Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navch_posibn.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.61 Mб
Скачать

Тема 4. Комунікаційні характеристики середовища Інтернет

Загальні особливості комунікаційного середовища Інтернет. Основні відмінності середовища Інтернет від традиційних засобів масової інформації. Сильні й слабкі сторони нових і традиційних засобів інформації. Необхідність пристосування маркетингових методів і прийомів при побудові системи маркетингу підприємства до середовища Інтернет.

Характеристика моделей комунікації Інтернет. Традиційна для засобів масової інформації модель “один до багатьох”, модель первісного спілкування “один до одного” і багатонаправлена комунікаційна модель “багато хто до багатьох” в середовищі Інтернет. Інтернет як основа побудови віртуального середовища для ведення маркетингової діяльності. Діапазон можливих видів комунікаційної взаємодії за допомогою Інтернету. Реалізація зворотних зв’язків з користувачами через Всесвітню мережу.

Специфіка комунікаційних властивостей середовища мережі Інтернет: інтерактивність, гіпертекст, мультимедіа, ефект присутності, мережева навігація. Особливості застосування гіперсередовища Інтернет в маркетингу.

Тема 5. Концепція маркетингу в середовищі Інтернет

Можливості використання мережі Інтернет в маркетинговій діяльності підприємств. Гіпермаркетинг як сучасна теорія й методологія організації маркетингу в гіпермедійному середовищі Інтернет. Врахування інтересів і потреб цільового сегмента споживачів як основний принцип Інтернет- маркетингу. Напрями маркетингової діяльності в Інтернет. Особливості процесу використання Інтернету як засобу комунікації.

Маркетингові дослідження в середовищі Інтернет. Первинні та вторинні маркетингові дослідження. Дослідження фірмової та товарної структури ринку: основні завдання і методи пошуку інформації. Використання пошукових машин, каталогів, “жовтих сторінок”, тематичних веб-серверів і посилань для пошуку інформації. Дослідження фактичних і потенційних користувачів Інтернету: анкетування відвідувачів веб-сервера підприємства, опитування в телеконференціях, комбінування підходів. Маркетингове дослідження ефективності функціонування веб-сервера і визначення шляхів його вдосконалення.

Реалізація маркетингових стратегій підприємства з використанням Інтернету. Напрями проведення товарної політики в середовищі Інтернет. Класифікація продуктів, найбільш успішно пропонованих через Інтернет. Переваги Інтернету при реалізації цінової стратегії та формуванні системи розподілу підприємства. Особливості складових комплексу маркетингових комунікацій в мережі Інтернет. Розширення можливостей сервісного обслуговування і підтримки споживачів завдяки Інтернету.

Вигоди для споживачів від застосування глобальної мережі. Підвищення конкурентноздатності та формування привабливого іміджу підприємства. Основні фактори обмеження доступу підприємств до Інтернету.

Тема 6. Формування системи маркетингу підприємства в

середовищі Інтернет

Загальна схема побудови системи маркетингу підприємства на основі веб-сервера в середовищі Інтернеті. Основні етапи процесу формування системи маркетингу в Інтернет. Визначення загальних цілей створення веб- сервера і шляхів їхнього досягнення, проведення маркетингових досліджень, розробка плану необхідних заходів. Основні завдання реалізації веб-сервера підприємства. Залучення поточних і потенційних користувачів на веб-сервер. Підбиття підсумків і корегування цілей використання ресурсів середовища Інтернет.

Визначення маркетингових цілей розміщення веб-сервера в мережі Інтернет. Формулювання критеріїв для проведення підприємством оцінки досягнення поставлених цілей в середовищі Інтернет.

Процес планування маркетингової діяльності підприємства в Інтернеті. Формування основної ідеї веб-сервера. Дослідження конкурентів і технічних можливостей Інтернету. Визначення цільового сегмента споживачів і підготовка плану рекламної кампанії в мережі. Розробка бізнес-плану діяльності підприємства в середовищі Інтернет і визначення виконавців проекту.

Тема 7. Позиціювання веб-сервера підприємства в мережі Інтернет

Вибір місця для розміщення веб-сервера підприємства: характеристика можливих підходів, їх переваги і недоліки. Визначення провайдера послуг Інтернету. Основні та додаткові види послуг Інтернет-провайдерів. Пошук і аналіз інформації, необхідної для визначення підприємством провайдера послуг Інтернету.

Правила підбору доменного імені веб-сервера підприємства. Головні причини для використання власного імені домену. Основні види доменів за структурною побудовою. Послідовність реєстрації доменного імені веб- сервера підприємства. Підходи до створення і реалізації дизайну сервера. Визначення структури веб-сервера. Основні схеми побудови серверів: структура книги, просторова схема, дерево документів. Пристосування структурної побудови, оформлення веб-сторінок, кількості та розмірів графічних зображень до потреб і можливостей цільової аудиторії сервера. Правила організації домашньої сторінки як головного пункту входу на веб-сервер підприємства.

Створення веб-сторінок сервера і організація зворотного зв’язку з аудиторією. Способи одержання графічних зображень на сервері. Правила виготовлення зображень і вибору їхнього розташування на веб-сторінці. Існуючі підходи до поліпшення взаємозв’язку підприємства з клієнтами на веб-сервері. Можливості використання статистичної інформації від провайдера послуг Інтернету при плануванні стратегії маркетингу в мережі. Переваги і недоліки застосування файлів cookies для аналізу інтересів відвідувачів веб-сторінок. Проведення тестування сервера і контролю за його наявністю в інформаційних базах даних Інтернету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]