Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navch_posibn.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.61 Mб
Скачать

Література до теми 7

Основна

  1. Байков В. Д. Интернет: поиск информации и продвижение сайтов. – СПб.: BHV - Санкт-Петербург, 2000. – С.7-73.

  2. Знайомство з Internet/ Копистянський А., Максимюк О., Павликевич А., Терлецький Я., Шимків Д. – Львів: СП “БаК”, 1997. – С.53-58.

  3. Имери Винс. Как сделать бизнес в Internet: Пер. с англ. – Изд. 3-е. – К.; М.; СПб.: Диалектика, 1998. – С.29-43, 61-78, 255-317.

  4. Пайк М. Internet в подлиннике. – СПб.: BHV – Санкт-Петербург, 1996. – С.55-64.

  5. Пінчук Н. С., Галузинський Г. П., Орленко Н. С. Інформаційні системи і технології в маркетингу: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 1999. – С.100-104

  6. Пономаренко В. С., Журавльова І. В. Інформаційні технології в економіці: Навч. посібник. – Харків: Видавництво ХДЕУ, 2000. – С.90-98.

  7. Успенский И. В. Интернет как инструмент маркетинга. – СПб.: BHV - Санкт-Петербург, 2000. – С.166-182.

Додаткова:

  1. Процес створення сайту //www.webname.com.ua.

  2. Реєстрація доменного імені ua// www.ukrdomain.net.

  3. Умови реєстрації торговельних марок при позиціюванні в мережі Інтернет // www.tm.com.

  4. Про реорганізацію UA NCG у ТзОВ "Хостмайстер" - Прес-реліз, м. Київ, 12.04.2001 // http: //www.hostmaster.net.ua/news/PRl.html.

  5. Правила домену UA, із змінами і доповненнями від 15.09.2002 // http://www.hostmaster.net.ua/policy/Policy of.UA.html.

  6. Кирий Л. Л. Охрана интеллектуальной собственности в национальных доменах Интернета// Патенты и лицензии. – 2001. – № 7. – С. 33-40.

  7. www.ukrdomain.net.

  8. www.uacom.ua.

  9. www.hosting.ua.

  10. www.freehost.com.ua.

  11. http://www.leaseit.com.ua/privacy.aspx.

  12. http://www.uabook.com/ua/privacy.php.

  13. http://www.dis.ru/im/marketing/.

  14. http://www.inventa-ua.com/public/ua/domain_ua.htm.

  15. http://patent.km.ua/ukr/articles/group.

Тема 8. Маркетингові підходи до забезпечення ефективності Веб-сервера підприємства

Ключові терміни: веб-каталоги, жовті сторінки, оплата за кількість показів, оплата за кількістю кліків, оплата залежно від кінцевих результатів, погодинна оплата, економічні параметри, організаційні параметри, маркетингові параметри, економічна ефективність, одноразові витрати, експлуатаційні витрати, інформаційна система підприємства, маркетингові параметри ефективності.

Тема охоплює такі питання:

  • Проведення маркетингових заходів для залучення відвідувачів на сервер.

  • Характеристика методів ціноутворення на рекламування веб-сервера підприємства.

  • Визначення ефективності побудови системи маркетингу в середовищі Інтернету.

  • Оцінка економічної ефективності веб-сервера підприємства.

  • Оцінка інтеграції веб-сервера з інформаційною системою підприємства.

  • Визначення маркетингових параметрів ефективності веб-сервера.

  • Комплексний підхід до оцінювання ефективності Інтернет-реклами в комерційних організаціях.

    1. Проведення маркетингових заходів для залучення відвідувачів

на сервер

Цей етап передбачає реалізацію розробленого раніше плану рекламної кампанії, спрямованої на рекламу веб-сервера підприємства в Інтернеті. Основними методами її проведення є такі заходи:

1. Реєстрація сервера на пошукових машинах. Навіть якщо цього не робити, новий сервер рано чи пізно потрапить у поле зору пошукових машин і буде проіндексований, тобто в базу даних пошукової машини буде включена інформація про сторінки сервера і ключові слова, що відповідають цим сторінкам. Проте краще виявити ініціативу і зареєструвати новий сервер у пошукових машинах, давши тим самим вказівку пошуковим машинам проіндексувати сервер у першу чергу.

2. Розміщення безкоштовних посилань у веб-каталогах. Як і пошукові машини, каталоги використовуються відвідувачами Інтернету для пошуку інформації. Каталоги – це ієрархічні бази даних, організовані за предметними сферами. У каталог можна потрапити тільки через реєстрацію в ньому (на відміну від пошукових машин). Оскільки каталоги не мають власних засобів збору інформації, аналогічних роботам пошукових систем, вся інформація про сервер, що включається в каталог, береться винятково з реєстраційної форми.

3. Розміщення посилань у "жовтих сторінках". На жовтих сторінках зазвичай поміщають коротку інформацію про тип бізнесу компанії, її логотип, 1-2 ілюстрації та повну інформацію про координати фірми. Стандартний сервіс включає назву бізнесу, номери телефонів і факсу, адресу електронної пошти, посилання на сторінку в Інтернеті, декілька (2-5) рубрик, до яких можна включити назву бізнесу і короткий (у 20-50 слів) опис діяльності фірми.

4. Реєстрація на тематичних веб-серверах. Практично для будь-якої сфери знань у Інтернеті можна знайти сервери, що містять колекції гіпертекстових посилань на інформаційні ресурси в цій сфері (Jump Station). Такі сервери містять велику кількість посилань і дуже популярні як відправні пункти для пошуку інформації з визначеної теми.

5. Розміщення посилань на інших веб-серверах, наприклад:

  • розміщення посилань на серверах партнерів по бізнесу (наприклад, фірма-виробник якого-небудь устаткування може розмістити на своєму сервері посилання на сервери своїх дилерів або торговельна фірма, що постачає товари різних виробників, може розмістити на своєму сервері посилання на сервери відповідних виробників товарів);

  • обмін посиланнями, при цьому необов'язкова наявність яких-небудь партнерських відносин - досить приблизної рівності між показниками відвідуваності серверів;

  • розміщення посилань в обмін на що-небудь інше (зокрема, в обмін на дозвіл користуватися інформаційними матеріалами сервера, тому що проблема створення значного обсягу безкоштовної інформації постає перед усіма розробниками серверів і використання інформаційних матеріалів із посиланням на першоджерело є розповсюдженою практикою).

6. Публікація на інших серверах матеріалів, що містять посилання на веб-сервер фірми. Прикладом таких публікацій можуть бути он-лайнові (on-line) журнали. У будь-якій пошуковій машині можна знайти список таких публікацій відповідно до специфіки бізнесу.

7. Розміщення платних рекламних оголошень на добре відвідуваних серверах. Багато серверів з високими показниками відвідуваності надають можливість платного розміщення рекламних оголошень на своїх сторінках. Наприклад, платні рекламні оголошення можна розмістити на серверах пошукових машин і веб-каталогів, що звичайно мають дуже високу відвідуваність. Рекламні оголошення можуть мати вигляд текстових вставок (текстове повідомлення на сторінці), графічних вставок (баннерів, тобто картинок-гіперпосилань), просто гіперпосилань.

8. Участь у інтернет-телеконференціях, аудиторія яких представлена потенційними споживачами продукції фірми, що дає можливість ефективно проврекламувати сервер.

9. Використання тематичних списків розсилання. Можна відправити повідомлення про свій сервер у тематичні списки розсилання, що відповідають сфері діяльності фірми. Деякі компанії формують списки розсилання з адресатів, які згідні одержувати рекламу, наприклад, в обмін на безкоштовне користування електронною поштою.

10. Використання імені веб-сервера у всіх видах рекламної продукції фірми та застосування традиційних видів реклами. Реклама сервера за допомогою Інтернету може прекрасно доповнюватися традиційною рекламою. Реклама веб-сервера мало чим відрізняється від реклами інших товарів і, на відміну від інтернет-реклами, методи і засоби проведення традиційних рекламних кампаній вже відпрацьовані протягом останніх десятиліть.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]