Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Довідник вожатого09.rtf
Скачиваний:
58
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
2.33 Mб
Скачать

На трьох ногах

Ведучий визначає місце старту й фінішу. Потім усі гравці поділяються на пари. У кожній парі праву ногу одного гравця і ліву ногу іншого зв’язують мотузкою. За сигналом ведучого пари біжать наввипередки. Перемагає та пара, що першою прийшла до фінішу.

Біг у мішках

Діти шикуються в дві колони, відстань між колонами – 3 кроки. Перед колонами креслиться лінія старту. Гравці, які стоять першими, влазять у мішки. За сигналом ведучого, притримуючи мішки руками коло пояса, вони стрибають до визначеного місця (позначеного прапорцем, паличкою або іншим предметом). Оббігши його, діти повертаються до своїх колон, вилазять із мішків, передають їх наступним. Так триває доти, доки всі діти не пробіжать у мішках. Виграє та колона, гравці якої швидше виконають завдання.

Стрибалки

Діти поділяються на дві команди і шикуються в колони один за одним. За сигналом ведучого учасники кожної команди виконують стрибок, відштовхуючись двома ногами з місця. Перший стрибає, другий стає на те місце, до якого дострибнув перший, і стрибає далі. Коли всі гравці стрибнуть, ведучий вимірює всю довжину стрибків першої і другої команди. Перемагає та команда, яка стрибнула далі.

Хто швидше

Діти зі скакалками в руках стають у шеренгу з одного боку майданчика так, щоб не заважати один одному. У п’ятнадцятьох-двадцятьох кроках від них креслиться межа або простягається шнур із прапорцями. За обумовленим сигналом всі діти одночасно стрибають у напрямку до межі. Виграє той, хто виявиться коло неї першим.

Пролізь крізь обручі

Усі гравці поділяються на дві команди і шикуються в колони по одному. На відстані трьох і п’яти метрів навпроти кожної колони лежать один за одним два обручі, а на відстані семи метрів – м’яч. За сигналом ведучого перші гравці кожної із команд біжать до першого обруча, зупиняються перед ним, беруть його двома руками, піднімають над головою, надягають обруч на себе, присідають, кладуть обруч на підлогу, біжать до другого обруча, стають у центрі його, беруть руками, піднімають над головою й опускають на підлогу. Після цього гравці оббігають м’яч і повертаються на своє місце. Гру продовжує інша дитина. Виграє команда, що упоралася із завданням першою.

Передай м’яч

Діти розбиваються на дві команди. Гравці кожної команди шикуються один за одним у колону. Перші учасники тримають у руках по м’ячу. За сигналом ведучого перший гравець у кожній команді передає м’яч тому, хто позаду, над головою. Останній у команді, одержавши м’яч, біжить до початку колони, стає першим і передає м’яч наступному за ним також над головою. І так доти, доки перший не повернеться на своє місце (попереду команди). Перемагає та команда, що закінчить гру першою.

Швидкий поїзд

Діти розбиваються на дві команди. Гравці кожної команди шикуються один за одним у колону. Перед кожною командою на відстані 6-7 метрів поставлений прапорець. Перший учасник у команді біжить до прапорця, оббігає його і повертається на місце, де за нього чіпляється другий учасник, і діти біжать до прапорця удвох. Потім повертаються і беруть третього і т. д. доти, доки вся команда не оббіжить навколо прапорця. Перемагає та команда, що закінчить гру першою.