Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
navch_posibn.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
2.61 Mб
Скачать
  1. Скопіюйте файли на комп’ютер веб-вузла.

  2. Протестуйте веб-сервер в діалоговому режимі.

Тепер, коли сторінки веб-сервера вашого підприємства встановлені, ще раз перевірте роботу кожної з них. Чи всі сторінки відображаються, чи всі графічні зображення на місці? Підключіться до сервера з допомогою модему і визначте, скільки часу займає завантаження кожної сторінки. Якщо бажаєте провести справжнє тестування, тоді зверніться до професіоналів.

Не обмежуйтесь тестуванням тільки веб-сервера. Перевірте, чи доходять усі повідомлення, які відправляються з нього. Якщо відвідувач відправляє електронне повідомлення з вашого сервера, чи отримає його ще хто-небудь. Також слід переконатися, що робота вашого персоналу добре організована.

  1. Потурбуйтесь про зацікавлення відвідувачів. Необхідно налаштувати програму промоції, завдяки якій про ваш сервер дізнаються споживачі.

  2. Організуйте підтримку та вдосконалення веб-сервера. Після того, як веб-сервер почав функціонувати, настав час його рекламувати, вивчати реакцію відвідувачів і вдосконалювати його. Якщо хочете, щоб відвідувач на нього повернувся ще раз, необхідно підтримувати в нього інтерес до вашого веб-сервера, регулярно поновлюючи його та вносячи зміни і доповнення. Відповідно, потрібно передбачити витрати на редагування.

При плануванні графіку роботи (для фірм середнього розміру) необхідно виділити від 4 до 40 годин на підтримку веб-сервера і від 2 до 30 годин на обробку електронної пошти (залежно від інтенсивності переписування).

Для веб-сервера характерним є дворівневий показ продукції. По-перше, це розміщення простої інформації (логотип, контактна інформація, основні дані про фірму, загальні дані про товари і послуги). Для більшості компаній маркетинг такого рівня не приносить прибутку. По-друге, це представлення специфічної та розважальної інформації. Після відвідування такого сервера відвідувач отримує задоволення, що є вирішальним етапом інтерактивного маркетингу, особливо якщо ваше підприємство бажаєте перетворити своїх відвідувачів веб-сервра в постійних клієнтів.

    1. Визначення маркетингових цілей розміщення веб-сервера в середовищі Інтернету

Для успішної реалізації і забезпечення функціонування веб-сервера першочерговим завданням є визначення основних цілей розміщення веб-сервера в мережі. Навіть після короткого ознайомлення з різними типами веб-серверів можна виділити основні концепції, на яких вони базуються. Виходячи з цього, можна сформувати власну концепцію, що найбільш повно відповідає потребам фірми.

У маркетинговій діяльності підприємства розміщення веб-сервера в Інтернеті може передбачати досягнення таких основних цілей:

  • рекламування, просування торговельної марки компанії і/або її товарів;

  • розширення системи зв'язків із громадськістю;

  • забезпечення споживачів, партнерів, акціонерів, рекламних агентів найбільш повною і достовірною інформацією про товари і фірму;

  • забезпечення інформаційної перед- і післяпродажної підтримки споживачів;

  • забезпечення прямого продажу;

  • забезпечення продажу однієї фірми іншим;

  • організація каналу просування власної продукції (у випадку можливості її поширення через канали Інтернету).

Визначивши основні цілі присутності підприємства в мережі Інтернет, необхідно сформулювати критерії, за якими можна оцінювати досягнення поставлених цілей. Такими критеріями можуть бути:

  • кількість відвідувачів сервера за визначений період часу, якщо головна мета передбачає, наприклад, розвиток іміджу фірми;

  • збільшення прибутку за деякий період часу як результат розширення системи маркетингу за рахунок Інтернету і залучення більшої кількості клієнтів;

  • збільшення обсягів продажу у випадку використання Інтернету як каналу для продажу товарів або послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]