Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navch_posibn.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.61 Mб
Скачать
    1. Реєстрація веб-cepвepа в каталогах і пошукових системах

Для просування власного веб-сервера або веб-сторінок підприємства необхідно знати, як правильно і з найбільшою ефективністю здійснити реєстрацію в каталогах і як домогтися успішної індексації в пошукових системах.

Реєстрація веб-сервера в каталогах – досить простий процес, але проблематичною є така реєстрація, після якої користувач може через відповідний запит найбільш легко знайти веб-сторінки власне підприємства. Для цього, насамперед, веб-сайт повинен бути досить якісним, щоб модератор каталогу не відмовив у його реєстрації.

Далі необхідно домогтися того, щоб веб-сайт був включений саме в той розділ каталогу, який найкраще для нього підходить. Якщо це можливо, то бажано зареєструвати не тільки головну сторінку, але й деякі інші основні сторінки, варіюючи ключові слова та описи. В цьому випадку імовірність знайти одну зі сторінок веб-сервера зростає.

Користувач може шукати інформацію в каталогах за допомогою двох способів: переходячи за ієрархічною системою підкаталогів або використовуючи внутрішню пошукову систему. Ця пошукова система веде пошук винятково за коротким описом і ключовим словом веб-сайтів, занесених у систему каталогу при реєстрації. Тому необхідно ретельно складати опис і підбирати ключові слова для сайта, ставлячи себе на місце користувача і думаючи про те, як він буде будувати запит для пошуку, які ключові слова або вирази буде використовувати.

Індексація в пошукових системах передбачає включення інформації про сторінки веб-сервера в індекси пошукових систем. Індексація включає багато різних моментів, тому її результат значною мірою залежить від врахування ряду факторів при розробці веб-сайта. Під успішною індексацією в пошуковій системі розуміють:

  • по-перше, усі сторінки веб-сервера повинні бути проіндексовані. Різні пошукові машини по-різному здійснюють автоматичну індексацію, тому може виявитися, що в результаті буде проіндексована тільки частина початкових сторінок сервера, а інші – ні. Відповідно, імовірність видачі веб-сторінок на запит користувачів зменшується;

  • по-друге, пошукові системи, як правило, знаходять сотні сторінок, що відповідають запиту, але відображають їх на екрані порціями по 10 - 20. При цьому в першу чергу відображаються найбільш релевантні, на думку системи, сторінки. Звідси випливає завдання домогтися того, щоб сторінки веб-сервера стояли в перших рядах результатів пошуку за ключовими словами;

  • по-третє, кожний користувач шукає сторінки, використовуючи різні ключові слова, вирази та їхні синоніми. Бажано, щоб незалежно від побудови запиту веб-сторінка попадала в перші ряди результатів пошуку, а спектр слів і словосполучень, за якими її можна знайти, був досить широкий;

  • по-четверте, при видачі результатів пошуку користувачу система виводить заголовок і короткий опис веб-сторінки у визначеному вигляді. Необхідно домогтися, щоб виведена інформація виглядала ефектно, давала адекватне уявлення про веб-сторінку чи веб-сайт і привертала увагу користувача.

Кожна система шукає, індексує і видає результати за своїми визначеними правилами, причому ці правила з часом можуть змінюватися. Як наслідок, практично неможливо, щоб веб-сайт був у першій десятці у всіх пошукових системах.

Існує загальна логіка дій, необхідних для успішної індексації веб-сторінок у пошукових системах:

    1. пошукові системи проводять автоматичну індексацію веб-сторінок, які вони знайшли в Інтернеті, відповідно, усі веб-сторінки повинні містити якомога більшу кількість елементів, що враховуються цими системами;

    2. крім автоматичної індексації, процес індексації можна ініціювати самостійно за допомогою спеціальних програм;

    3. після проведення всіх операцій з індексації необхідно час від часу перевіряти пошукові системи на наявність у їхніх індексах відповідної інформації про веб-сайт і його сторінки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]