Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сташис, Тацій - НПК до ККУ, 2003.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
8.04 Mб
Скачать

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, —

карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

1. Суспільна небезпечність порушення правил поводження з мікро­біологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами полягає у зневажливому ставленні до здоров'я людей, адже неправильне поводження з такими речовинами може спричинити тяжкі захворювання та отруєння, і навіть смерть людей.

2. Предметом цього злочину є мікробіологічні чи інші біологічні агенти (мікроорганізми, віруси, бактеріальні речовини та ін.) або токсини (отруйні речовини).

Мікробіологічні та інші біологічні агенти — це предмети і речовини біологічного походження (біохімічні, мікробіологічні, біотехнічні препарати, мікроорганізми, патогенні для людей і тварин тощо), які становлять небез­пеку для життя і здоров'я людей. До біологічних агентів належать, напри­клад, штами мікроорганізмів, речовини для обробки зерна, інші біологічно активні речовини і предмети — продукти біотехнологій.

Токсини — це сполуки (частина білкової природи) бактерійного, рослин­ного або тваринного походження, здатні при потраплянні в організм люди­ни спричиняти захворювання або смерть (містяться в отрутах змій, павуків, скорпіонів). Особливу небезпеку для здоров'я населення становлять токсичні речовини, які при проникненні в організм людини через органи ди­хання, травлення або через шкіру можуть викликати затяжні або хронічні, включаючи ракові, захворювання.

Їх перелік міститься у класифікаційних таблицях патогенних для здо­ров'я людей мікроорганізмів, а також у «Списку збудників захворювань (па-тогенів) людини, тварин і рослин, їх генетичне змінених форм, фрагментів генетичного матеріалу та обладнання і технологій, які можуть бути викори­стані при створенні бактеріологічної (біологічної) та токсичної зброї» (дода­ток № 2 до «Положення про порядок контролю за експортом, імпортом та транзитом товарів, що можуть бути використані у створенні хімічної, бак­теріологічної (біологічної) та токсичної зброї», затвердженого постановою КМ України від 22 квітня 1997 р. № 384).

Щодо обігу зазначених предметів встановлено дозвільну систему, тобто сукупність певних правил поводження з цими речовинами, що можуть здійснюватись лише на підставі дозволів (ліцензій, розпоряджень тощо) відповідних компетентних органів.

3. Об'єктивна сторона цього злочину характеризується порушенням пра­вил зберігання, використання, обліку, перевезення або інших правил повод­ження з біологічними агентами і токсинами. Відповідно до ст. 53 Закону Ук­раїни «Про охорону навколишнього природного середовища» від 25 червня 1991 р. підприємства, установи і організації зобов'язані забезпечувати еко­логічно безпечне виробництво, зберігання, транспортування, використання, знищення, знешкодження і поховання мікроорганізмів, інших біологічно ак­тивних речовин і предметів біотехнології, а також інтродукцію, аклімати­зацію і реакліматизацію тварин і рослин, розробляти і вживати заходів з по­передження і ліквідації наслідків шкідливого впливу біологічних наслідків на довкілля та здоров'я людини.

Підприємства і громадяни-підприємці, здійснюючи зазначені дії, зо­бов'язані дотримуватися санітарних норм, що гарантують безпеку для здо­ров'я населення і довкілля. Ці ж вимоги поширюються на транзитне транс­портування через територію України хімічних, біологічних, радіоактивних, інших небезпечних для здоров'я видів сировини, корисних копалин, речовин та матеріалів будь-якими видами транспорту та продуктопроводами (ст. 25 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуч­чя населення» від 24 лютого 1994 р.). Правила поводження з мікро­біологічними чи іншими біологічними агентами та токсинами встановлю­ються й іншими нормативними актами і можуть полягати у обов'язку забез­печувати лабораторний контроль, гігієнічну регламентацію небезпечних для життя чи здоров'я людини факторів (у тому числі мікробіологічних чи інших біологічних агентів та токсинів, їх державну реєстрацію тощо).

Порушення встановлених правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами може бути вчинене як шляхом дії, так і шляхом бездіяльності. Таке порушення може полягати у невико­нанні зазначених правил або в їх неналежному виконанні.

Діяння може потягнути відповідальність за ст. 326 КК у разі, якщо пору­шення правил поводження з мікробіологічними чи іншими біологічними агентами чи токсинами було суттєвим, містило реальну небезпеку для жит­тя чи здоров'я людей.

Спричинення наслідку у виді створення загрози загибелі людей чи на­стання інших тяжких наслідків передбачає виникнення реальної можливості настання смерті людей або захворювання хоча б однієї людини на хворобу, небезпечну для її здоров'я.

Заподіяння шкоди здоров'ю потерпілого означає фактичне захворювання внаслідок вказаних дій хоча б однієї особи (за винятком того, хто брав участь у вчиненні цього злочину).

Порушення встановлених правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами повинне бути обов'язково при-чинно пов'язаним із настанням передбачених ст. 326 КК наслідків.

4. Злочин вважається закінченим з моменту настання будь-якого із зазначених наслідків.

5. Суб'єктивна сторона характеризується умисним або необережним по­рушенням зазначених правил, а щодо наслідків — тільки необережною формою вини.

6. Суб'єкт цього злочину — спеціальний, тобто особа, що досягла 16-річ-ного віку та на яку покладений обов'язок дотримуватися правил поводжен­ня із зазначеними предметами (наприклад, особи медичного персоналу, працівники аптек, керівники підприємств, що здійснюють діяльність, по­в'язану з обігом таких речовин, тощо). Службові особи за порушення цих правил підлягають відповідальності за сукупністю злочинів — за ст. 326 КК та за відповідний злочин у сфері службової діяльності.

7. Обтяжуючими обставинами, передбаченими ч. 2 ст. 326 КК, є вчинен­ня дій, передбачених ч. 1 цієї статті, якщо 1) діяння спричинило загибель людей або 2) інші тяжкі наслідки.

Під загибеллю людей розуміють смерть хоча б однієї людини внаслідок порушення правил поводження із мікробіологічними чи іншими біологічни­ми агентами чи токсинами.

До інших тяжких наслідків можуть бути віднесені тяжкі тілесні ушкод­ження одній чи кільком особам; завдання середньої тяжкості тілесних ушкоджень двом і більше людям, зараження хворобою кількох осіб, за­подіяння значної матеріальної шкоди фізичній або юридичній особі. Також до інших тяжких наслідків можуть бути віднесені: велика екологічна чи ма­теріальна шкода (наприклад, потрапляння мікробіологічних агентів у воду, продукти харчування чи середовище проживання людини, в результаті чого виник осередок поширення гострого інфекційного захворювання) тощо.

Порушення правил зберігання, використання, перевезення або інших пра­вил поводження з мікробіологічними чи іншими біологічними агентами чи токсинами, якщо воно спричинило забруднення або псування земель, за­бруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря, забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їх природних властивостей, забруднення моря кваліфікується відповідно за статтями 239, 241, 242, 243 КК. У разі як­що таке забруднення є менш тяжким, ніж порушення правил поводження з цими речовинами, вчинене належить кваліфікувати за сукупністю ст. 326 та статтями 239, 241, 242, 243 КК.

Стаття 327. Заготівля, перероблення або збут радіоактивне забруднених продуктів харчування чи іншої продукції

1. Заготівля, перероблення з метою збуту або збут продуктів харчуван­ня чи іншої продукції, радіоактивне забруднених понад допустимі рівні, якщо вони створили загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяли шкоду здоров'ю потерпілого, —

караються штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Заготівля, перероблення з метою збуту або збут продуктів харчуван­ня чи іншої продукції, радіоактивне забруднених понад допустимі рівні, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, —

караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

1. Суспільна небезпечність заготівлі, перероблення або збуту радіоактив­не забруднених продуктів харчування чи іншої продукції полягає у можли­вості поширення шкідливого впливу радіоактивного забруднення на здо­ров'я людей.

2. Предметом цього злочину є продукти харчування та інша продукція, радіоактивне забруднена понад допустимий рівень.

Під продуктами харчування розуміють будь-які продукти, що в натураль­ному вигляді чи після відповідної обробки вживаються людиною у їжу або для пиття (хліб, крупи, борошно, цукор, м'ясо, молоко, яйця, риба тощо).

Під іншою продукцією розуміють продукти сільськогосподарського та іншого (наприклад, морського) походження, призначені для годування худо­би (різні корми), лісоматеріали, будівельні матеріали та вироби з них, для використання у промисловості як технічної сировини (льон, конопля тощо) чи у медицині (лікарські трави, плоди тощо).

Обов'язковою ознакою предметів цього злочину є їх радіоактивне забруд­нення понад допустимі рівні. Це означає, що продукти харчування чи інша про­дукція має на своїй поверхні частки радіоактивного матеріалу у вигляді пилу або що радіоактивні частки містяться у самих клітинах рослин або тварин.

Визначення радіоактивного забруднення та його рівнів, а також органів контролю за рівнем такого забруднення міститься у Законі України «Про захист людини від впливу іонізуючих випромінювань» від 14 січня 1998 р., в інших нормативних актах. Зокрема, функції радіологічного контролю за продуктами харчування, що реалізуються підприємствами торгівлі та гро­мадського харчування незалежно від форм власності, покладено на Держав­ний Комітет у справах захисту прав споживачів та на його органи на місцях, а контроль за продуктами харчування, які реалізуються на ринках — на санітарно-епідеміологічну службу.

3. Об'єктивна сторона цього злочину передбачає вчинення альтернатив­них діянь у виді: 1) заготівлі, 2) переробки з метою збуту, 3) збуту радіоак­тивне забрудненої продукції та настання наслідків у виді: 1) створення за­грози загибелі людей чи 2) настання інших тяжких наслідків, 3) заподіяння шкоди здоров'ю потерпілого.

Заготівля продуктів харчування чи іншої продукції, радіоактивне забруд­нених понад допустимі рівні — це є дії зі збору врожаю сільськогосподарсь­ких культур, ловлі риби, добування дичини, збирання грибів, плодів диких рослин тощо.

Переробка цієї продукції — це вплив якимось способом на продукти хар­чування або іншу продукцію з метою надання їм придатності для вживання як у готовому вигляді, так і як напівфабрикату (сушка, заморожування, кип'ятіння, змішання тощо).

Збут — це випуск будь-яким способом в обіг продуктів харчування або іншої радіоактивне забрудненої продукції. Такий збут може бути сплатним (продаж, обмін) або безоплатним (дарування, пригощання).

Про наслідки у виді створення загрози загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків, заподіяння шкоди здоров'ю потерпілого зазначено в ко­ментарі до ст. 326 КК.

Заготівля, переробка або збут радіоактивне забруднених продуктів харчу­вання чи іншої продукції має бути обов'язково причинно пов'язана з настан­ням наслідків, передбачених ст. 327 КК.

4. Злочин вважається закінченим з моменту настання наслідків, передба­чених частинами 1 або 2 ст. 327 КК.

5. Суб'єктивна сторона цього злочину характеризується умисною фор­мою вини щодо діяння і необережністю щодо зазначених наслідків. Обов'яз­ковою ознакою заготівлі і переробки продуктів харчування чи іншої радіоак­тивне забрудненої продукції є наявність мети її збуту. Заготівля і перероб­ка цієї продукції для власних потреб не утворює складу злочину, а за наяв­ності підстав може утворювати склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 46' КпАП.

6. Суб'єктом цього злочину загальний, ним може бути будь-яка особа, що досягла 16-річного віку. Службові особи за вчинення таких дій можуть не­сти відповідальність за сукупністю злочинів — за ст. 326 КК та відповідний злочин у сфері службової діяльності.

7. Обтяжуючі обставини цього злочину передбачені в ч. 2 ст. 327 КК, а саме: вчинення дій, передбачених ч. 1 цієї статті, якщо вони спричинили 1) загибель людей або 2) інші тяжкі наслідки.

Загибель людей — це смерть хоча б однієї людини внаслідок дій, зазна­чених у ч. 1 ст. 327 КК.

Інші тяжкі наслідки характеризуються заподіянням тяжких тілесних ушкоджень одній особі, середньої тяжкості тілесних ушкоджень двом або більше особам, значних матеріальних збитків державній, громадській ор­ганізації або громадянам, значною екологічною шкодою внаслідок зазначе­них дій з радіоактивне забрудненими продуктами споживання.