Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11_12_15_92-98.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
236.79 Кб
Скачать
  1. Розкрийте зміст роботи банку з підготовки та укладання кредитної угоди при банківському інвестиційному кредитуванні.

Розробка умов процесу кредитування, підготовка й укладання кредитного договору. Цей етап називають ще структуруванням кредиту, в ході якого визначають основні умови кредитного договору.

Банк визначає параметри позички: вид кредиту, суму, строк, спосіб видачі і погашення кредиту, забезпечення, рівень відсотка, інші деталі. Банк повинен запропонувати клієнту той вид кредиту, який найбільшою мірою відповідає характеру кредитованого заходу.

Розробляється також графік погашення кредиту відповідно до строків оборотності того виду капіталу, на формування якого видається позичка.

Після закінчення роботи по структуруванню кредиту кредитний працівник банку переходить до переговорів про укладання кредитного договору з клієнтом. При цьому клієнту надаються пропозиції по умовах майбутньої кредитної угоди. Вони можуть суттєво відрізнятись від тих, що містяться в кредитній заявці. Зближення позицій банку і клієнта та досягнення компромісу є кінцевою метою переговорів. Останній етап - підписання кредитного договору банком і клієнтом, що визначає набуття згаданим документом юридичної сили.+30

32. Охарактеризуйте основні способи погашення банківських інвестиційних позичок.

На практиці як правило використовується 2 осн.способи погашення кредиту:

1)Погашення періодичними внесками(може бути і рівним виплатами осн боргу)

2)Амортизаційне погашення кредиту(ануїтетна схема) – це погашення рівними строковими виплатами, які включають суму боргу та %.

Сх.1.

Залишок несплаченого осн.боргу на поч. к-го періоду

В1 = В-В/n*(k-1),k – період

Виплати осн боргу та %:

Р = B/n+(B-B/n*(k-1))*r

Cх.2

Зал нсплач боргу

B1 =B*

Виплати

Р = В*

33. Порядок розрахунку та фактори, що впливають на визначення строку інвестиційного кредиту.

Конкретний строк повернення позички залежить від форми кредитування, окупності витрат, платоспроможності та фінансового стану позичальника, кредитного ризику та необхідності прискорення оборотності кредитних ресурсів [5, с. 53—55].

Розрахунки, що виконуються банком у період надання кредиту на нове будівництво, технічне переозброєння, розширення підприємств, здійснюються за такими формулами.

1. Розрахунок повного строку кредиту:

ПСк = Пв + Ппл + Пп,

де ПСк — повний строк кредиту; Ппл — пільговий період; Пв — період використання; Пп — період погашення.

Період використання, як правило, — це строк будівництва або реконструкції об’єкта. Пільговий період — це строк освоєння виробничих потужностей, тобто період часу з моменту введення підприємства (об’єкта) в експлуатацію до дня досягнення проектних техніко-економічних показників. Період погашення — це період часу, протягом якого, починаючи з дня введення об’єкта будівництва в дію, позичальник повністю розраховується з банком за кредит за рахунок усіх джерел сплачення.

Період погашення розраховується за такою формулою.

2. Розрахунок строку погашення кредиту:

СПк = К : (Пр + А),

де СПк період погашення кредиту; К — сума кредиту, включаючи відсоток за його користування; Пр — річна сума прибутку, яка направляється на сплачення кредиту; А — річна сума амортизаційних відрахувань, яка направляється на сплачення кредиту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]