Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Довідник вожатого09.rtf
Скачиваний:
58
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
2.33 Mб
Скачать

Стільчики

Для гри необхідні дві кришки від каструль або бубон і стільці. Стільці треба поставити в коло сидіннями до центру. Їх має бути на один менше, ніж учасників гри. Діти стають навколо стільців зовні. У руках у ведучого бубон або кришки. За сигналом ведучого, який сповіщає про початок гри, діти починають ходити навколо стільців по колу. Зненацька ведучий ударяє в бубон. За цим сигналом усі кидаються до стільців і сідають. Щоразу один із гравців залишається без місця. Він вибуває з гри. Коли починається другий тур, один стілець прибирається. Так триває доти, доки не залишиться всього один гравець. Він і є переможцем.

Навколо столу

На середину кімнати ставлять стіл, звільняючи навколо місце, а гравці стають довкола нього на однаковій відстані один від одного. Ведучий кладе на стіл шахові фігурки, шашки, кубики або інші однакові предмети. Але їх має бути на один менше, ніж учасників гри. За сигналом ведучого всі йдуть за годинниковою стрілкою навколо столу, не торкаючись його. Через 20-30 секунд ведучий дає сигнал. За цією командою кожен намагається схопити один із предметів. Комусь одному нічого не дістанеться. Цей гравець вибуває з гри. Потім один предмет забирають зі столу, а гравці знову йдуть навколо нього. Виграє та дитина, яка остання схопить предмет.

Дістань приз

Ведучий підвішує невеличкий приз на рівні очей. Гравцям необхідно підійти з відстані 3-5 метрів із зав’язаними очима та зрізати (зірвати) приз. Виграє той, хто зробить це першим.

Піймай яблуко

Це традиційна англійська гра, яку проводять під час свята Хелоуїн. Для гри необхідний таз із водою. У таз кидають кілька яблук. А потім гравці, тримаючи руки за спиною, намагаються зубами піймати яблуко і витягти його з води. Кому це вдасться, той виграє.

Дракон

У цьому конкурсі беруть участь дві команди по 5-6 чоловік. Гравці шикуються один за одним у колону – це дракон. Учасники спиною або грудьми затискують по м’ячу (або повітряній кульці). За сигналом ведучого дракони починають рух до фінішу. Виграє команда, що прийшла першою і не загубила жодного м’яча.

Тягни-штовхай

У цьому конкурсі змагаються дитячі пари у бігові на 15-20 метрів. Пари, взявшись за руки, біжать, притиснувшись спиною один до одного. Прибігши до фінішу, повертаються на старт. Виходить, що в один бік гравець біжить нормально, а в інший – задкує. Виграє та пара, яка повернеться на старт першою.

Нічні пригоди

Ведучий говорить про те, що їхати водієві доведеться вночі без освітлення, тому гравцеві зав’язують очі. Але для початку водія знайомлять з автострадою, спорудженою зі спортивних кеглів. Вручивши йому кермо, ведучий пропонує потренуватися і проїхати так, щоб жоден стовпчик не був збитий. Потім гравцеві зав’язують очі і підводять до керма. Ведучий дає команду – підказку, куди повертати водієві, попереджає про небезпеку. Коли шлях подоланий, ведучий розв’язує водієві очі. Потім “їдуть” наступні гравці. Перемагає той, хто зіб’є менше кеглів.

Удар по м’ячеві

Ведучий кладе великий м’яч на землю. На відстані 2-3 м від нього проводить лінію. Гравець підходить до м’яча, стає до нього спиною, відходить до лінії і повертається до м’яча обличчям. Ведучий зав’язує йому очі. Гравець із зав’язаними очима повинен підійти до м’яча та вдарити по ньому ногою.