полі­тиці чіткий цільовий орієнтир на довгострокову перспективу.

Однак запровадження цього режиму в економіці перехідного періоду пов'язане з додатковими труднощами. Поки що ні економіка, ні монетарна та фінансова системи в Україні не готові до впровадження інфляційного таргетування. Фіскальне домінування та слабка фінансова інфраструктура істотно обмежують вплив грошово-кредитної політики, а отже, і можли­вість Національного банку контролювати цінову ситуацію в країні. Другим аспектом є характерна для перехідних економік недостатня прогнозова-ність та керованість цін внаслідок істотного впливу на неї факторів немо­нетарно! природи. Перехідна економіка дуже чутлива до зміни цін на си­ровину на світових ринках. Велику частку в індексах споживчих цін стано­влять продовольчі товари, ціни на які характеризуються сезонністю і впли­вом погодних умов. Ціни на багато видів товарів і послуг є адміністратив­но регульованими. Таргетування інфляції в таких умовах неймовірно ускладнюється, а в деяких випадках стає просто неможливим. Відкритість економіки зумовлює значний вплив динаміки валютного курсу на інфля­цію та ВВП. В цих умовах досягнення Національним банком проголоше­них інфляційних цілей ускладнюється, і він частіше вдається до обмеження курсових коливань.

Безумовно, починаючи з 2001 р. в Україні спостерігається економічне зростання, і в досягненні цих результатів важливу роль відіграло підви­щення ефективності грошово-кредитної і бюджетної політики.

Разом з тим, цей вплив здійснюється недостатньо послідовно і цілесп­рямовано, що спричинило виникнення суперечливих тенденцій, які поси­люють рівень некерованості економічної системи. Так, зростання ВВП суттєво загальмувалося — з 12,4% у 2004 р. до 2,6% у 2005 р. За перші мі­сяці 2007 р. індекс економічного зростання в Україні становив усього

245

НАЦІОНАЛЬНА ЕКОНОМІКА: НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК

1,0284 . Не зважаючи на впевнене зростання доходів населення, заборго­ваність з виплати заробітної плати не ліквідована. Протягом 2006 р. збит­ково працювало 34,2% підприємств48. Значне зростання споживчого креди­тування призвело до зростання імпорту товарів і, як наслідок, до нега­тивного сальдо торгового балансу: в 2005 р. (-1,91) млрд. дол., в 2006 p. (-6,67) млрд. дол., в 2007 р. він досяг рекордного рівня (-9,6) млрд. дол49.

Ці тенденції є підґрунтям для визначення певних недоліків функціо­нуючої на сучасному етапі розвитку економіки України грошово-кредитної та фінансової політики.

Для монетарної політики характерною є непослідовність у викорис­танні ринкових методів впливу на економічне зростання:

а) валютний курс в багатьох країнах є об'єктом ринкового регулюван­ ня, а в Україні — це один з головних інструментів грошово-кредитної по­ літики НБУ;

б) низька ліквідність державних цінних паперів і недостатній рівень розвитку ринку цінних паперів обмежують застосування найбільш розпо­ всюдженого у високорозвинених країнах інструменту монетарної політи­ ки, а саме — операцій на відкритому ринку;

в) неповне використання можливостей такого достатньо дієвого ін­ струменту монетарної політики як процентні ставки.

Головним недоліком залишається збереження трансформаційного розриву між розвитком грошово-кредитної і фінансової систем, з одного боку, і реального сектора, — з іншого боку, що гальмує процеси трансфо­рмації на шляху до ринкової економіки. Воно проявляється у наступному:

а) відсутності чіткої, зорієнтованої на ринок структурної політики;

б) порушенні пропорцій між виробництвом, споживанням і нагрома­ дженням;

в) нераціональній структурі народногосподарського комплексу країни;

Полозенко Д. Управління державними фінансами України в умовах економічного зростання // Вісник НБУ. — 2007. — № 7. — С. 24.

Економіка України за 2006р. Статистичний огляд // Урядовий кур'єр. — 2007. — № 15. —С 7.

Економіка України за 2007р. Статистичний огляд // Урядовий кур'єр. — 2008. — №15. — С 1,6-7.

246