Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Довідник вожатого09.rtf
Скачиваний:
58
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
2.33 Mб
Скачать

Розповісти про себе в трьох словах

Кожному учаснику пропонується розповісти про себе (охарактеризувати себе), використавши лише три слова.

Газетка

Група стоїть в колі. Ведучий у центрі, у нього в руках згорнута “газетка”. Називається ім’я когось з кола, і ведучий намагається його осалити газеткою. Щоб не бути осаленим, названий повинен устигнути швидко назвати когось ще, хто стоїть в колі. Якщо людину осалили до того, як він назвав ім’я, він стає ведучим. Через якийсь час уводиться додаткове правило: колишній ведучий, як тільки встає в коло повинен швидко назвати яке-небудь ім’я. А якщо він не встигає це зробити до того, як його осалить новий ведучий, він стає ведучим знову. У групі, в якій багато малознайомих людей іноді доцільно, щоб той, чиє ім’я назвали, піднімав руку, тому що ведучий може не орієнтуватися в іменах.

Нестандартне знайомство

Ця гра допоможе познайомитися усім вашим членам загону. Сидячі у колі учасники передають рулон туалетного паперу. Кожен відриває стільки клаптиків, скільки він хоче, чим більше, тим краще. Коли в кожного гравця виявиться стопка клаптиків, ведучий повідомляє правила гри: кожен учасник повинен розповісти про себе стільки фактів, скільки в нього відірваних клаптиків.

Палаючий сірник

Поки горить сірник, людина повинна розповісти про себе якнайбільше. Сірник при цьому він тримає запаленим у своїй руці. Одне повідомлення – одне очко. (Наприклад: Мене звуть... Я живу...). Виграє той, хто одержав більше всіх очок. Вам буде набагато легше, якщо ви попросите рахувати повідомлення кількох людей.

Представитися по-різному

Кожна людина в колі повинна “представити себе”: зобразити жест, сказати слово, прочитати вірш і т.п.

Вишикуватися за іменами в алфавітному порядку

Група поділяється на дві команди. За сигналом ведучого кожній команді якнайшвидше необхідно вишикуватися за іменами в алфавітному порядку. Виграє та команда, що зробила це швидше.

Різновид імен

Ведучий називає кілька імен, і всі хто носить назване ім’я, виходять до ведучого і формуються в групи відповідні до їхнього імені. У результаті виходить кілька груп (Наприклад: Саші, Ані, Олени, Ірини). Тому що ведучий не знає всіх імен тих людей, які знаходяться в залі, він пропонує групам, що сформувалися, самим (по черзі) називати імена. Таким чином, новоспечених груп стає усе більше, процес формування цих груп супроводжується оплесками. Коли всі учасники задіяні в цій грі, ведучий пропонує кожній групі хором назвати своє ім’я. Учасники гри, що мають унікальні ім’я, тобто залишилися без групи, одержують призи за унікальність свого імені.

“Автопортрет”

Учасникам пропонується намалювати на аркуші паперу щось, що характеризує художника.

Візитка

Пропонується зробити візитку, що відповідає особистості учасника.

Тварини на спині

Кожній людині на спину вішається малюнок (чи назва) тварини так, щоб він його не бачив. Щоб відгадати, людина може задавати питання навколишнім, на які ті відповідають “так” чи “ні”. (Наприклад: "У мене є пір’я? Я хижак? Я живу у воді? і т.п.). Бажано, щоб питання задавали усім. Якщо людина швидко відгадує тварину, йому на спину можна повісити наступну. Замість тварин можна використовувати портрети людей з даної групи. Питання варто задавати з приводу їхніх особистих внутрішніх якостей.