Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navch_posibn.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.61 Mб
Скачать

3. Тематичний план теоретичного (лекційного) блоку Тема 1. Сутність Інтернету в маркетингу

Визначення Інтернету і його сутність. Інтернет як Всесвітня інформаційна система. Характеристика основних етапів еволюції глобальної мережі мереж. Інтернет як глобальний засіб обміну інформацією між користувачами. Сучасний Інтернет як могутній і перспективний інструмент бізнесу. Підходи до розуміння предмета Інтернет-маркетингу. Можливості вирішення маркетингових завдань через застосування сучасних мережевих і комп’ютерних технологій.

Загальна схема побудови мережі Інтернет. Високошвидкісні магістральні мережі, мережі середнього рівня та локальні мережі в структурі Інтернету. Необхідні пристрої для забезпечення доступу в мережу Інтернет. Характеристика каналів доступу до Інтернету. Основи роботи з Інтернетом.

Основні складові частини Інтернету. Категорії ресурсів Інтернету за функціональним призначенням. Базові технології побудови Інтернету. Основні сервіси мережі. Кінцеві користувачі Інтернету: фізичні особи та організації. Користувачі й фірми, що реалізують середовище Інтернет.

Характеристика сервісів Інтернету. Відкладені сервіси мережі: електронна пошта, телеконференції Usenet, списки розсилання Mail Lists. Прямі інтерактивні сервіси Інтернету: сервіс IRC, сервіс FTP, гіпертекстова система Gopher, сервіс WWW. Нові сервіси Інтернету. Сервіси пошуку інформації: пошукові системи і каталоги.

Тема 2. Характеристика аудиторії мережі Інтернет

Дослідження характеристик користувачів глобальної мережі. Найбільш відомі міжнародні та вітчизняні дослідницькі центри й агентства Інтернету.

Характеристика міжнародної аудиторії Всесвітньої мережі Інтернет: основні тенденції сучасного розвитку. Специфіка потенційних користувачів мережевих технологій: чисельність, географічне розташування, демографічні характеристики, технічні параметри, досвід роботи в Інтернеті, мотивація присутності в мережі, витрати часу на пошук інформації, обсяги покупок через Інтернет і їх структура.

Особливості розвитку Інтернету в Україні. Започаткування українського Інтернету. Рівень розвитку Всесвітньої мережі в Україні та визначальні фактори впливу на цей процес. Відмінності міжнародного і вітчизняного сегментів мережі Інтернет. Соціодемографічний портрет аудиторії української частини Інтернету.

Тема 3. Веб-сервери в мережі Інтернет

Призначення веб-серверів та їх класифікація. Функціональні категорії комерційних веб-серверів як елементи інтегрованої програми маркетингу підприємства в Інтернеті. Основні завдання побудови системи маркетингу в Інтернеті на основі веб-сервера та забезпечення його ефективної роботи. Джерела отримання прямого і непрямого прибутку підприємствами за рахунок використання серверів Інтернету.

Характеристика серверів управління трафіком: пошукові системи, каталоги та ініціюючі сервери. Призначення і побудова пошукових систем. Основні відмінності каталогів. Найбільш відомі міжнародні пошукові системи і каталоги. Комбіновані системи. Специфіка використання ініціюючих серверів.

Особливості застосування кінцевих серверів. Платні та безкоштовні інформаційні сервери. Сервери присутності в Інтернеті: рекламні сервери і сервери, що інформують. Основні функції інтерактивних магазинів. Відмінності магазину в середовищі Інтернет від традиційної форми торгівлі. Види інтерактивних магазинів. Специфіка використання Інтернет-вітрини, торговельного автомату, автоматичного магазину.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]