Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Довідник вожатого09.rtf
Скачиваний:
58
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
2.33 Mб
Скачать

Крокодил

Аудиторія поділяється на 3 команди. Кожна команда загадує слово. Капітан 1 команди говорить слово капітанам 2 і 3 команд. Вони показують це слово пантомімою своїм командам. Потім капітан 2 команди говорить слово капітанам 1 і 3 команд, після цього, капітан 3 команди говорить капітанам 1 і 3. Виграє та команда, яка вгадає швидше загадане слово.

Запам’ятай зовнішність

Гра корисна для групи, де всі мало знайомі. Грають 6-16 чоловік. Вибирається пара гравців. Попередньо вивчивши зовнішність один одного, вони стають спина до спини. Всі інші починають кожному з них по черзі задавати питання про зовнішність напарника. Наприклад:

Скільки ґудзиків у твого напарника на кофті?

Якого кольору шнурки на черевиках сусіда?

Колір очей вашого напарника і т.д.

Та пара, що дає більше правильних відповідей – перемагає.

Що ми знаємо про Васю?

Грають 2-5 команд по 3-10 чоловік у кожній. Від кожної команди викликається по одній людині. Назвемо його умовно Васею. Ведучий читає питання, а команди повинні як можна точніше на них відповідати. Відповіді пишуть на листочках і здають ведучому (команда здає свою відповідь, Вася здає свою відповідь, а ведучий порівнює). Питання можуть бути такими:

Дата народження Васі?

Як кличуть маму Васі?

Хто кращий друг Васі?

У якій школі вчився Вася?

Що Вася сьогодні з’їв на сніданок? і т.д.

Кожна команда відповідає на питання про свого гравця. За правильну відповідь команді даються очки. Виграє та команда, що набрала більше всіх очок.

Приліпи ніс

Намалюйте на великому аркуші паперу смішне обличчя (без носа), окремо виліпіть із пластиліну ніс. Прикріпіть папір на стіну. Гравці відходять на кілька кроків. По черзі зав’язують очі, підходять до портрета і намагаються приліпити ніс на місце. Виграє той, хто приліпить ніс точніше.

Намалюй хвостик

Для цієї гри знадобиться великий аркуш паперу, олівець, хустка для зав’язування очей. Спочатку ведучий малює олівцем на аркуші яку-небудь тварину (кошеня, цуценя, порося). Малює все, крім хвоста. Одному з граючих зав’язують очі. Він повинен спробувати домалювати відсутній хвостик наосліп. Потім це намагаються зробити інші гравці. Виграє той, чий малюнок виявиться найточнішим.

Склянка води

Діти розподіляються на дві команди і шикуються в колони один за одним. У перших гравців із кожної команди по склянці води. На відстані 6 метрів навпроти кожної колони стоїть по прапорцю. За сигналом ведучого перші гравці кожної з команд повинні швидко добігти до прапорця і повернутися назад, не розплескавши при цьому води. Потім передати склянку наступному гравцеві. Виграє та команда, яка впорається першою.

Перелий воду

У грі беруть участь двоє. Необхідно взяти 4 однакових склянки і налити в 2 із них однакову кількість води. Воду можна підфарбувати акварельною фарбою, щоб вона була добре видна, а дві інші склянки залишаються порожніми. За сигналом ведучого кожен гравець повинен перелити ложкою воду з повної склянки в порожню. Переможцем стане той, хто швидше переллє воду.

Гра з ложкою

Для гри необхідні дві ложки і два будь-яких круглих предмети (розфарбовані дерев’яні яйця, кульки від настільного тенісу). У грі беруть участь двоє дітей. На відстані 7-8 метрів ставлять прапорець. Гравцям дають у руку по ложці, на якій лежить яйце (або кулька). За сигналом ведучого гравці повинні якнайшвидше добігти до прапорця й повернутися назад. Якщо кулька впаде, учасник конкурсу повинен швидко підняти її з підлоги, покласти назад у ложку і продовжити свій шлях. Кульку не можна притримувати іншою рукою. Той, хто першим прийде до фінішу, вважається переможцем.